Проблем с предните стъкла
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Проблем с предните стъкла
В интерес на истината като си взех колата от Германия го нямах тоя проблем. Появи се едва след 2-3 месеца каране из дупките в България.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
dim_off написа:В интерес на истината като си взех колата от Германия го нямах тоя проблем. Появи се едва след 2-3 месеца каране из дупките в България.![]()
Поддържам тази теза

Като гледам на къде отива темата, пак ще повторя, че е по-добре да се упдейтва стара подобна и само да допълват нови факти и решения. Щото сега пак трябва да почваме от начало да уточняваме от къде идва скърцането. Ами идва от горната част на прозорците, там където се впъхват в улея на гумата в горната част на вратата та чак до огледалото. А "гумата" която трябва да се смени е номер 5 от схемата ( плюс номер 11):

Аз съм пробвал вече с всички описани чалъми, но ефекта е от временен до нулев.
Не знам вътре във вратата как се крепи това уплътнение и дали само то е виновно за скърцащия ефект или има и нешо механично за притягане.

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
dim_off написа:В интерес на истината като си взех колата от Германия го нямах тоя проблем. Появи се едва след 2-3 месеца каране из дупките в България.![]()
ето за това говорим. Изобщо не е от уплътнението а по скоро от механизма в самата врата който от дупките и вдигане и сваляне на прозореца се разхлабва и не държи както трябва стъклото. Не е от уплътненито сигурен съм а хората дето харчат пари да купуват или мислят да купуват уплатнение... "Имали Дали" щом имат мерак но това няма или ще оправи проблема временно

А "тракането" на прозореца - просто така се чува... просто прозореца се мести не седи зраво зхванат от водачите(държачите)затова скърца и трака.... и пак стигаме до механизма който държи прозореца

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Незнам ама имаме фиат темпра от 92г. и е с ел.стъкла абсолютни никакви шумове не е имало от стъклата. А с това БМВ като спра някъде и за да говоря с някой приятел направо ме исрам да си сваля прозореца защото почва да скърца като на стар ЗИЛ вратата много гадно и надолу и нагоре а после като го вдигна до горе почва да пука 4-5 пъти докато се намести и спира това е доста изнервящо този проблем е само при предните прозорци ,най вече при левия (шафюрския)задните също са ми с ел.стъкла но те са безшумни
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Next написа:Незнам ама имаме фиат темпра от 92г. и е с ел.стъкла абсолютни никакви шумове не е имало от стъклата. А с това БМВ като спра някъде и за да говоря с някой приятел направо ме исрам да си сваля прозореца защото почва да скърца като на стар ЗИЛ вратата много гадно и надолу и нагоре а после като го вдигна до горе почва да пука 4-5 пъти докато се намести и спира това е доста изнервящо този проблем е само при предните прозорци ,най вече при левия (шафюрския)задните също са ми с ел.стъкла но те са безшумни
Това е защото задните се отварят по малко следователно механизма не се разхлабва или амортизира

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Следователно карайте с гадното скърцане докато не се счупи механизма като ни скърца ще стискаме зъби

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
колеги аз на моята бима смених всичко комплект уплътнения целите, повдигачи с въжетата понеже ми се скъсаха и сичко беше ок до преди да минат 2 месеца и пак същата работа скърцане тракане
незнам решението е по-силна музика и това е 

- jivko_t
- Потребител
-
- Кара: 320 д /00
Някой питал ли е в официален сервиз на bmw за този проблем?
Може те да знаят за някакво решение,макар че силно се съмнявам.
Може те да знаят за някакво решение,макар че силно се съмнявам.
Колеги, установих, че с падането на температурите при мен спря и скърцането на прозорците! При вас как е?

- jivko_t
- Потребител
-
- Кара: 320 д /00
При мен също е така,а когато вали изобщо не се чуват.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
dim_off написа:Колеги, установих, че с падането на температурите при мен спря и скърцането на прозорците! При вас как е?![]()
Нищо подобно, за съжаление.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Next написа:Незнам ама имаме фиат темпра от 92г. и е с ел.стъкла абсолютни никакви шумове не е имало от стъклата. А с това БМВ като спра някъде и за да говоря с някой приятел направо ме исрам да си сваля прозореца защото почва да скърца като на стар ЗИЛ вратата много гадно и надолу и нагоре а после като го вдигна до горе почва да пука 4-5 пъти докато се намести и спира това е доста изнервящо този проблем е само при предните прозорци ,най вече при левия (шафюрския)задните също са ми с ел.стъкла но те са безшумни
Счупен ти е държача на стъклото (жилото ти е изпуснало от него). И дефакто ти опира по лайсните (пука, чука стърже)...

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
DSC не ми работи и светха ми и двете лапмпи. някакви идеи 

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
извинявам се колеги без да искам сам пуснал темата тук
сори.

- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
Тъй,тъй и моя преден десен прозорец почна да стърже грозно.Не стърже по време на целия "път" от горе до долу ами по скоро някъде по средата.Или по-точно при сваляна е тих първите 3-5 сантиметра и после Гр-Р-Р-Р и спира да ръмжи като останат пак няколко сантиметра до долу.По обратния път(при вдигане) май е аналогично положението.Отворих вратата(махнах кората и уплътнението) и почнах да анализирам....
Слушах,пипах и открих нарушена цялост на гумата в улея (държача) под огледалото.Виждам по разните схеми,че тази гума е част от цялото уплътнение на прозореца в рамката на вратата.И освен че струва около 100$, за да се смени ще трябват няколко счупени пръсти и омекнали китки.Е засега така ще го оставя,първо щото не съм 100% сигурен че само това е проблема и второ,щото има проблем само при движение на прозореца,не и при движение на колата.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3