маската - как се сваля?
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
маската - как се сваля?
Здравейте господа,
Как се разглобява това чудо?
Вчера се пулих, пулих, чесах се, пак се чесах, ръчках и опъвах с една отверка... не става... страх ме е да не счупя нещо...
Отгоре открих два винта (пада се под капака) и ги развих и тяло №10 се освободи от горе, но отдолу остана стегнато особено от към калниците? Там натягах с отверка, но ме достраша да не счупя нещо.
От цялото гледане и чесане открих, че трябва да демонтирам №10 за да извадя №1 и №2. Точно те са моята цел.
Тези, които са го правили, моля да споделят по-подробно.
Поздрави,
Д
Как се разглобява това чудо?

Вчера се пулих, пулих, чесах се, пак се чесах, ръчках и опъвах с една отверка... не става... страх ме е да не счупя нещо...
Отгоре открих два винта (пада се под капака) и ги развих и тяло №10 се освободи от горе, но отдолу остана стегнато особено от към калниците? Там натягах с отверка, но ме достраша да не счупя нещо.
От цялото гледане и чесане открих, че трябва да демонтирам №10 за да извадя №1 и №2. Точно те са моята цел.
Тези, които са го правили, моля да споделят по-подробно.
Поздрави,
Д

- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
Значи като отвориш капака ще видиш че има няколко болта на решетката от горе.
Точно под фаровете има поедна щипка натискаш ги нежно до като осетиш че излиза дърпаш и си готов.
Ако щипките са счупени само като свалиш болчетата и тя сама ще падне.
Може щипките да са здрави така че се постарай да не ги потрошиш защото много трудно се свалят.
Успех

Точно под фаровете има поедна щипка натискаш ги нежно до като осетиш че излиза дърпаш и си готов.
Ако щипките са счупени само като свалиш болчетата и тя сама ще падне.
Може щипките да са здрави така че се постарай да не ги потрошиш защото много трудно се свалят.
Успех

БРАТ ОТ КАМ КАЛНИЦИТЕ СЕ ДАРЖИ НА БОЛТОВЕ, АМА ДА ГИ ВИДИШ ТРЯБВА ДА СВАЛИШ МИГАЧИТЕ И СЕ ОТКРИВАТ ПРЕД ТЕБ ПАДАТ СЕ ТОЧНО ПОД МИГАЧИТЕ СЛЕД КАТО СВАЛИШ ТАЗИ РЕШЕТКА ВСИЧКО ОСТАНАЛО СЕ ВИЖДА И Е ЛЕСНО,ПРИ МЕНЕ СЕ СЧУПИХА ЩИПКИТЕ И СЛЕД ТОВА СЛОЖИХ БОЛЧЕТА С ГАЙКИ ЗА ПО СИГОРНО И СТАНА СУПЕР ЗДРАВО УСПЕХ

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: маската - как се сваля?
Маската се държи само на щипки, болтчетата са за "долната" маска след тази и са под фаровете и не е необходимо да се свалят мигачите.... На болтове се държат маските на фаровете. Има обачв разлика м/у колите преди фейса и с него... а щипките не се чупят лесно, пази "езичетата" на хромираните части на "бъбреците". На мен ми е поизкривена маската и понякога сама се откачва от щипките. С удар си влиза на мястото и си стои "заключена".
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: маската - как се сваля?
Здравейте колеги,
Справих се още миналата седмица, ама нали нямаше форум през уикенда, та пиша чак сега.
Та, добре, че не дърпах с повече мерак. По съвет на двама наши многооважавани колеги свалих бронята и истината цъфна пред мен!
Голям бой е яла мойта кола
Щипката 9 не държи нищо. Там е само проформа. Тялото 10 е завинтено с рапидки в двата си края за носачите на фаровете 1 и 2 и в левия си край има още една рапидка към калника. Главите на рапидките са към бронята и на практика единствения начин да свалиш маската на колата е да почнеш от бронята
.
Нататък:
Щипките на бъбреците 6 и 7 са счупени и някой
италианец
завил една рапидка напречно и дори малко под ъгъл и хванал заедно 6, 7, 8 и 10. Относно маската 8, тя е счупена на 2 места, пукната на още два пъти по толкова и е лепена на още толкова места. Същото се отнася и за маските около фаровете. Носача на лефия фар за мъгла е пукнат. Стъклото на десния дълъг фар е спукано и едната щипка на левия къс фар е счупена. Долната решетка на бронята е зачупена.
Накартко: за един час си преоткрих колата
Един ден ще сменим всичко там отпред... или цялата...
Както и да е. Сагата приключи. Закрепих положението някак си и си карам с кеф
и чакам по добри дни
... пуста криза
Благодаря на всички
Поздрави,
Д
Справих се още миналата седмица, ама нали нямаше форум през уикенда, та пиша чак сега.
Та, добре, че не дърпах с повече мерак. По съвет на двама наши многооважавани колеги свалих бронята и истината цъфна пред мен!
Голям бой е яла мойта кола

Щипката 9 не държи нищо. Там е само проформа. Тялото 10 е завинтено с рапидки в двата си края за носачите на фаровете 1 и 2 и в левия си край има още една рапидка към калника. Главите на рапидките са към бронята и на практика единствения начин да свалиш маската на колата е да почнеш от бронята

Нататък:
Щипките на бъбреците 6 и 7 са счупени и някой

Накартко: за един час си преоткрих колата

Един ден ще сменим всичко там отпред... или цялата...
Както и да е. Сагата приключи. Закрепих положението някак си и си карам с кеф

Благодаря на всички

Поздрави,
Д

5 мнения
• Страница 1 от 1