масло-препоръки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: масло-препоръки
**Novobraneca написа:Mobil1 10w40 от него сипвам и на моята печка и на бензиновите самолетии досега само добри неща за него чувам
така е ,но да е оригинално а не с презалепени етикети.и като разчоплиш като от моментната лотария какво пише отдолу МАДЕ ИН ТУРКЕИ
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
LUCIFER'S написа:minkoM3 написа:колеги след като оправих проблема с вануса реших да сменям маслото,колата е 528i,какви масла бихте ми препоръчали и да слагам ли някакви добавки или не? мерси за отговорите
http://www.regal3-bg.com/index.php?page ... p=6&cat=18
Преди месец намерих това сайтче, за масла он лайн, обаче не съм поръчвал, някой ако е поръчвал да сподели. Има я и почти цялата гама Кастрол освен ОЕМ маслата за БМВ...
Цените на маслата са екстра, но да не са някой ментета, както повечето евтини масла, направени от отработено масло.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
kalin_peev написа:Цените на маслата са екстра, но да не са някой ментета, както повечето евтини масла, направени от отработено масло.
Не знам какви са тези масла, но знам със сигурност, че масла в такива опаковки няма в оторизираните сервизи

Във Варна Карс, Дару и Камор, когато искате да си купите масло в бутилка ти дават Casstrol в бутилка от на Castrol.Тези масла в бутилки на BMW не знам от къде идват, но за мен семето на съмнението е посято

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Тия същите бутлики съм ги виждал да се продават във Вари2000 във София според мен са си оригиналните масла на БМВ от тая серия high power просто. Те не са производство на бмв мисля че пак бяха Кастрол. Във Вари2000 10в40 е 20лв. бутилката а в тоя саит гледам е 12... 

- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Не това са абсолютни ментета, според мен
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
kalin_peev написа:Не това са абсолютни ментета, според мен
Аз пък си мисля, че не са ментета... просто тези които ги продават в сервизите и авточастите режат яко глави заради тези 3 буквички БМВ. На вас не ви лие ясно тази работа....

