.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Re: Как се сваля тапицерията на задните падащи седалки?
_-^Pampi^-_ написа:Колеги интересува ме как се сваля задната тапицерия(кора) на облегалките на задните седалки?
Искам да сваля капака който е под подлакатника за ски сака който е. Хванат е с винтове за кората...ама не мога да я сваля!?
Помагайте
Колега, доколкото разбирам, става дума за Е39 комби, нали така?
Наскоро, при опит да изправя по-рано смъкната облегалка, блокира единия колан. Както можеш да си представиш, това не даде възможност на самата облегалка да се изправи. Това бе причината да ми се наложи да отварям облегалката отзад. За съжаление тази кора, която се сваля, е на щипки, които са много твърди и при самия натиск (например с голяма и широка отверка или нещо друго) повечето от тези щипки се чупят. По-лошото е, че те не са закрепени "подвижно" към самата кора, а представляват отливки към пластмасата на самата кора. Т.е. става голяма беля. Е, ако се счупят по-малко на брой щипки или макар и да са много счупените, кората при поставяне след манипулацията не мърда, не тропа и не те дразни... няма проблем.
За да успееш да отделиш кората от самата облегалка, трябва да вкараш между двете някакъв здрав, дълъг и плосък предмет. След това ти е необходима доста сила, но премерена и приложена с много бавни движения. Тези скоби не се дават лесно - държат до край.
Подчертава, че при мен става дума за E39, 525 tds, произведен месец 5, 1999. Чувал съм, че има различни способи за закрепване на тази кора, при различните "поколения" Е39. Не знам, дали е вярно.
Пожелавам ти успех!
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Re: Как се сваля тапицерията на задните падащи седалки?
_-^Pampi^-_ написа::dunno:

Посочих ти рисковете от операцията. Сега остава да си решиш, склонен ли си да поемеш тези рискове или не.
Между другото, ако се опасяваш, че ще се счупи самата кора, струва ми се, че това е малко вероятно. Да, самите щипки е много вероятно да се счупят, и то почти всичките.
Успех!
5 мнения
• Страница 1 от 1