Проблем с 520i, прекъсва странно.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 520i, прекъсва странно.
Здравейте колеги.
Имам BMW 520 E 39 98г.
От скоро започна да прекъсва по много странен начин.
Примерно си карам с 60 км. на трета с 2300 оборота горе-долу и изведнъж губи за секунда мощност и пак се оправя. Така прави когато загрее. И така всеки ден по веднъж. Днес карах с 90 на 5-та и пак ми го направи. Съмнявам се за няколко възможни повреди но искам от вас да чуя какво може да е причината, бензинът не е със сигурност.
Благодаря предварително.
Имам BMW 520 E 39 98г.

Примерно си карам с 60 км. на трета с 2300 оборота горе-долу и изведнъж губи за секунда мощност и пак се оправя. Така прави когато загрее. И така всеки ден по веднъж. Днес карах с 90 на 5-та и пак ми го направи. Съмнявам се за няколко възможни повреди но искам от вас да чуя какво може да е причината, бензинът не е със сигурност.
Благодаря предварително.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Имах същия проблем и се оказа бобина.Колкото повече караш ще стане по зле.Отиди на диагностика с INPA и ще си покаже от какво е. Ако е бобина ще ти я покаже даже на кой цилиндър е
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Щом гасне може и датчик на коляновия вал да е но без диагностика играеш на сляпо.Датчика е м/у 130-150 лв а бобината е 120-130лв.Аз лично моята бобина я купих от морга за 50 лв.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
im0tep написа:Имах същия проблем и се оказа бобина.Колкото повече караш ще стане по зле.Отиди на диагностика с INPA и ще си покаже от какво е. Ако е бобина ще ти я покаже даже на кой цилиндър е
И на мен така ми прекъсваше и много време не можах да открия проблема, оказа се че едната бобина е тръгнала но не е напълно изгоряла и диагностиката не може да я хване и накрая бобината изгоря напълно, смених я и се оправи колата. Така, че може да вземеш една читава бобина и почваш да я слагаш на всеки цилиндър, слагаш я примерно на първи цилиндър караш ако пак прекъсва на втори и така докато спре да прекъсва и щом спре знаеш коя е проблемната. Всичко това ако е в ь бобината проблема, разбирасе.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
няма такъв филм от натрупани грешки да прекъсва по скоро датчик колянов или разпределителен вал ако прекъсва една бобина колата не може да загасне
От една бобина колата няма да изгасне, особено в движение ако ще и да са 2. А това, че нямало такъв филм за натрупаните грешки па съвсем не е вярно, има коли на които се е случвало и да не палят изобщо заради натрупване на грешки в DME(DDE)-то. Диагностика или стрелба на сляпо, ама кое излиза по-скъпо......
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
Re: Проблем с 520i, прекъсва странно.
диагностиката е 30 лв. и гарантирано ще се разбере проблема 0888 777 117 

11 мнения
• Страница 1 от 1