Адски добър автосервиз...

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E 39,34
Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
Детайли за колата: 0896863663

Много добър сервиз

Мнение от mitkosekurit » 13 Сеп 2009, 0:52

Колеги нега да допълня и аз нещичко.Значи Рашо има перфектен сервиз с много добри специалисти и във допълнение да ви споделя,понеже му е омръзнало да ходи по моргите и да им се моли за по ниски цени за да може неговите клиенти които за него са над всичко да им е по евтино и да са супер доволни, си е на купувал доста части втора ръка говорим за тези които най много се чупят.пробвайте и ще се убедите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520D, 11.2005'

Доволен

Мнение от Be Brave » 14 Сеп 2009, 13:22

Още един доволен клиент от сервиза на Рашо - вярно, само масълце и фитри сменях, но съм доволен защото можех да видя какво и къде се слага. Даже му изпратих и приятел, който също е много доволен, така че колеги не се колебайте, когато се чудите къде да сервизирате колата си, а смело избирайте сервиза на Рашо :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 318 tds
Мечтае да кара: 330 xd

Мнение от cvp_22 » 14 Сеп 2009, 17:44

:yes: и от мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Сеп 2009, 17:53

Само да пристигне ламбдичката и идвам! :D
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Re: Адски добър автосервиз...

Мнение от Fyfito » 28 Сеп 2009, 18:17

Преди 1,2 седмици и аз посетих сервиза на Рашо в овча купел и съм много доволен. Взех си от него окачване и спирачки М техник2 на много добра цена, обслужването беше много бързо и коректно(за един ден ми го смениха). Препоръчвам сервиза на всеки който си обича колата. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E65 750i

Мнение от bmw_bmw » 30 Сеп 2009, 20:15

Много ми се искаше и аз да съм един от доволните, но за съжаление
НЕ СЪМ ДОВОЛЕН за извършените сервизни дейности от
екипа на Рашо на обща стойност от 1450 лева

И искам и да те запитам Рашо, пред всички които четат тук,
за следните неща които установих в последствие:

1.Защо заплатих 184лв за оригинални накладки, а сте ми сложили
отпред TEXTAR а отзад са някакви евтини боклуци от 5 лева дето не спират да ми скърцат?
Нали исках ОРИГИНАЛ и платих за ОРИГИНАЛ, кви са тогава тия накладки и какво правят на колата ми?
Аз идвам при вас с най-добри намерения и ви доверявам автомобила си,
а вие освен че ме мамите с пари искате и да ме убиете като ми слагате менте спирачки.
Много благодаря.

2.Защо ми сложихте такова смотано масло в двигателя - Havoline за 150лв
при положение че отначало си исках нормално BMW масло 5W30?
Окей, тука може и да не съм прав аз позволих да ме подведете, но все пак не мисля че е
редно да ми казвате че е най-добро това масло което ви излиза най-евтино и
което Ви е най-изгодно да ми пробутате.
Пък ако ще и утре да ми блокира мотора, тъкмо повече работа да си имате.

3.И нали се бяхме разбрали,слагаме само качествени части, плащам си каквото трябва, няма проблем.
А защо тогава вместо нормални тампони на носачите сте ми сложили
най-евтините турски и ми взехте за тях 250лв?

4.Също така относно чистенето на EGR клапана, пойскахте ми 180лв за това
казах окей, въпреки че ми се видя скъпичко,
още повече след като видях как става чистенето.
Първо чегъртане с отвертката и после с някакъв си Domestos за чинии, вместо
със специален препарат какъвто си има за тази цел.Отгоре на всичко ме изпържихте с още 100лв
за чистене на турбо, нещо което преди това нито сте ме питали, нито сме говорили
а ми казвате накрая, дъжиш 100лв и за това.

5.И найстина не ми се и разказва за опита ви да ми ремонтирате
луфта във волана и как ми покривихте кормилния прът, че найстина е голям срам.
Няма лошо да не разбираш от дадени неща, но поне да си признаваш и да не стават такива поразии,
а не ремонт на всяка цена само и само да ми вземете парите.

Изобщо адски смотана и адски съмнителна е работата в този сервиз,
и много съжалявам че се подведох от коментарите тук
и че си мислех че мога да разчитам да ми
се свърши КАЧЕСТВЕНО работата.
И най ме дразни тази кокошкарщина дето те мамят така на дребно,
докато се държът с теб мило и любезно, а всъщност ти го начукват в същото време
и това е така във всички боклучиви сервизи в който съм бил досега.
Като се почне от ДАРУКАР и се стигне до рошкоауто.

Всичко което написах са чисти факти, а изводите всеки сам да си прави,
за мен този сервиз е в ЧЕРНИЯ СПИСЪК.

