Загуба на ток
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- the 1
- Потребител
-
- Кара: 525dA
- Мечтае да кара: 911 GT3
Загуба на ток
Здравейте,
имам следния проблем, от 2 дни започна да ми пада акумулатора, за 24ч, пада напълно. Алтернатора работи, климатроника и той си ОК /в смисъл таралежа/, смених акумулатора и той пада по същия начин и не мога да разбера какво го изтощава.
Дайте някаква идея от какво може да е преди да съм почнал да ровя по колата.
Благодаря ви предварително
имам следния проблем, от 2 дни започна да ми пада акумулатора, за 24ч, пада напълно. Алтернатора работи, климатроника и той си ОК /в смисъл таралежа/, смених акумулатора и той пада по същия начин и не мога да разбера какво го изтощава.
Дайте някаква идея от какво може да е преди да съм почнал да ровя по колата.
Благодаря ви предварително
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Загуба на ток
Как разбра че таралежа ти е добре? Имаш ли допълнително слагана аларма? И за какъв двигател говорим изобщо???
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
im0tep написа:Как разбра че таралежа ти е добре? Имаш ли допълнително слагана аларма? И за какъв двигател говорим изобщо???
С вътрешно горене НАДЯВАМ се

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- the 1
- Потребител
-
525д е колата, нямам аларма, а таралежа предполагам 4е е добре защото не върти вентилатора като е изгасена колата, нали вентилатора може да изтощава акумулатора като се преебе таралежа.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колата заспива ли след 15-тата минута колега ...... каква е консумацията като мериш оттечка
Барай шишарката Минкеее ....
- the 1
- Потребител
-
Еми още не съм я мерил довечера ще го правя, след 15 мин какво става викаш. И какви горе долу трябва да са показанията.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Отечка се мери по следния начин откачаш минуса от акумулатора свързваш последнователно мултицет(амперметър) единия кабел на минусовата клема другия на акумулатора на - закрепваш ги по някакъв начин за по сигурно бравата на багажника с една отверка я натисни да имитираш затворен багажник затвори всички врати и предния капак ключа за колата в джоба и показанието на амперметъра до около 6-7 минута от 3.5А пада някъде до 0.6 и след 15-16та минута трябва да е не повече от 0.03
Барай шишарката Минкеее ....
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Залагам една биричка, че е таралежа! 

- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
DAEL написа:Залагам една биричка, че е таралежа!
Ква биричка колега?

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Двулитрова. 

- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
anzak написа:Отечка се мери по следния начин откачаш минуса от акумулатора свързваш последнователно мултицет(амперметър) единия кабел на минусовата клема другия на акумулатора на - закрепваш ги по някакъв начин за по сигурно бравата на багажника с една отверка я натисни да имитираш затворен багажник затвори всички врати и предния капак ключа за колата в джоба и показанието на амперметъра до около 6-7 минута от 3.5А пада някъде до 0.6 и след 15-16та минута трябва да е не повече от 0.03
Колега.Мисля че грешиш малко с минутите.май трябва да се по изсчака така повечко някъде към 30-35мин зада стане 0.03
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Понеже аз се борих доста време с тоя проблем, след като заключиш колата, не знамкакви екстри имаш, но консумацията пад ана 1.28 веднага... след около 3 4 минути се изключва навигацията и консумацията става 0.4 след 15 минути се гаси тока в колата и консумацията става 0.03 даже в моя случай 0.012 
При мен не искаше да изгаси тока в колата и проблемен се оказа ГМ модула, който смених с такъв от същия модл на комби.
успех

При мен не искаше да изгаси тока в колата и проблемен се оказа ГМ модула, който смених с такъв от същия модл на комби.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- thunderstorm_11
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TDS
- Мечтае да кара: BMW 850
колега аз имам мултицет ама не знам каде да вратна копчето там на колко милиампера ли да го дам какво да мери ако мойе мо го напишиanzak написа:Отечка се мери по следния начин откачаш минуса от акумулатора свързваш последнователно мултицет(амперметър) единия кабел на минусовата клема другия на акумулатора на - закрепваш ги по някакъв начин за по сигурно бравата на багажника с една отверка я натисни да имитираш затворен багажник затвори всички врати и предния капак ключа за колата в джоба и показанието на амперметъра до около 6-7 минута от 3.5А пада някъде до 0.6 и след 15-16та минута трябва да е не повече от 0.03

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
thunderstorm_11 написа:колега аз имам мултицет ама не знам каде да вратна копчето там на колко милиампера ли да го дам какво да мери ако мойе мо го напиши![]()
![]()
Първоначално можеш да го сложиш на 10A, но ще трябва да преместиш червената сонда на другата букса за 10ADC. Така ще мериш тоците над 1А, след това можеш да върнеш сондата на старото място и да превключиш на 200mA примерно.
14 мнения
• Страница 1 от 1