спукана глава на Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: спукана глава на Е39

Мнение от Пресиян Василев » 29 Сеп 2009, 22:38

LUCIFER'S написа:
presko79 написа:при неработещ ЕГР,се повишава температурата в мотора!
:yes: в следствие на наличието на въздух, а не на отработили газове които забавят процеса на изгаряне, а от там и развитата температура в горивната камера, за еко по ниска температура означава по-малък % азотни окиси, по дълъг живот на горивна камера на клапани, легла и т.н. за микропукнатини и пукнатини при предкамерните по често... Температурата в горивната камера изобшо не е 87- 93 градуса като на антифриза, а е 4 цифрена сведена с АГРа под 1800 градуса ако не се лъжа

Прав си ,ЕГР не се слага само за екология,но има и тдс-и дето нямат по пьрвите години и Реинж ровера сьщо е без,ама не е фатално.лично аз след определени километри ги изолирам,НО ИСКАМ да кажана колегите че НЯМА да получат повече повер ако ги изолират и ако го правят да си имат едно на ум,защото аз ги изолирам но само на мои коли.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 29 Сеп 2009, 22:41

presko79 написа:
bera написа:
LUCIFER'S написа:7 Ако ти е изолиран АГР клапана или не работещ също спомага за пукане на глава

Колега ,би ли ми обяснил защо?

при неработещ ЕГР,се повишава температурата в мотора!

При ниски обороти само.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 29 Сеп 2009, 22:49

bera написа:При ниски обороти само.

то точно на ниските, в града лятото... и това само за ниските не е точно така аз на мойта съм го гледал с КТС на 19% отворен беше и като я настъпиш само тогава позатваря иначе си е отворен ;) а и си е чист и няма грешки от него
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 29 Сеп 2009, 22:56

LUCIFER'S написа: аз на мойта съм го гледал с КТС на 19% отворен беше и като я настъпиш само тогава позатваря иначе си е отворен ;) а и си е чист и няма грешки от него

И на високите където няма пълно изгаряне.

Потребител
Аватар
Кара: бмв 525тдс
Мечтае да кара: 4исто нова

Мнение от uzurpatorka » 30 Сеп 2009, 0:34

LUCIFER'S написа:
uzurpatorka написа:какво педставлява АГР клапан,и ако е възможно,някакви напътствия та ако мога сама да видя дали е изолиран.

Какво представлява е дълго да ти обяснявам, сама едва ли ще разбереш да ли е изолиран или работещ, ами си намери един сервиз добър който да огледа и оправи двигателя от ...до.... Между другото не знам състоянието на двигателя ама ако доста пъти е прегряван...проблеми само. Нямаш ли си някой мъж да я свърши тая работа?

За съжаление нямам мъж за тази работа.Досега съм карала мерцедеси,и им знаех и кътните зъби.Но това БМВ доста мв стресира.Нямам намерение да го изу4авам от-до,но поне дотолкова 4е като отида в сервиз да съм ориентирана дали аз съм по на ясно,или маистора.(аман от маистори).

Потребител
Аватар

Мнение от uzurpatorka » 30 Сеп 2009, 0:38

BMW-E39 написа:колежке, да не караш една 525 тдс с М пакет, или цвета е нещо като кафяво ?

Не.Моята е сребърен металик.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 30 Сеп 2009, 19:33

uzurpatorka написа:
LUCIFER'S написа:
uzurpatorka написа:какво педставлява АГР клапан,и ако е възможно,някакви напътствия та ако мога сама да видя дали е изолиран.

Какво представлява е дълго да ти обяснявам, сама едва ли ще разбереш да ли е изолиран или работещ, ами си намери един сервиз добър който да огледа и оправи двигателя от ...до.... Между другото не знам състоянието на двигателя ама ако доста пъти е прегряван...проблеми само. Нямаш ли си някой мъж да я свърши тая работа?

За съжаление нямам мъж за тази работа.Досега съм карала мерцедеси,и им знаех и кътните зъби.Но това БМВ доста мв стресира.Нямам намерение да го изу4авам от-до,но поне дотолкова 4е като отида в сервиз да съм ориентирана дали аз съм по на ясно,или маистора.(аман от маистори).

Споко ве колежке има и хора дето си разбират доста от работата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 02 Окт 2009, 9:52

uzurpatorka написа:
Sivako написа:Колега ако си търсиш глава имам :winky:

главата която спомена,какво е състоянието и.В смисъл гола или обурудвана,и на каква цена?

Главата е оборудвана 500лв даже още не е сваляна от колата,не е крива или спукана колата работеше с нея докато не се натресе в бетонена стена :|
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от uzurpatorka » 02 Окт 2009, 18:41

Sivako написа:
uzurpatorka написа:
Sivako написа:Колега ако си търсиш глава имам :winky:

главата която спомена,какво е състоянието и.В смисъл гола или обурудвана,и на каква цена?

Главата е оборудвана 500лв даже още не е сваляна от колата,не е крива или спукана колата работеше с нея докато не се натресе в бетонена стена :|

В понеделник съм на маистор.Спрях се на Ясен(до Хаджи Димитър).Ако ми каже 4е от моята глава не стажа нищо,ще взема твоята.Надявам се преди 4е преди да я взема ще може да я прегледат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 08 Окт 2009, 19:41

с тия майсори е ужас аз карам 325тд и на мен така ми го продадоха с 4 цепки по главата като я свалих беше мармалат,зех една втора употреба от познат нито съм я шлайфал пак ето 20000км няма проблем антифриза не мърда грам,даже сам си я сложих като си мислех че е голяма философия а то не е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 08 Окт 2009, 19:45

kobrata55 написа:с тия майсори е ужас аз карам 325тд и на мен така ми го продадоха с 4 цепки по главата като я свалих беше мармалат,зех една втора употреба от познат нито съм я шлайфал пак ето 20000км няма проблем антифриза не мърда грам,даже сам си я сложих като си мислех че е голяма философия а то не е

Веднага ми кажи как се стяга главата :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар
Кара: 530d F11
Мечтае да кара: m8 grand cope

Мнение от georgyb » 08 Окт 2009, 19:50

колега всеки знае че БМВ има много яки мотори но слабото място му е главата когато не се есплотира както прябва исе допусне прегряване просто няма друго спасение освен друга глава.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 08 Окт 2009, 20:54

georgyb написа:колега всеки знае че БМВ има много яки мотори но слабото място му е главата когато не се есплотира както прябва исе допусне прегряване просто няма друго спасение освен друга глава.

Всички коли са така,колега.Прегрявали се главата става като телвфонна слушалка.На ТДС слабо място е че като го гониш студен прави микро пукнатини,затова Полекичка и като излезе от синия сектор гази газта колкото искаш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 08 Окт 2009, 21:10

на един олигофрен издържа 1год на зверско тъпо експлоатиране,в синия сектор се караше на макс,ходи по европа,тегли платформи с катафалки и после го продаде без да мръдне,баси печката корава :shock:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Предишна

Назад към E39