RN Performance Service
Аватар
Кара: САМО БМВ
Мечтае да кара: МИНИВАН BMW

Мнение от РАШО-АУТО » 30 Сеп 2009, 22:01

Относно писаното от колегата bmw_bmw,държа да кажа,че през живота си не съм слагал нито на една кола некачествени части,камули да сме шчупили или покривили части от неговия автомубил.Колата му дойде тропъща с разбита рейка,с накладки на желязо и куп други проблеми,и така или иначе колата му стана за 1 ден.Беше му обяснено за всеки ремонт по колата докъто седеше през цялото време около нея.Относно препарата с който почиствам ЕГЕР клапаните и интерхолерите е оригинален препарат,който го взимам от Дару кар,а доместос колега и жена ми не го използва в къщи.По въпроса за маслото HAVOLINE 5W40,първо,че маслото е абсолютно истинско със всякъкви сертификати и доста добри показатели,второ имам и оригинално масло BMW 0W30,5W30,5W40 след като говорихме се разбрахме да се сипе в колата HAVOLINE 5W40 както можете сами да видите какво масло дават за тази кола и не на последно място,за тропънето в кормилния прът,беше разбит долният лагер и пластмасовата втулка,имаше и кривина в пръта му и тропаше,КОЛЕГА не стига,че разглобиха друг прът и ти оправиха твоя,не стига,че не ти взех 1 стотинка за пръта,лагера и втулката,не стига,че ти взех само 100 лв.за сваляне на таблото,сваляне на целия кормилен прът разглобяване на пръта и сглобяване на всичко + смяна на 2-та тампона на предните носачи,не стига,че за 1 ден ти свалихме рейката закарахме я да ти я рециклират,разглобигме ти цялата кола и ти я сглобихме и накрая си недоволен и неблагодарен,че имам кормилен прът втора употреба от твоята кола,а твоята няма проблеми и си я караш,а и пишеш простотйи по форумите.И много мразя двуличниците като теб,в сервиза беше супер доволен,щастлив и ми обясняваше как трябвало да има други сервизи като нашия,и как в Дару кар ти взели тези пари само за смяна на масло и филтри и т.н.Колега двуличниците не успяват в този живот,а ако имаш нещо което имаш да ми казваш ми имаш телефона ако ми го нямаш 0888584241 РАШО.По въпроса за сменените части и за извършените ремонти по твоя автомобил ти направих сервизна книжка и ти казах,че ДАВАМ ГАРАНЦИЯ ЗА ВСЯКА ЧАСТ И ЗА ВСЕКИ РЕМОНТ ИЗВЪРШЕН ОТ НАС !!!!!!!
Колега,БЛАГОДАРЯ за мнението което си написал в тази тема,но помисли да ли си прав за написаното и да ли съм те измамил както каза и да ли съм те ущетил с пари.Мисля,че трябваше да се консултираш за цените и за тези ремонти колко ще ти вземат и после да позиорстваш в темата.Нищо лично колега,но НЕ СИ ПРАВ.

ВСЕ ПАК ПОЗДРАВИ И АКО ИМАШ НЯКЪКВИ ПРОБЛЕМИ ПО ИЗВЪРШЕНИТЕ РЕМОНТИ ИЛИ СМЕНЕНИТЕ ЧАСТИ МИ ЗВЪННИ АЗ НЕ СЪМ ЗЛОПАМЕТЕН,А И ВСЕ ПАК ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ.0888584241 РАШО ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2010 MB w245 B150 facelift
Мечтае да кара: B200 Turbo ;)

Мнение от 24V » 30 Сеп 2009, 22:59

:ok:
Последна промяна 24V на 01 Окт 2009, 13:20, променена общо 1 път

Аватар
Кара: E 39,34
Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
Детайли за колата: 0896863663

Мнение от mitkosekurit » 01 Окт 2009, 3:00

Здравейте приятели нека и аз да напиша нещо в отговор на този уж не доволен клиент на RN Performance "Рашо Ауто"
само за инфо на останалите аз съм лицето което отговаря за диагностицирането на автомобилите които влизат в сервиза за ремонт или профилактика.

Значи въпросният човек тръгвайки си от сервиза казва цитирам: Автомобилат ми е страхотно ремонтиран няма ги вече тропанията по ходовата част и луфтовете в волана много съм доволен от цената тези пари в камор ми ги взимат само за смяна на масло супер сте и т.н.........А то какво стана

- Рециклиране на рейка – 260лв.не знам някой който да ги прави рейките за няколко часа на тази цена + демонтаж и монтаж

- Тампони стабилизираща щанга – 56лв. оригинални bmw

- Тампони носачи - 250лв. оригинални bmw

- Накладки – 130.50лв. не знам какви са но със сигурност не са менте защото се дава гаранция за частите

- Датчици за накладки – 54лв.оригинални bmw

- Филтър масло – 22лв. Man мисля че са доказани филтри немско качество и само на каква цена ги дава рашо

- Въздушен филтър двг – 58лв Man.

