Гасне на като натисна съединителя?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Гасне на като натисна съединителя?

Натискам съединителя и като съм на скорост оборотите падат и колата гасне.
Лошото е, че го прави рядко. Някой има ли идея къде може да е проблема ???

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Re: Гасне на като натисна съединителя?
Ами идеи имам, но първо кажи колата има ли Газ или няма. Ако няма, най вероятно е мотор-клапана за празния ход, или ако си с АСЦ може би ще трябва да си почистиш двете клапи на дросела и на АСЦ-то. Варянти има всякакви.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Да взимам нов ако е от това

Колата няма газ и не е имала. Иначе казваш да почистя клапаните + моторчето за празния ход.
Това АСЦ на тия Е39 им е супер тъп бъг. Сложили го до двигателя и от всичката жега му се еба.а
мамата. + това е от страната на колекторите

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- fanatic77
- Потребител
-
- Кара: F10 530d, e83 3.0sd
И при мен се появи тоя проблем. През 7-8 сек оборотите падат почти до 500. Прави го предимно сутрин, докато загрее. Като е по инерция гасне но не всеки път .Колата е автомат 520i.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
аз не че толкоз разбирам, но на братчед ми на старата 520и като правеше така, се оказа дебитомер.
- fanatic77
- Потребител
-
- Кара: F10 530d, e83 3.0sd
Днес на диагностиката в Бош нищо не намериха.Но проблема не го прави топла все още.Във вторник съм пак там само че сутринта докато е студена и ще видим.
При мен гасне при напълно загряла кола като натисна съединителя по време на спиране.
Т.е. намалям скоростта,ако натисна съединителя при много ниска скорост има случай да загасне.
Няма никаква зависимост,правила го е 5-6 пъти в рамките на месец и половина и не мога да "хвана" има ли друга зависимост - освен,че е в оптимална температура, намаляне и много ниска скорост.
Имам газова Sim/Cargas ( или каквото е ) ,смятам да ида на диагностика, за да видя да не е от това.
Малко "стреляне на посоки" е този случай,но ако някои има идея... или къде евентуално в Пловдив да я закарам на диагностика, моля да сподели.
Т.е. намалям скоростта,ако натисна съединителя при много ниска скорост има случай да загасне.
Няма никаква зависимост,правила го е 5-6 пъти в рамките на месец и половина и не мога да "хвана" има ли друга зависимост - освен,че е в оптимална температура, намаляне и много ниска скорост.
Имам газова Sim/Cargas ( или каквото е ) ,смятам да ида на диагностика, за да видя да не е от това.
Малко "стреляне на посоки" е този случай,но ако някои има идея... или къде евентуално в Пловдив да я закарам на диагностика, моля да сподели.
Колега според мен при ефекта който описваш двигателя вече е загаснал и колата се движи по инерция и тя все още върти двигателя.
Като натиснеш съединителя просто двигателя спира да се върти на момента
Може и да не съм прав, но провери релето което захранва DME-то (намира се зад жабката)
Като му нагорят контактите DME-то изключва за момент, но това е достатъчно да изключи двигателя.
При това почти винаги няма записана грешка (просто брои двигателя за изключен ...)
Като натиснеш съединителя просто двигателя спира да се върти на момента
Може и да не съм прав, но провери релето което захранва DME-то (намира се зад жабката)
Като му нагорят контактите DME-то изключва за момент, но това е достатъчно да изключи двигателя.
При това почти винаги няма записана грешка (просто брои двигателя за изключен ...)
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
провери да не дърпа въздух след дебитомер, доста срещяно явление 

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
а тук като споменавате такива обороти мойта 520-ка работи на около 550-600 рпм според оборотомера като загрее
а когато е студена около 800 докато загрее .. извинявам се за различната тематика на поста но ми стана любопитно
а когато е студена около 800 докато загрее .. извинявам се за различната тематика на поста но ми стана любопитно

Chimerasv написа:... мойта 520-ка работи на около 550-600 рпм според оборотомера като загрее а когато е студена около 800 докато загрее ..
Просто оборотомера не е толкова точен и те заблуждава ...
Ако отидеш на диагностика или си пуснеш скритите менюта на ВС-то ще видиш, че са по-високи
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!

Иди на диагностика в Дару Кар, там ще ти кажат на 100%! Не ходи в Бош сервиз и т.н. прехвалени сервизи!
Успех!

12 мнения
• Страница 1 от 1