Съвет за смяна на музиката ?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Съвет за смяна на музиката ?

Мнение от Maverick_VS » 15 Сеп 2009, 1:39

Такааа, като го подгони човек безсънието и какви ли не идеи му щукват :mhihi: ! Аз залитнах по смяна на мижавото плеърче сони, с което дойде колата и оригиналните колони!
Да уточня, че нямам много претенциозни уши, т.е. не хващам много-много разликите! Не искам бас в багажника, да ми заема излишно място ;)!
Нещата, на които съм се спрял:

1) Alpine IDA-X300 - дизайна с това голямо "копче" по средата ме кефи адски много :twisted: ! Това, което се чудя - usb изхода е на задния панел и как става точно слагането/махането на флашките - да не би да трябва да го вадя всеки път :roll:! Предполагам, че в този ценови клас разликите едва ли са големи, но все пак ако има нещо фрапиращо по-добро като плеърче бих се радвал да го споделите ;) :D !

2) За отпред си мисля за едни Hertz DCX-130 - http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... s/dcx-130/

3) За отзад са ми по големи дилемите - елипси с адаптери - дали да взема едни Hertz DCX-690 или да взема ECX-690, дали с усилвател, дали без! Ако работата опре до усилватели обаче там нищо не знам, така че чакам от вас предложения ;)!

За колоните съм се ориентирал към Hertz, защото последния път като исках мнение тук 90% ме насочиха към тях като най-добри за парите си - това обаче беше преди повече от 2 години така че пазара може да се променил и съм отворен към всякакви съвети ;):)!

Иначе казано - гледам за около 500лв (дори и малко отгоре да дойдат не е проблем) да на*ба дявола :mhihi: , т.е. да си взема музика, която да се усеща и от не разбирач, че е по-добра от заводската на Е36! Ще го бъде ли или ще се дърпа дявола :mhihi: :mhihi: :mhihi:?!

Пп. *бах как го хващат лудите човек след 1 часа :mhihi: - айде лека от мен и мерси предварително за съветите ;):)!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от _OSMICATA_ » 15 Сеп 2009, 2:34

Здравей колега много ме мързи да пиша но .. ми се плачи като прочета как поредния неук в тая област човечец ще си да де парите на вятара с тия Ърцове (херц) и правилно се изказа, че са ти препоръчвали Ърц преди години сега неса това което бяха! (както и много други марки!)

-От носно alpine който си си харесал USB-то не е от зад а там се поставя кабела (който от другата страна е букса за USB) които е дълъг окол метър за да можеш сам да си избереш място на което да си го сложиш определено ги монтираме на мястото на фенерчето в жабките...
Come play with POWER

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 15 Сеп 2009, 14:30

Аз именно заради това и уточних времето на съветите за херц-а :mhihi: ! Както казах съм отворен към всякакви идеи ;)! Мерси за инфото за alpine-a - предполагах, че има няк'ва такава "врътка"!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 15 Сеп 2009, 16:02

Че какво им е на Ърцовете... един познат в е30 е с dcx-690 + още едни 16-ки пак такава марка (ама не знам модела точно) - това всичкото на кората отзад - боцнал ги е на 2ома (т.е. успоредно) на едно пайнерче PIONEER DEH-2900MP и свирят та къртят... без нищо в багажника... е само дълбочина малко липсва (аз си я правя с 12" Пайнер в багажника на 230Вата при 2Ома, и разликата не е много голяма спрямо е 30-ката, дори от мид-баса нагоре е никаква). За 13см-те отпред не зная какво да ти кажа... ще свирят, ама не очаквай много... Ако искаш да слагаш усилвател отзад по-добре ECX-oве вземи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Сеп 2009, 17:02

1. Вземи си Алпине Х-100, вместо Х-300. Относно въпроса за флашката... наистина е малоумен :) Аз съм изкарал конектора в жапката.
2. Херцовете за предни не са никак зле. Само че вземи DSK 130 и смени фабричните пищялки във вратите с високочестотните от Херца.

За отзад карам с фабричните + JBL BassPro.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 16 Сеп 2009, 22:26

Абе като ще слушаш MP3 какво ти пука какви са говорителите :roll:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Re: Съвет за смяна на музиката ?

Мнение от sharksfin » 24 Сеп 2009, 15:33

Аз също исках да си сменям колоните и пича от сервиза ми каза, че тия в краката трябва да са широколентови задължително.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Re: Съвет за смяна на музиката ?

Мнение от dokie » 24 Сеп 2009, 17:51

sharksfin написа:Аз също исках да си сменям колоните и пича от сервиза ми каза, че тия в краката трябва да са широколентови задължително.

Няма такова нещо... трябвало - и с краката ли ще слушаш :mhihi:
При мен говорителите са оригиналните... на тези отзад съм сложил по 1 кондензаторче да им ореже малко басите, че са издъхнали за 16 години... предните са намалени малко от плеъра, настройките съм нагласил така, че вътре става страшно->дори гадно :twisted: , но целия бас иде от 12" Пайнер надзъртащ през отвора на подлакътника на около 230 Вата (може и да няма толкоз)... махна ли го... няма никой... там ли си е - не може да се седи в колата на някои песни...
... е не е Hi-Fi, ама за без пари толкоз, на нашите 128кбпс мп3-ки

Назад към Car аудио и видео