Въпрос за бързо каране на бензиново Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Въпрос за бързо каране на бензиново Е39
Колеги много ми е интересно, знам че ако карах дизелово Е39, след юркане требва да го остава на място 3-4 минути да работи така, преди да загася колата нали така, но ми е много интересно при бензиновите как е и какво се прави след юркане на колата, може ли веднага да се загаси или и там трябва да се чака колата да поработи на място, моля само компетентни хора да пишат.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: въпрос за бързо каране на бензиново е39
колега, учил съм, че дизела е добре да поработи около минута след юркане в смисъл такъв да затихнат оборотите на турбото ,а и леко да се охлади понеже се нагрява до червено!
оборотите на турбото задължително трябва да затихнат преди да загасиш мотора, защото в противен случай прекратяваш смазването на оста и второ, че от високата t° маслото се опича във втулките!
при бензина нямаш проблеми, гасиш веднага
оборотите на турбото задължително трябва да затихнат преди да загасиш мотора, защото в противен случай прекратяваш смазването на оста и второ, че от високата t° маслото се опича във втулките!
при бензина нямаш проблеми, гасиш веднага
Re: въпрос за бързо каране на бензиново е39
Колегата е абсолютно прав.Изчакването е заради ТУРБИНАТА няма значение дизел или бензин. 

3 мнения
• Страница 1 от 1