Питане Климатроник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане Климатроник

Мнение от Seaboy » 02 Окт 2009, 22:14

Здравейте колеги,
За мой кофти късмет си ударих колата е39 525тдс 98г в едно колче на паркинг.
Щетите са малки,но колчето ми спука предния радиатор този за климатика.Въпроса ми е какъв радиатор трябва да закупя,смисъл еднакъв ли е за модела или е и според двигателя.Колкото повече ориентир ми дадете толкова по-добре.Предварително Ви благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Re: Питане Климатроник

Мнение от bera » 02 Окт 2009, 23:23

Отиди в някоя морга, и кажи ТДС Е39,те там имат много такива. Повярвай ми. Ако пък решиш да си вземеш нов. Пак е лесно, зависи обаче от кой град си.
Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Питане Климатроник

Мнение от badsharki » 03 Окт 2009, 10:15

От морга много рискуваш. За афтермаркет радиатор ти препоръчвам ТОВА. Радиаторите според годините са различни, така че като го поръчваш е добре да укажеш точно годината и месеца на колата. За 520-ка беше около 220 - като ориентир само ти казвам цената. Независимо какъв радиатор си купиш, има една малка особенност, че ако не е оригинален има вероятност вместимостта на системата да ти се пормени. Така се получи при мен лятото. След като смених радиатора, започна да не ми държи налягането и постоянно се включваше и изключваше компресора. Обиколих сигурно над 10 майстора и всички ми казваха, че било нормално, докато най-накрая на един му светна каква е причината (след дълъг спор с него, че системата не работи така при Е39) и сипахме 200 гр. по-малко фреон и всичко си заработи както трябва. Така, че имай предвид и това, за да не пускаш теми и ти като мен след това. :)

Назад към E39