Ремонт на задните дръжки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Ремонт на задните дръжки
Здравейте. Имам следния проблем -> Дръжките на задните врати от външната страна се отварят много трудно. Почти в крайно положение (нагоре) и със сила. А от вътрешната страна се отварят супер лесно. Имате ли някаква идея 

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ремонт на задните дръжки
Как се свалят задните дръжки и на жило ли е принципа на отваряне ? Имате ли представа дали може да се регулира ?
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Най вероятно трябва да ги смениш, много са тънки и се пукат и затова ти се увеличил хода на отваряне. За свалянето има един шплент или пластина от вътрешната страна, пробутва се настрани и дръжката излиза 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Колега споко, и на е38та ми се отваряше така докато дрьжката не остана в рьката ми!Така се бях засилил да отворя че замалко да се претрепя като се счупи! 

- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
iliew написа:Колега споко, и на е38та ми се отваряше така докато дрьжката не остана в рьката ми!Така се бях засилил да отворя че замалко да се претрепя като се счупи!
И на мен ми се случи зимата ,но аз дори паднах(има6е лед)

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Re:
Мдаааа... както каза колегата "дръжката ми остана в ръката". Закупих си една от автоморга и сега трябва да я пребоядисам и сменя. Нова е 100лв. и не знам дали е оригинална. Пазара е пълен с турски ментета та за това реших втора ръка. Другата задна дръжка също се отваря много трудно и високо горе. Дръпнах я и видях, че се е напукала и е готова и тя да се счупи. Няма ли някакъв начин да се залепи докато още не се е счупила ?
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Re:
**Novobraneca написа: Най вероятно трябва да ги смениш, много са тънки и се пукат и затова ти се увеличил хода на отваряне. За свалянето има един шплент или пластина от вътрешната страна, пробутва се настрани и дръжката излиза
А кората сваля ли се ???
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Re: Re:
Колеги смених дръжката. И мога да кажа, че доста ме затрудни, понеже за първи път свалям на е39.
Ето малко инфо за хората който не знаят как става операцията: (утре ще кача снимки от е39)
1.Сваляме кората - тя е на 1 винт при дръжката за отваряне. Всичко друго е щипки.
2.Сваляме пантата от 3та винта.
3.От страни на вратата има една гумена тапa която се маха с една отверка.

4.Като сме махнали тапата с отверка избутваме една пластинка която държи контра да не изпадне дръжката.

5.Изваждаме дръжката.
За монтиране правим същите стъпки но от зад на пред
Аз така направих и смених моята счупена дръжка. Ако греша някаде моля някой колега да ме поправи. Утре ще кача и снимков материал по стъпките от 1 до 4.
П.п. Дръжките се чупат понеже тази панта е капсолована и смазката се изтрива и тогава започва триене и трудно отваряне на вратите. Аз смазах пантата със спрей wd 4 и сега вече няма проблем.

Ето малко инфо за хората който не знаят как става операцията: (утре ще кача снимки от е39)
1.Сваляме кората - тя е на 1 винт при дръжката за отваряне. Всичко друго е щипки.
2.Сваляме пантата от 3та винта.
3.От страни на вратата има една гумена тапa която се маха с една отверка.

4.Като сме махнали тапата с отверка избутваме една пластинка която държи контра да не изпадне дръжката.

5.Изваждаме дръжката.
За монтиране правим същите стъпки но от зад на пред

Аз така направих и смених моята счупена дръжка. Ако греша някаде моля някой колега да ме поправи. Утре ще кача и снимков материал по стъпките от 1 до 4.
П.п. Дръжките се чупат понеже тази панта е капсолована и смазката се изтрива и тогава започва триене и трудно отваряне на вратите. Аз смазах пантата със спрей wd 4 и сега вече няма проблем.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Колега каква е тази Е39 с такъв тапет на вратата или просто си използвал чужди снимки???
Тапета на вратата има 2 винтчета едното е на дръжката от вътре а другото е в духалката за парното.Това което си направил с wd40 е временно решение и скоро пак ще имащ този проблем.По добре си свали бравичката на вратата "пантата"-както ти я наричаш,почисти я от вътре и смажи добре с тънка грес.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
im0tep написа:Колега каква е тази Е39 с такъв тапет на вратата или просто си използвал чужди снимки???![]()
на Е-34 ми прилича, а и тапицерията на лада самара

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Колеги снимките с вратата не са от е39, просто за пример ги взех. Пантата няма как да я отвора да я смажа понеже е капсолована 

13 мнения
• Страница 1 от 1