Въпрос за съединител и хода на педала.
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Въпрос за съединител и хода на педала.
Преди около 4-5 месеца смених съединителя к-т на колата М50Б20 но хода на педала си остана същия което ще рече ,че съединителя започва да отделя от средата според мен след като съм сменил съединителя е нормално да отделя по отдолу а не от средата.Кои са възможните причина за това.И как мога да отстраня този проблем.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Re: Въпрос за съединител и хода на педала.
Колега сори че питам в твоята тема но имам подобен въпрос-къде е нормално да отделя?Защото моя отделя доста горе-това значи че е за смяна ли?По какъв начин да разбера дали е свършил?Някакъв начин за регулиране има ли-или просто се саморегулира и кат свърши сменяш?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Днес смених съединитела на моята-беше блокирал и аксиалния лагер
,а и поне притискателния си беше за смяна,но дори и с нов пак си отделя по скоро горе-той е саморегулиращ се-няма място за притеснение,освен ако на 5та,при натисната спирачка и средна газ при отпускане на съединитела двигатела продължава да работи 

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Моя отделя много високо - така е откакто я взех преди година и вече повече от 17000км, предимно градско...
Четох тез неща за 4-та и подпряна в бордюра - дали ще загасне или не... е не посмях точно така, но при скорост от 20-30км/ч давам 4-та, газ до 5000об. и пускам рязко съединителя... е направо си е като скутер... бучи и едва падат оборотите... после и понамирисва малко
Четох тез неща за 4-та и подпряна в бордюра - дали ще загасне или не... е не посмях точно така, но при скорост от 20-30км/ч давам 4-та, газ до 5000об. и пускам рязко съединителя... е направо си е като скутер... бучи и едва падат оборотите... после и понамирисва малко

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колеги ,казвайте каквото знаете. Аз съм забелязал ,че всички е34 -ки са със различно усещане на педала.
1. едни отделят много ниско
2. други по средата
3. трети горе
4. при едни има типичното "прехвърляне " някъде по средата на хода - Това ми е интересно от какво зависи .Някои казват притискателен диск ,други помпа ....
5. при други го няма
6. при някои през целия ход педала е "тежък, твърд"
7. при някои има "тупкане " ако пуснеш малко по-рязко педала
8. други както и да го пуснеш тръгват "мазно"
Лично на мен ми се е случвало следното :
- износен аксиален лагер /появява се шум/
- Опората на вилката /нещо като пъпка / беше износена и от там педала трябваше да се натиска до пода .
1. едни отделят много ниско
2. други по средата
3. трети горе
4. при едни има типичното "прехвърляне " някъде по средата на хода - Това ми е интересно от какво зависи .Някои казват притискателен диск ,други помпа ....
5. при други го няма
6. при някои през целия ход педала е "тежък, твърд"
7. при някои има "тупкане " ако пуснеш малко по-рязко педала
8. други както и да го пуснеш тръгват "мазно"
Лично на мен ми се е случвало следното :
- износен аксиален лагер /появява се шум/
- Опората на вилката /нещо като пъпка / беше износена и от там педала трябваше да се натиска до пода .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
5 мнения
• Страница 1 от 1