проблем е36 свири
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
проблем е36 свири
зна4и колата е36 316 като я запаля не6то отпрет свири за около 3-4 секунди и спира мн е дразне6то от какво може да е аз мисля 4е са ролките вие какво мислите

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
- veselinchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 318i
- Мечтае да кара: bugatti veyron
Re: проблем е36 свири
ролки 

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Ремък,или някой въртящ се елемент,който започва да грепира.
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- veselinchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 318i
- Мечтае да кара: bugatti veyron
ако сменяш ремаци смени и ролки за да не съжаляваш а и не са скъпи
и пиши от какво е когато разбереш 

И при мен е така,само че постоянно свири от 5-6 месеца.Мотора ми е м43б16,ролките струват по 40 лв,ремъка 20 лв.Обаче свиренето изглежда не е от тях а от лагерите на динамото,понеже ги сваляха,смазваха...трябва да ходя да го оправя но все няма или време или пари 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Dpy написа:...Обаче свиренето изглежда не е от тях а от лагерите на динамото...
Това установих и аз преди няколко дни...и свири само на ниски обороти при мен.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- metodi80
- старши ентусиаст
-
А на мен ми свири музиката в купето ....
Колега , сваляш ремъците и почваш да връткаш на ред ролките и ако някоя ти "свири" значи си намерил проблема ... връткаш и алтернатора , абе всичко що се върти там в тая група на ремъка .... Ама това просвирване за 3-4 секунди и после го няма ,не мяза баш на ролки ....

Колега , сваляш ремъците и почваш да връткаш на ред ролките и ако някоя ти "свири" значи си намерил проблема ... връткаш и алтернатора , абе всичко що се върти там в тая група на ремъка .... Ама това просвирване за 3-4 секунди и после го няма ,не мяза баш на ролки ....
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
200% са ролки, и при мен свиреха точно така за няколко секунди преди да си заминат. Просто си обслужи колата, за ролки - Inna те съветвам.
P.S. Тва свирене е към края на живота им, така че недей да отлагаш.
P.S. Тва свирене е към края на живота им, така че недей да отлагаш.
Think. Believe. Dream. Dare...
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Колеги ще трябва да пиша в тази стара тема.И аз имам проблем със свиренето.Прави го само на 1-ва,2-ра и 3-та и то Единствено и само в ниските обороти (1000-1500).Колата е 93-та година купе м42,сменени са големия ремък,както и ролка на климатика(казаха ми че от нея свири но се оказа грешка),ремъка на климатика е добре( но и него ще сменя скоро),само другите ролки не са сменяни,но не знам как да разбера дали е от тях,а не ми се иска да сменям на принципа-проба-грешка,свиренето го има единствено и само на 1-ва и 2-ра и понякога 3-та в ниските обороти когато потеглям с по малко газ. 

- skorpion33
- Потребител
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: M5
metodi80 написа:А на мен ми свири музиката в купето ....![]()
Колега направи както е казал колега "методи80".На мен до скоро ми свири се оказа динамото.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
skorpion33 написа:metodi80 написа:А на мен ми свири музиката в купето ....![]()
Колега направи както е казал колега "методи80".На мен до скоро ми свири се оказа динамото.
Е добре на динамото е сменян реле-регулатора и са смазвани лагерите преди няма и 4к километра,защо свири от него

- skorpion33
- Потребител
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: M5
patkana1 написа:skorpion33 написа:metodi80 написа:А на мен ми свири музиката в купето ....![]()
Е добре на динамото е сменян реле-регулатора и са смазвани лагерите преди няма и 4к километра,защо свири от него?? ти как го оправи,или ходи при някой да ти го прави??
Така и не разбрах как го прави това свирене динамото.Ходих при майстор сменихме 2 лагера и някаква пластмасова капачка и каза че вече е готово но след 4-5 дена пак почна да свири и така смених цялото динамо и сега не ми свири.Набутах се едни 30лв. за части и майстор и новите лагери останаха на старото динамо.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Бяхме коментирали, дори и в темата на Методи за алтернатора, че той освен от лагери същият свири и от групата колектор-четки.
При мен също след облужване на динамото се появи това виене марах и леко, а бях за смяна на лагери и колектор, но нямах този шум. Малко съжалих че не ги смених аз, но видях че ремонта е извършен добре, четките бяха паснати по колектора, и си мисля е ли възможно да има некачествени колектори и четки.
Братовчед ми смени неговото динамо с отремонтирано от фирма, сложихме го, палим , ей като зави онова, като хеликоптер.
Какво ще рече смазахме лагерите на динамото, като те подлежат само на смяна?
При мен също след облужване на динамото се появи това виене марах и леко, а бях за смяна на лагери и колектор, но нямах този шум. Малко съжалих че не ги смених аз, но видях че ремонта е извършен добре, четките бяха паснати по колектора, и си мисля е ли възможно да има некачествени колектори и четки.
Братовчед ми смени неговото динамо с отремонтирано от фирма, сложихме го, палим , ей като зави онова, като хеликоптер.

Какво ще рече смазахме лагерите на динамото, като те подлежат само на смяна?

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2