Колеги Моля помагайте!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги Моля помагайте!
Колеги моля ви за компетентни мнения спрямо моя може би тъп въпрос,но понеже съм решил да взема първата си дизелова кола " БМВ Е39 ТДС " и трето поред БМВ.(предишните ми БМВ-та бяха бензинови)Та сега към вапроса.
Изчетох много теми спрямо ТДС и не ми стана ясно кое е най важното което трябва да гледам при покупка на Е39 525 ТДС.Като закарам колата на преглед в Дизелов сервиз ще излезнат ли наяве всички сериозни проблеми,и възможно ли е да остане нещо скрито повредено което не е 200-300 лв а да речем от сорта на 1000лв?
Не говоря за някои консумативи или износени части които рано или късно трябва да се сменят,ами сериозен проблем с който мога да се сблъскам ако не му обърна внимание при покупката на автомобила.Затова ще съм много благодарен на тези които ще отделят по 5мин от времето си и споделят своите мнения.
Купувам Е39-ката с много мерак затова искам да съм наясно с най важното за нея.
Благодаря на всички за вниманието
Изчетох много теми спрямо ТДС и не ми стана ясно кое е най важното което трябва да гледам при покупка на Е39 525 ТДС.Като закарам колата на преглед в Дизелов сервиз ще излезнат ли наяве всички сериозни проблеми,и възможно ли е да остане нещо скрито повредено което не е 200-300 лв а да речем от сорта на 1000лв?
Не говоря за някои консумативи или износени части които рано или късно трябва да се сменят,ами сериозен проблем с който мога да се сблъскам ако не му обърна внимание при покупката на автомобила.Затова ще съм много благодарен на тези които ще отделят по 5мин от времето си и споделят своите мнения.
Купувам Е39-ката с много мерак затова искам да съм наясно с най важното за нея.
Благодаря на всички за вниманието

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re: Колеги Моля помагайте!
Мерси много колега.Притеснявам се защото много хора се опитаха да ме откажат но почти 80% съм решил да е такава следващата ми кола.Освен ако не изпадне нещо за без пари което да е читаво
поздрави.
Още веднъж ти благодаря.

Още веднъж ти благодаря.

- bera
- младши ентусиаст
-
Има доста изписано и още много ще се изпише, но дизела не е за всеки, зависи от стила на каране, вярно е ,че новите и дизелите на БМВ са доста по динамични и не се разбира дизел ли караш или бензин ,но дизелака си е дизелак и там всичко е на косъм: компресия, свещи, центровка, много повече неша могат да се развалят от колкото на бензина. И не е добре да го пържиш,не че не можеш. Хубаво си направи сметката, издухан дизел не ти трябва много внимавай при покупката, да не се нахендриш като мен преди години ,че хем майстор ставаш по-неволя хем и си плащаш за което. Разпитай за 1,9 мотора на ауди или там както им викат WAG групата.
Успех.
Успех.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
bera написа:Има доста изписано и още много ще се изпише, но дизела не е за всеки, зависи от стила на каране, вярно е ,че новите и дизелите на БМВ са доста по динамични и не се разбира дизел ли караш или бензин ,но дизелака си е дизелак и там всичко е на косъм: компресия, свещи, центровка, много повече неша могат да се развалят от колкото на бензина. И не е добре да го пържиш,не че не можеш. Хубаво си направи сметката, издухан дизел не ти трябва много внимавай при покупката, да не се нахендриш като мен преди години ,че хем майстор ставаш по-неволя хем и си плащаш за което. Разпитай за 1,9 мотора на ауди или там както им викат WAG групата.
Успех.
Колега,защо така убиваш на човека мерака,и не е вьпрос толкова на косьм,а това че тия мотори вече са на по 500к и отгоре с вьрнати километри,какво хубаво да очакваш вече.преди години купих 1 Омега с тдс мотора на РЕАЛНИ 270к.еми мотора беше чудесен безпроблемен,капак неотварях,ама кьде да го намериш някои поне до 300к клометра
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- bera
- младши ентусиаст
-
presko79 написа:Колега,защо така убиваш на човека мерака,и не е вьпрос толкова на косьм,а това че тия мотори вече са на по 500к и отгоре с вьрнати километри,какво хубаво да очакваш вече.преди години купих 1 Омега с тдс мотора на РЕАЛНИ 270к.еми мотора беше чудесен безпроблемен,капак неотварях,ама кьде да го намериш някои поне до 300к клометра
Не ,колега , не го разубеждавам просто се опитвам да го предпазя от лоша покупка, там трябва да се внимава много. А относно 300 хил. км. няма лошо... ей го на един приятел си взе един мерцедес Е220 CDI от германия от някакъв дядо.. еми той само с 60км/час е бил каран тая кола е още в разработка двигателя 170хил км ама той е нов разбираш ли...все едно от завода излиза... едно VITO също взе..той капка масло не му е хапнало...още веднъж- при покупката трябва да се внимава.
ПС
Май ще идвам при теб в габрово зимата, на жената и се ходи на планина аз ще я навия хем да ми направиш помпата хем да отидем на узана.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
bera написа:Май ще идвам при теб в габрово зимата, на жената и се ходи на планина аз ще я навия хем да ми направиш помпата хем да отидем на узана.

Няма по- лошо от одрънкани дизели... тези които купуват да ходят на диагностики в читави сервизи
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:bera написа:Май ще идвам при теб в габрово зимата, на жената и се ходи на планина аз ще я навия хем да ми направиш помпата хем да отидем на узана.
това ми хареса
хем ще се напиете....
![]()
Няма по- лошо от одрънкани дизели... тези които купуват да ходят на диагностики в читави сервизи
Зимата ,ракия и туршия дал бог,пьк може и някоя вратна пьржолка да искочи от някьде

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Колега пробваи да си вземеш 525д хем повече върви по малко гори и по малко проблеми прави от тдс 

- КироКиров
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски през лятото
- Мечтае да кара: Форд ескорт '84-та
- Детайли за колата: убаа
Аве колега, в раздел "Продава" ти казаха че няма да имаш успех с Е39 за 6000 лева - още по-малко пък с ТДС, направо ша са парлазираш от рзходи 

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Sentinell написа:ако имах пари нямаше да се замислям,но те почват от 12000лв
Гледаи като си купиш кола да ти останат поне 2 хиляди за консумативи и подръжка

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
harko77 написа:Sentinell написа:ако имах пари нямаше да се замислям,но те почват от 12000лв
Гледаи като си купиш кола да ти останат поне 2 хиляди за консумативи и подръжка
вярно е ! но и гледаи някои дето им чува да доиде и тои да гледа ,че от тия джамбази косите са ми настрьхнали с техните малки измамки. Иначе успех с покупката ако вземеш читав ТДС ще бьдеш доволен,може би е един от наи добрите нафтени мотори произвеждани в тия години
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Sentinell написа:Мерси много колега.Притеснявам се защото много хора се опитаха да ме откажат но почти 80% съм решил да е такава следващата ми кола.Освен ако не изпадне нещо за без пари което да е читавопоздрави.
Още веднъж ти благодаря.
Няма да се притесняваш,тези са от ЗАВИСНИЦИТЕ .Пробвай да предложиш на продавача да отидете на някой сбирка при колегите да я погледнат,ако се съгласи може да излезе и някоя добра колица
- bera
- младши ентусиаст
-
Ако си вземеш ТДС абсолютно задължително: водна помпа и термостат. Няма човек в форума ,който да не ги е смянял. Много главоболия ще си спестиш.
Успех.
Успех.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2