двигателя като загрее свири сякаш има турбо

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

двигателя като загрее свири сякаш има турбо

Мнение от jakson » 24 Сеп 2009, 17:31

значи като съм карал колата към 30 мин и като спра някаде за 5 мин и запаля пак от двигателя се чува свирене на въздух сякаш имам много мощна турбина . от всумкателните колектори се чува , като дам газ . като покарам малко и явно се охлаждат колекторите със по-хладен въздух и това свирене изчезва . иначе е яко , все 1 карам самолет . ама незнам дали не е нещо опасно . някой има ли идея какво е тва ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: двигателя като загрее свири сякаш има турбо

Мнение от Desso » 24 Сеп 2009, 17:35

Възможно ли е да е клапан на картерните газове?

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 24 Сеп 2009, 17:39

то и маслото мирише на бензин . ддз може и клапана да е . м/у др става въпрос за м40

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 24 Сеп 2009, 18:10

и моята така вие,но при мен се получи след като смених разпределителния вал -този на ваноса и всички клапани.

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 24 Сеп 2009, 20:16

П.С . става въпрос за М40 .

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS

Мнение от sasho_t » 25 Сеп 2009, 15:05

И при мен ,колега е така ,след смяна на ангренаж.Мислех ,че има дифектна ролка или съм преопънал ремъка.Но след проверка на ангренажа и отпускане на ремъка проблема остана. Завартях водната помпа и тия имаше луфт, и доста старжеше ,може при сваляне на виското да съм до разбил помпата.При мен вие само добре загреяла ,и към 2000об.Тези дни ще я сменя ,и ще видим какво щи се получи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Сеп 2009, 19:59

sasho_t написа:И при мен ,колега е така ,след смяна на ангренаж.Мислех ,че има дифектна ролка или съм преопънал ремъка.Но след проверка на ангренажа и отпускане на ремъка проблема остана. Завартях водната помпа и тия имаше луфт, и доста старжеше ,може при сваляне на виското да съм до разбил помпата.При мен вие само добре загреяла ,и към 2000об.Тези дни ще я сменя ,и ще видим какво щи се получи.

:mhihi: Ако е играл чука , както повечето майстори тук съветват - така става...

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS

Мнение от sasho_t » 26 Сеп 2009, 10:39

Колега знам че тук в форума, старшите ентусясти са много вещи и заядливи ,макар че не един път съм чел страшни бисери.А относно чука ,така е написано в книга от доста по компетентни хора ,а друк е въпроса ,че тиа вече е била заминала, и аз съм и помогнал.Не ми е за пръв път, нито ми е първото bmw ,нищо че съм младши.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirkoo » 26 Сеп 2009, 19:13

колега и мойта беше така и мойта е М40 и след смяна виското заспа а и да отбележа че беше започнала да вие и на студено и след смяна на виското за 2 дни ми замина и термостата

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 26 Сеп 2009, 21:00

то 1 ''майстор'' при запален двигател взе 1 дебел картон сгъна го да стане още по-здрав и се опита да спре перката . ама така се нахъси , че тя се надра замалко да я счупи от натискане и тя неспря . Тогава вика аа виското ти е добре щом при такъв натиск неспира . бати тапака щеше да ми счупи перката . нз до колко е прав. ама само за уточнение че неразбрах , какво е общото м/у водната помпа , виското и това , че звука идва от всмукателните колектори ? м/у др . стрелката на температурата си седи винаги на 12 часа . не мърда от там колкото и да работи колата . като стигне средата повече немърда и в задръствания да съм и на дълъг път не съм я видял да си промени положението .

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 27 Сеп 2009, 12:12

mirkoo написа:колега и мойта беше така и мойта е М40 и след смяна виското заспа а и да отбележа че беше започнала да вие и на студено и след смяна на виското за 2 дни ми замина и термостата

То ако е от виското може да се провери. Хващаш виското щото то може да се спре с ръка (слагай ръкавици некви дебели и внимавай все пак) и пробвай да я форсираш доколкото вие или там когато чуваш шума. Ако изчезне като си хванал виското, а иначе го има значи е от там, ако не търси на друго място
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 07 Мар 2010, 16:21

Ама той звука изобщо неидва отр виското и не е виене или стържене ами се чува звук като от турбина . Нали знаете въздуха какъв звук издава .... От всмукателните колектори се чува , сякаш там има нещо което пречи на въздука да влиза норнмално , то и със сървенето се усеща , че няма сила . Наскоро като се стопли времети и бях карал колата по-продължително в града , пак се появи това свирене . Изключваме виско , то изобщо зеука неидва от там .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS

Мнение от bmw318tds » 07 Мар 2010, 20:42

Огледай дроселовата клапа и гарнитурата на колектора. Да не би от някъде да засмуква допълнително въздух, да барка сместа и да губи мощност, а и от там да се получава този шум.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

Мнение от WaCkY » 07 Мар 2010, 20:44

колеги с същия проблем съм и аз, с м43 двигател съм закарах я на майстор каза ми че е от ролките смени ги всички но проблеме си остана :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 07 Мар 2010, 20:59

при мен беше е от тоз клапан но става въпрос М43
Изображение

Следваща

Назад към E36