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Дали е оригинално или не могат да кажат хората, които карат с такова масло (и то повече от една смяна).
Надценките, които поставят търговците в БГ са огромни.
Пресен пример: смених свещите на БМВ-то (не че имаше нужда) с Denso Iridium Power, закупени от оригинален представител в USA за сумата от $70 за 6 броя. В родната ни страна един брой е малко под 30 лв. Сами можете да си прецените какви са им надценките...
Така че нека колегите, които карат с подобно масло споделят своето мнение.
П.с. аз също смятам да пробвам 5W40 от Вари2000 при следващата смяна.
Надценките, които поставят търговците в БГ са огромни.
Пресен пример: смених свещите на БМВ-то (не че имаше нужда) с Denso Iridium Power, закупени от оригинален представител в USA за сумата от $70 за 6 броя. В родната ни страна един брой е малко под 30 лв. Сами можете да си прецените какви са им надценките...
Така че нека колегите, които карат с подобно масло споделят своето мнение.
П.с. аз също смятам да пробвам 5W40 от Вари2000 при следващата смяна.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:Не знам какви са тези масла, но знам със сигурност, че масла в такива опаковки няма в оторизираните сервизи![]()
Във Варна Карс, Дару и Камор, когато искате да си купите масло в бутилка ти дават Casstrol в бутилка от на Castrol.Тези масла в бутилки на BMW не знам от къде идват, но за мен семето на съмнението е посято
Грешиш! Варна карс бачкат само с Кастрола, но в другите си ги има...
Айде още един вариант за оригинални масла viewtopic.php?f=15&t=135631
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
До сега много хора слушах да обясняват колко са доволни от незнам си какви масла, кои хубави кои не и тн. Само едно ми е интересно, кво значи да си доволен от едно масло, какво ви се е случвало с маслата от които сте недоволни, за да стигнете до тоя извод. Защото само лафче си правим, а никоий не се обосновава. Аз съм си слагал преди на е36-цата и приста и хаволайн наливни за супер малко пари и да ви кажа не можах да разбера кое точно им е лошото. Някви хора, които имаха голямо желание да се покажат като разбирачи ми разправят "Трябва много да си мразиш колата, за да и сипеш такова малсло", ама защо аджеба един не хвана да обясни защо и какво има предвид точно.
След едно добро и обосновано обяснение бих си карал колата само с "най-доброто" масло, ако има защо естествено и ако някой ме убеди в това.
ПС. Мен също ми предстои първа смяна на Е39-ката и аз не съм решил какво да бъде маслото, та да не си помислите, че пиша за да си чеша пръстите.
След едно добро и обосновано обяснение бих си карал колата само с "най-доброто" масло, ако има защо естествено и ако някой ме убеди в това.
ПС. Мен също ми предстои първа смяна на Е39-ката и аз не съм решил какво да бъде маслото, та да не си помислите, че пиша за да си чеша пръстите.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
astoinov написа:.... кво значи да си доволен от едно масло.... Аз съм си слагал преди на е36-цата и приста и хаволайн наливни за супер малко пари и да ви кажа не можах да разбера кое точно им е лошото. Някви хора, които имаха голямо желание да се покажат като разбирачи ми разправят "Трябва много да си мразиш колата, за да и сипеш такова малсло", ама защо аджеба един не хвана да обясни защо и какво има предвид точно.
Всички призводители си препоръчват с каkви масла да се карат автомобилите им, защото тези автомобили (двигатели) са изпитвани с тези масла стотици часове на мах натоварване, всяко масло си има характеристики, всяко масло си има в него определени антифрикционни, почистващи, антиокисляващи и антитемпетатурноразграждащи се добавки и т.н. и т.н.
Ако се поразтършуваш малко няма да задаваш такива въпроси и ако си правел 550 км (Добрич- София) за 4 часа никога няма да сипеш в колата си Приста или другата пумия.... пъка ако искаш другия път направо М10Д и сипи.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Опаковките на маслата от снимките са си същите като тези които купувам за моите коли и такива слагат в Бова Кар (официалния БМВ дилър за Бургас) така че поне визуално мязат на оригинални ама при моите уважения цените са съмнително ниски и какво има в бутилките си е друга тема
Барай шишарката Минкеее ....
- ham
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E60
- Мечтае да кара: Simson
- Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа
Здравейте.Хайде и аз.Предстои ми поредната смяна на масло.последните два пъти сменях с MOTUL 6100 + senergi.Вносители са Проспид.Доволен съм определено.
Христо
Христо
- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
ами незнам колеги аз се намирам в испания и тук в бмв представителството си ми препоръчаха 5w40-long life.маслото е производство на фирмата бмв но в испания е внесено,и пише-echo en alemania,или произведено в германия
за тукашните стандарти си е евтино 11,50 евро литъра,и затова сложих от него а и такова излезе че трябва да е,за сега съм доволен,в смисъл мислех че след смяната ще има тракане на клапани и такива истории но слава богу не
мое лично мнение-бмв 528i-това е маслото 

Здравейте. Днеска отварям капака вдигам пробката и гледам маслото под минимума. Отидох в най-близката бензиностанция ама нямаше кастрол само някакви на лукойл. Знаех че трябва да е 10-40 обаче синтетично ли минерално ли и взех полу-синтетично Lukoil Luxe пишеше. Не знам последно като сменях какво са ми сипвали. Въпроса е дали може да се прецака нещо от това масло ако предишното ми е друг вид - примерно синтетично или 5-40? Чувал съм за някакво пресичане и такива проблеми ама не знам колко са верни. И другото - понеже съм яко бос в тая сфера - има ли проблем да се сипва на загрят двигател а самото масло си беше бая студено? Иначе запалих малко трудно което ме притесни обаче колата си работеше по-мазно от преди
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
никога не смесвай масла с еднакъв вискозитет на различни производители, за масла с различен вискозитет пък още повече... наистина има вероятност да се пресече или да се нарушат мазилните му качества. моят съвет е като си сменяте маслата винаги да си имате едно шише в багажника резерва... на загрят двигател нищо не пречи, че се долива, но пак масло каквото е вътре, със същия вискозитет - марка
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3