"Тва е една бездънна яма за пари" - E30 :shock:

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

"Тва е една бездънна яма за пари" - E30 :shock:

Мнение от ръб » 12 Сеп 2009, 1:04

Е30 не става в никакъв случаи за първа кола! Тва е една бездънна яма за пари, която смуче финанси като черна дупка! Личното ми мнение е, че за да караш прилична е30 ти трябват около 8000лв.

Защо толкова много собственици на Е30 говорят неща в такъв стил ? Че много пари била поддръжката и че много пари отивали за тези коли ?

До сега съм карал 3 Фода - Ескорт, Кугър и Проуб, и като цяло за всяка по отделно не съм дал повече от 500 лв, като в тях влизат и промени по генерацията (всяка от 3те има промени), и всяка от тях съм ги карал по 1 година. Един колега беше написал, че да караш читава Е30 ще ти стъпи 8000 лв :shock:

Моля ви се, дайте ми малко разяснение, че почнах да се притеснявам, а съм се навил много за Е30 :confused:

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 12 Сеп 2009, 1:12

ма 8000лв за М3 нали
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

е30

Мнение от Любо Мегов » 12 Сеп 2009, 2:08

знам наскоро се купи една наистина направена за 16500 лева, така че 8000 е долната граница
ако ти е много карай форд 8)

мечтател
Аватар
Кара: Е30 М3 реплика

Мнение от lamas » 12 Сеп 2009, 7:31

колега каквато и е30-ка да си вземеш после ще искаш да е по бързичка,да е по въртелива и се почват трансплантации.
по голям мотор
турбинка
друг диференциал
и колко мислиш че ще ти легне всичкия този ъпгрейд

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 12 Сеп 2009, 8:10

quickshare написа:ма 8000лв за М3 нали
не ве..М6
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Сеп 2009, 8:46

1. 20 годишна кола... ако искаш да караш кола, наистина бая неща трябва се ревизират, даже и да е пазена. ако не ... не ми се мисли.
2. частите може да са 20 годишна кола, но bmw дали ги интересува? освен това тепърва няма да ги има.
3. забрави за икономичност. няма особено значение как караш. в тия години въобще не им е пукало за икономия и екология...
4. колата е МНОГО зарибяваща и като почнеш да се занимаваш нещата край нямат... даже и без да избухваш ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 12 Сеп 2009, 9:05

Така като поразгледах цените на частите в темата по-горе, не ми се струват кой знае колко скъпи.
По моргите има части за тях. А и нали се водят за едни от най-здравите коли ?
За разход - моята гори 13-14 при нормално каране, така че трудно ще ме изплашите с разход :)
Цени на части - на Кугъра вътрешно каре ми струваше 450 лева, фар 960 лв, челно стъкло 2100 лева, маслото на Проуба ми е 39 лева литъра, а в ауто плюс ми искат 600лв за ремък и 3 ролки, мотор мога да си намеря само в ибей за 750 долара без доставката до България, така че може би и там надали ще съм кой знае колко впечатлен от към цени :)

Може би имате впредвид, че отиват доста пари за тунинг ?
Аз искам да взема кола със здраво купе и мотор (само да не е 1.6), да го обслужа, да му сложа ниско окачване и готини джанти и това е. Останалото е гуми и бензин :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n.kostadinov » 12 Сеп 2009, 9:40

ръб написа:Така като поразгледах цените на частите в темата по-горе, не ми се струват кой знае колко скъпи.
По моргите има части за тях. А и нали се водят за едни от най-здравите коли ?
За разход - моята гори 13-14 при нормално каране, така че трудно ще ме изплашите с разход :)
Цени на части - на Кугъра вътрешно каре ми струваше 450 лева, фар 960 лв, челно стъкло 2100 лева, маслото на Проуба ми е 39 лева литъра, а в ауто плюс ми искат 600лв за ремък и 3 ролки, мотор мога да си намеря само в ибей за 750 долара без доставката до България, така че може би и там надали ще съм кой знае колко впечатлен от към цени :)

Аз искам да взема кола със здраво купе и мотор (само да не е 1.6), да го обслужа, да му сложа ниско окачване и готини джанти и това е. Останалото е гуми и бензин :)

ами колега вземай тогава една 30-ка без да му мислиш много много щом си имал коли с толкова скъпа подръжка не мисля че тази на 30-ката ще те затрудни!А то тунинга при всички автомобили си е пара
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 12 Сеп 2009, 9:48

Абе кво му говорите тея проектаджийски работи 8-10К... Човека иска да си вземе нещо читаво, да си го стегне малко и да кара... Точно пък за поддръжка не мисля, че отиват кой знае какви цифри като се има предвид, че са доста здрави! Купи си една свястна колица за 3-4к с някоя друга екстра, все още изпадат макар и рядко и почвай да се кефиш :D
Изображение

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 12 Сеп 2009, 10:30

ръб написа:Може би имате впредвид, че отиват доста пари за тунинг ?

Ако се задоволиш с това ще си един от малкото!
Аз например се зарибявам да се оборудвам с нещо и след като си постигна целта веднага ми се доисква следващото и така няма край!
За няма и година съмм налял около 4000лв. за части,а за работа не коментирам защото аз съм си правил всичко,но ако съм ходил винаги по сервизи може би и 2000 за работа съм щял да дам!
И само на първо четене ме очакват още 2000!
Аме някъв много силен наркотик е Е30-ката :mhihi: !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 12 Сеп 2009, 10:39

ръб написа:
успех
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 12 Сеп 2009, 10:43

а защо се отказваш от фордчетата :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 12 Сеп 2009, 11:05

ръб написа:...

нещо не си последователен в мненията си... купи си колата и после говори.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Сеп 2009, 11:55

Промените по генерацията за 500лв кво включват> Махане на катализатора и гърне от Илиянци ли? И за БМВ- то е толкова пари, че щи и останат, не се притеснявай.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 13 Сеп 2009, 1:31

раделих темата...

ръб написа:
Transportera написа:а защо се отказваш от фордчетата :roll:

Аз Проуба ще си го държа, понеже няма нищо общо с останалите Фордове които съм карал (Ескорт, Мондео и Кугър) - двигателя и окачването са Мазда, а като цяло колата е правена в Щатите, Кугъра го разкарах, а искам БМВ защото искам кола със задно, да се науча да пързалям, а и Е30 ме кефи най-вече от всичките БМВ-та, без да искам да засегна останалите :)

Подменяне на цялата генерация - колектори (ибей), по-дебели тръби без резонатори (пробвах с и без, за тези които ще се опитат да ме убедят, че така спъвам колата) и крайно гърне. В случая гърнето наистина не е "марково", но и какво значение има, като върши работа ? (ефекта се усеща веднага след подмяната)

Сега ще поизчакам още месец, да събера още някой друг лев и да видя какво ще се предлага, и ще пазарувам :) Пък ще видим нататък дали ще ми се иска още, това вече от мен си зависи, а не просто, че Е30 задължително стъпва повече заради тунинг. Всяка кола, като наливаш в нея стъпва доста пари :)

Следваща

Назад към E30