Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
zoti написа:Ами аз моята си я докарах сам от германия ,а не вярвам там да побългаряват такива неща.Та на моята запалка си има захранване по всяко време ,де.
Не ми се вярва (овен на клемите на акумулатора

Но за запалката - не съм сигурен дали също се изключва след 16-та минута. Би трябвало да се изключи също. Не съм го пробвал.

Радиото примерно се самоизключва и трябва да го пуснеш отново ако ключа не е вкаран (в положение "0") .
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
pazokolarov написа:В т.20 от скритото меню на БК може да се задава коефициент за коригиране на показанията на средния разход на гориво.
Не, заключено е при мен. А и как да ги коригирам тия неща и какъв е смисъла, след като показва доста прецизно.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Значи е само за американските модели. За европейските го има в Е39.
Смисълът е да се компенсира износването на сезорите във веригата на ДДЕ защото БК започва да показва грешни данни за средния разход. Засича се реалния разход, дели се този от БК, получава се коефициент, който се въвежда чрез бутоните на таблото, но само в определени граници.
Смисълът е да се компенсира износването на сезорите във веригата на ДДЕ защото БК започва да показва грешни данни за средния разход. Засича се реалния разход, дели се този от БК, получава се коефициент, който се въвежда чрез бутоните на таблото, но само в определени граници.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Re: Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в
Някой колега с навигация моля да потвърди дали това е вярно:
If you have the V27 or V28 BMW firmware for the satnav, you already have the option of a 3d-view on your screen. The point is, you have to activate it. Go to "menu", enter "set" (settings) and in this view press the menu button and hold for 10 secs. Another (hidden) menu appears, there is the "perspective". You have to enter it and activate. After leaving this submenu and going back to the navi view when you choose the "map" and "view options", there you have three, not two anymore!
Превод: Ако имате версия 27 или 28 на БМВ фърмуера за сателитна навигация, вие вече имате опцията 3d-view на екрана си. Въпроса е, че трябв да я активирате.
Отивате на "menu", влизате в "set" (settings) и в този екран натискате и задържате меню-бутона за 10 секунди. Ще се активира друго "скрито" меню, в което има опцията "perspective". Трябва да влезете в нея и да я активирате.
След като напуснете това подменю и се върнете обратно в екрана на навигацията, когато изберете "map" и "view options", вече ще имате активна опцията 3d-view.
If you have the V27 or V28 BMW firmware for the satnav, you already have the option of a 3d-view on your screen. The point is, you have to activate it. Go to "menu", enter "set" (settings) and in this view press the menu button and hold for 10 secs. Another (hidden) menu appears, there is the "perspective". You have to enter it and activate. After leaving this submenu and going back to the navi view when you choose the "map" and "view options", there you have three, not two anymore!
Превод: Ако имате версия 27 или 28 на БМВ фърмуера за сателитна навигация, вие вече имате опцията 3d-view на екрана си. Въпроса е, че трябв да я активирате.
Отивате на "menu", влизате в "set" (settings) и в този екран натискате и задържате меню-бутона за 10 секунди. Ще се активира друго "скрито" меню, в което има опцията "perspective". Трябва да влезете в нея и да я активирате.
След като напуснете това подменю и се върнете обратно в екрана на навигацията, когато изберете "map" и "view options", вече ще имате активна опцията 3d-view.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:БМВ "полицейски светлини"
......
Изглежда атрактивно, но вероятно не е много добре за крушките, но пък колите със ксенонови фарове ......
И помнете, че използването им по пътищата е незаконно![]()
Даже е много непрепоръчително за коли с ксенонови фарове ( HID ). Аз лично не смятам да пробвам това, защото съм с такива фарове и не ми се дават 200-300лв за нови крушки.

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Хм.. днес отново моята кола ме накара да се чувствам горд собственик на Е46
не искам и да си помислям какво ли им е на колегите вече с е60/90 и т.н.
завиждам им благородно.
Каква екстра открих... предполагам че повечето я знаете... но аз го карам вече повече от година... следя форума редовно и не я знаех !
Сложих си ръката на прозореца (предния ляв) и съм с ел.стъкла. Тръгнах да вдигам прозореца но си оставих ръката върху него. Когато прозореца стигна почти до горе и тръгна съвсем леко да ми притиска ръката... веднага сам слезе няколко сантиметра надолу
Пробвах пак... пак същото... един вид не можеш да си защипеш ръката...
Един вид... тъпа екстра ама аз си се изкефих

Каква екстра открих... предполагам че повечето я знаете... но аз го карам вече повече от година... следя форума редовно и не я знаех !
Сложих си ръката на прозореца (предния ляв) и съм с ел.стъкла. Тръгнах да вдигам прозореца но си оставих ръката върху него. Когато прозореца стигна почти до горе и тръгна съвсем леко да ми притиска ръката... веднага сам слезе няколко сантиметра надолу

Пробвах пак... пак същото... един вид не можеш да си защипеш ръката...
Един вид... тъпа екстра ама аз си се изкефих

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
тази екстра май моята я няма поне не съм пробвал де 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
На шибидаха също я има
И при леко съпротивление се дърпа назад.

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Аз съм само с предни ел. стъкла. Тази екстра дали ще я има и при мен ... много вали навън и не ми се слиза да пробвам 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Няма я само при задните ел. прозорци на купетата и при гюруците на кабриолетите. За това не могат да се затворят от бутона на дистанционното а само с пъхане на ключа в бравата и задържане в положение за заключване.Шофьорът играе ролята на "сейфти суич" 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Прозорците могат да се вдигат и свалят с ключа като се задържи бутона за заключване или отключване респективно 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Wolfen написа:Прозорците могат да се вдигат и свалят с ключа като се задържи бутона за заключване или отключване респективно
Е, това не го знаех

Колега, когато решиш да правиш коментар внякоя по-дълга тема, отдели няколко минути първо да я прочетеш, защото може да изпаднеш в неудобно положение. Още повече, че тази епряко свързана с ТАЗИ
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Няма нужда от сарказъм
но, все пак се извинявам ... не видях, че вече е коментирано това