проблем с разхода
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: проблем с разхода
Аз съм с 525д автоматик, а и си го карам по бързо от нормалното 14.3 -14.6, сега се питам нормално ли е или? 

Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
това е от шибаната бг нафта
един месец карах с такава и пушеците започнаха и наливам от скъпата на омв, после карах с еко, ромпетрол, лук, мук същия к-р. влизам в унгария и зареждам на първата бензиностанция и пушека спира и колата немога да я удържа
правете си извода вие

правете си извода вие

- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Тука такива легенди чета ( както и в други форуми, ставайки въпрос за разхода ), че направо падам. Коли автоматици в София с разход от 8-9 литра. Моята кола я взех от първи собственик в Германия, човека беше попълвал всяка една смяна на масло, гуми и т.н. В камор ауто не откриха забележки и смея да твърдя, че карам читава кола. В София под 11 е много трудно да падна, а извънградско до морето със 120-30 на темпомат ми даде 6.6. Така, че нека гледаме колко харчат колите извънграда, защото тук не може да има такива разходи от сорта на 7--8-9 л. освен, ако не караме 1.0 литра коли.
Автоматик съм забравих да спомена.
Автоматик съм забравих да спомена.
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
nightdriver написа:това е от шибаната бг нафтаедин месец карах с такава и пушеците започнаха и наливам от скъпата на омв, после карах с еко, ромпетрол, лук, мук същия к-р. влизам в унгария и зареждам на първата бензиностанция и пушека спира и колата немога да я удържа
![]()
правете си извода вие
Друг пример - аз съм на газ, и на нашенските бензиностанции ми пълнят бутилката на 34 литра, в Турция - със зор 31 литра. Първо си помислих, че колонките са им настроени на по-ниско налягане да изклчват ... ама не, минавах даже повече километри с тяхната газ. Общо взето там пълнех 10% по-малко газ и минавах около 10% повече разстояние.