Парно - проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт

Парно - проблем

Мнение от Mecho Puh » 24 Сеп 2009, 15:33

от една -две седмици сутрин като я запаля ми се струва че усещам миризмата на антифриз като пусна леко да духа,сега като стана по студено сутрин започна и да запотява стъклата и съм почти убеден че проблема е в радиатора на парното,отворих капачката на основния радиатор и с изненада открих че е почнала да хапва и антифриз,по интересното е че като загрее и пусна парното по силно проблема почти изчезва,парното си е екстра и в колата става яко жега,но наи много ме притеснява като се сетя къде се намира радиаторчето и евентуалната му смяна... :confused: даите идеи за евентуален ремонт,или по лесно отстраняване на проблема :dunno:
Едно не мога да разбера - хората все си чистят мухите от предните стъкла,а на мене все са ми отстрани
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Парно - проблем

Мнение от predel » 24 Сеп 2009, 15:35

Имаше тема тука за подобен проблем, потърси...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт

Мнение от Mecho Puh » 24 Сеп 2009, 16:47

predel написа:Имаше тема тука за подобен проблем, потърси...

имаше,намерих я,но не ми помогна,затова питам тук :!:
Едно не мога да разбера - хората все си чистят мухите от предните стъкла,а на мене все са ми отстрани
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 24 Сеп 2009, 17:45

като начало избърши хубаво стъклото отвътре с препарат и виж после дали запотява и по-точно дали омазнява... маца ли ти по духалките антифризец...
на мен поради "пиене" на антифриза и неспособност да открия де го слага - разглобих централната конзола и огледах хубаво самото радиаторче - напълно здраво :conf: , маркучите също са ОК... поти ми прозорците при пускане на парното само когато навън е захладняло рязко (особено когато е валяло)

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 25 Сеп 2009, 3:41

dokie написа:като начало избърши хубаво стъклото отвътре с препарат и виж после дали запотява и по-точно дали омазнява... маца ли ти по духалките антифризец...
на мен поради "пиене" на антифриза и неспособност да открия де го слага - разглобих централната конзола и огледах хубаво самото радиаторче - напълно здраво :conf: , маркучите също са ОК... поти ми прозорците при пускане на парното само когато навън е захладняло рязко (особено когато е валяло)

Като разглобиш цялото тъбло тогава ще разбереш от къде ти тече;)
Пух при тебе проблема маи е същия,щом ти се запотява стъклото няма кво друго да бъде;)
Последна промяна santo_bansko на 25 Сеп 2009, 3:51, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Сеп 2009, 3:50

я си покарайте колите с махната централна конзола и отворен капак на парното за да видим дали не ви текат връзките на самия радиатор - гумични нови от дару - стотинки и спи града...
Вариант 2 - много малко вероятно водата течаща от съединенията които са на купето да се стича под таблото и да се изпарява, въпреки че тогава педала за газта щеше вече да е изгнил от вода.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Сеп 2009, 14:20

Мечо и аз мисля ,че проблема ти е в радиаторчето , на един познат колата му се държеше точно така и то се оказа :confused:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Сеп 2009, 15:25

уплътненията за радиадиаторчето само нови и оригинални защото иначе ефекта клони към нула.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 25 Сеп 2009, 15:58

Най лесно - лизни това дето се появява по стъклото и ще разбереш дали е антифриз :mhihi:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 25 Сеп 2009, 16:16

_65536_kb_sec_ написа:я си покарайте колите с махната централна конзола и отворен капак на парното за да видим дали не ви текат връзките на самия радиатор - гумични нови от дару - стотинки и спи града...
Вариант 2 - много малко вероятно водата течаща от съединенията които са на купето да се стича под таблото и да се изпарява, въпреки че тогава педала за газта щеше вече да е изгнил от вода.

Напълно сухо и чисто си ми е радиаторчето и около него - не съм я карал с махната конзола, но на място доста поработи и не показа признаци никъде... Ако е някъде под таблото - то вероятно много добре се крие под мокета и не ми се мисли какво се е развъдило ако е там проблема... май пак ще се вкарвам във филми... ще взема цялото да го разглобя някой уикенд :twisted:
Ако му тече от радиаторчето на колегата няма ли да капе отдолу покрай скоростите... от двете страни...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 25 Сеп 2009, 16:24

абе хора а филтъра за климата сменяли ли сте го скоро, мисля че от там е проблема
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mecho Puh » 25 Сеп 2009, 17:41

sniper74 написа:абе хора а филтъра за климата сменяли ли сте го скоро, мисля че от там е проблема

...нямам клима,а и идея си нямам къде може да бъде филтъра :roll: ...Penchev,мерси за съвета,но като се загледах какво трябва да махна за да стигна до там 8) и ми стана зле,оня ден се заиграх да си сменя кората на задния джам и отиде един ден в ...и мамата,питах дали случаино някои може да го направи,мене хващат нервите и и много скубя и чупя пластмаските... :evil: ,ако е по двигател или ходова част - ок,ама да си играя с салона наи мразя :confused:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 25 Сеп 2009, 17:55

баси,кога се скапа тая кола..а беше нова :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 25 Сеп 2009, 18:45

Mecho Puh написа:
sniper74 написа:абе хора а филтъра за климата сменяли ли сте го скоро, мисля че от там е проблема

...нямам клима,а и идея си нямам къде може да бъде филтъра :roll: ...Penchev,мерси за съвета,но като се загледах какво трябва да махна за да стигна до там 8) и ми стана зле,оня ден се заиграх да си сменя кората на задния джам и отиде един ден в ...и мамата,питах дали случаино някои може да го направи,мене хващат нервите и и много скубя и чупя пластмаските... :evil: ,ако е по двигател или ходова част - ок,ама да си играя с салона наи мразя :confused:

ако беше по-близо до пловдив бате - с удоволствие :wave:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mecho Puh » 26 Сеп 2009, 0:55

Явор написа:баси,кога се скапа тая кола..а беше нова :mhihi:

офлюф си ти,наи-безсрамен 8) .....проблема днес му обърнах по-специално внимание и ми направи впечатление че изпотява само от към шофьорската страна,от към пасажерската няма проблем :help: :help: :help:
Изображение

Следваща

Назад към E34