- Чистене EGR,всмукателни колектори,интеркулер и всички тръбопроводи за чистият въздух на ДВГ– 180лв.това се извършва защото имаше налепи от масло около 1см.и после защо било ръчкано с отверка ми защо ли защото няма препарат освен сярна киселина който да почисти такъв налеп но след като се отстрани едрото се третира с препарат за почистване до блясък на метал.

- Чистене и регулиране на турбина – 100лв.не знам да има колеги които да свалят разглобят почистат сглобят монтират обратно за тази цена.Други взимат само да ти свалят и монтират турбината от 250 - 350лв

- Електро моторче за чистачки втора употреба – 20лв.

- Масло двг – Havoline/Texaco 5W/40,7л. – 153лв. и на това масло да кажеш че е менте направо нямам думи
- Масло хидравлика – Havoline /Texaco 1л. – 30лв.
- Антифриз Havoline/Texaco – 20лв.

- Диагностициране и изчистване на грешки – 40лв.абсолютно всичко се гледа

- Извършен труд – 80лв. отбележете само сумата

- Ремонт на кормилен прът и смяна на същият с друг втора употреба - 250лв.като само кормилният прът като резервна част втора ръка е 350-400лв.Под ремонт значи разглобяване на таблото изваждане на всичко свързано с кормилото понеже му е крив прътъ и е разбил пласмасовите втулки и легерите.Смяна на същите с здрави и отново сглобяване.

Общо като сума :1703лв.

И накрая значи всичките тези ремонти бяха свършени за един ден приятели разбирате ли за какво експресно обслужване говорим и този човечец пак е недоволен като пристига с накъква развалина и си тръгва с абсолютно нов автомобил и той пак е недоволен при това с гаранция на частите.
оп и да не забравя той е платил 1450 ама не си е дал сметка че му е направен един огромен подарък от едни 253лв отстъпка защото идва от форума а за маняци от там има голями отстъпки защото всички караме истинската марка.

П.С.- на клиента му беше предложен всеки вариант и той си избра всичко което ще му се сложи на автомобила.

Незнам друже не си прав за тези твой зли слова за едни много точни хора ама трябваше да ходиш в камор и да ти вземат около 3000лв-4000лв та да си останеш доволен.

И все пак успех на всички във всичко

RN Performance Service
Аватар
Кара: САМО БМВ
Мечтае да кара: МИНИВАН BMW

Мнение от РАШО-АУТО » 01 Окт 2009, 10:13

Смяна на 2 тампона на предните носачи само те са ~ 140 лв.+ демонтаж на старите и монтаж на същите +Ремонт на кормилен прът и смяна на същият с друг втора употреба - 250лв.като само кормилният прът като резервна част втора ръка е 350-400лв.Под ремонт значи разглобяване на таблото изваждане на всичко свързано с кормилото понеже му е крив прътъ и е разбил пласмасовите втулки и легерите.Смяна на същите с здрави и отново сглобяване.
Последна промяна РАШО-АУТО на 01 Окт 2009, 19:11, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 01 Окт 2009, 10:16

абе измамили сте го човека, стига сте се оправдавали!!!

:mhihi:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от atk » 01 Окт 2009, 15:18

Трол написа:все пак не мисля че е
редно да ми казвате че е най-добро това масло което ви излиза най-евтино и
което Ви е най-изгодно да ми пробутате.

Halvolie/Texaco ?

Аз спрях да чета до тук.

От итнерес разгледах тук там. Гледам колегата още на няколко места е подпитал дали не може да са му сложили лошо масло:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=167309&p=1845367#p1845367
И въпреки отговора на колегата явно се е почувствал задължен да се направи на страдалец че сте му сложили едва ли не зехтин.

Само да кажа, че подкрепям Ращо с 2 ръце за едно нещо. Ако колегата имаше оплаквания да ги беше казал на място пред него да се бяха разбрали като мъже. А не да се правят чупки в кръста и да се правим на жертва. Каквото съм питал ми е отговаряно за каквото не съм бил съгласен съм казвал отношението е било коректно и перфектно.

За мен целия пост е:
Epic Fail.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 01 Окт 2009, 21:16

Заключвам темата(както и всички други подобни) до решаване на въпроса как ще
се процедира с тях.

В тази тема неколкократно направих забележка да не се регистрират нови никове,
само за да се пишат мнения в нея,но това явно остана глас в пустиня !
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