Проблем със стартера Е34
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със стартера Е34
Колеги здравейте,
от месец имам странен проблем със стартера на Е34 525i 91ва и все не стигам до решаването му. Стартера завърта няколко пъти на празен ход явно без да изхвърли бендикса. От 3, 4 опита все един закача достатъчно за да запали, но е ужасно изнервящо. Имате ли идея къде може да е проблема или съвет за читав стартерджия. На Орион имало май добър, но приемам всякакви идеи.
Мерси предварително!
от месец имам странен проблем със стартера на Е34 525i 91ва и все не стигам до решаването му. Стартера завърта няколко пъти на празен ход явно без да изхвърли бендикса. От 3, 4 опита все един закача достатъчно за да запали, но е ужасно изнервящо. Имате ли идея къде може да е проблема или съвет за читав стартерджия. На Орион имало май добър, но приемам всякакви идеи.
Мерси предварително!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: Проблем със стартера Е34
XXL525 написа:Колеги здравейте,
Мерси предварително!
смени си бендикса,не е скъп.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Сори че пиша в темата ти колега ама и аз имам сходен проблем и да питам колегите дали съм за стартер и аз?Проблема е там че колата върти едва едва-даже на моменти-въртя ключа да пали а нищо не се случва-цъкане даже!А акомулатора е бомба!Знам че е нов но все пак пробвах и с друг-същата работа!На моменти е така-едва едва и след два три опита си завърта 6то годе по добре та да запаля!Благодаря за помоща предварително!!
Успех на всички колеги!
Успех на всички колеги!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Проблем със стартера Е34
XXL525 написа:Колеги здравейте,
Мерси предварително!
Ако не ти изхвърля бендикса, няма как да ти върти стартера...И аз съм на мнението на Кирето

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

@ momo-1st - проверявал ли си главната защита, която е в ляво от акумулатора в вдна черна кутийка, в която влизат кабелите на +а. Разбира се това е ако акумулатора ти е отпред. Много често е скъсана, с едва забележима цепнатина и преди да я отвиеш не може да прецениш.
@mitko_n1 и kirililiev - колеги благодаря за отговора. Това, че не изхвърля бендикса на смяна на бендикс ли отива или релето, което го изхвърля? Ясно е че не може да се прецени какво е точно преди да се извади стартера, но няма ли вероятност да се търси проблем някъде по кабелите около релето? а дали има варянт да се извади стартера без да се разглабят колекторите, че аз не се сещам за такъв?
@mitko_n1 и kirililiev - колеги благодаря за отговора. Това, че не изхвърля бендикса на смяна на бендикс ли отива или релето, което го изхвърля? Ясно е че не може да се прецени какво е точно преди да се извади стартера, но няма ли вероятност да се търси проблем някъде по кабелите около релето? а дали има варянт да се извади стартера без да се разглабят колекторите, че аз не се сещам за такъв?
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Под седалката ми е акомулатора!
![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Бендикса ти го изхвърля, но не зацепва и от там идва ръмженето само. Трябва да го подмениш 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Да изровя темата от праха!Да попитам и аз съжалявам че пак от чужда тема!Днес смених стартера с нов стария беше тотал демидж-обаче ми изникна едно проблемче с новия!Всичко е свързано както трябва но когато завъртя да пали прави само чук-чук стартера, а не завърта!От втория или третия път завърта и докът врътне пали!Новия е голяма работа!Но проблема е защо не завърта при всеки път!Проверих за хлабави връзки и на акомулатора,и на стартера сичко притегнах но пак така!
От какво може да е?Ако е нещо по самия стартер да одя да го връщам утре договорих се ако нещо не е наред да го върна?

![]()
![]()
- kirililiev
- ентусиаст
-
momo-1st написа:Да изровя темата от праха!Да попитам и аз съжалявам че пак от чужда тема!Днес смених стартера с нов стария беше тотал демидж-обаче ми изникна едно проблемче с новия!Всичко е свързано както трябва но когато завъртя да пали прави само чук-чук стартера, а не завърта!От втория или третия път завърта и докът врътне пали!Новия е голяма работа!Но проблема е защо не завърта при всеки път!Проверих за хлабави връзки и на акомулатора,и на стартера сичко притегнах но пак така!От какво може да е?Ако е нещо по самия стартер да одя да го връщам утре договорих се ако нещо не е наред да го върна?
четки

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
kirililiev написа:momo-1st написа:Да изровя темата от праха!Да попитам и аз съжалявам че пак от чужда тема!Днес смених стартера с нов стария беше тотал демидж-обаче ми изникна едно проблемче с новия!Всичко е свързано както трябва но когато завъртя да пали прави само чук-чук стартера, а не завърта!От втория или третия път завърта и докът врътне пали!Новия е голяма работа!Но проблема е защо не завърта при всеки път!Проверих за хлабави връзки и на акомулатора,и на стартера сичко притегнах но пак така!От какво може да е?Ако е нещо по самия стартер да одя да го връщам утре договорих се ако нещо не е наред да го върна?
четки
На чисто нов стартер??
![]()
![]()
- kirililiev
- ентусиаст
-
momo-1st написа:kirililiev написа:momo-1st написа:Да изровя темата от праха!Да попитам и аз съжалявам че пак от чужда тема!Днес смених стартера с нов стария беше тотал демидж-обаче ми изникна едно проблемче с новия!Всичко е свързано както трябва но когато завъртя да пали прави само чук-чук стартера, а не завърта!От втория или третия път завърта и докът врътне пали!Новия е голяма работа!Но проблема е защо не завърта при всеки път!Проверих за хлабави връзки и на акомулатора,и на стартера сичко притегнах но пак така!От какво може да е?Ако е нещо по самия стартер да одя да го връщам утре договорих се ако нещо не е наред да го върна?
четки
На чисто нов стартер??
и кво като е нов,неможе ли да е счупен?щом щтрака значи включвателя работи,щом всички връзки са стегнати и на място значи идва ток до него,или е прецакан или е омагьосан

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Мхм! Ясно прецакали са ме с топла бира(пр**бан стартер!)А аз умувах днес вариант да е нещо от контактния ключ!Добре че се разбрах да го сменят ако нещо не е наред!Благодаря за инфото!
![]()
![]()
- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
При мене се оказа че не е само в бендикса проблема а и в шалтера имало проблем смених ги и двете и колата се успа

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Включватела се оказа при мен нещо не наред!И утре ще ми сменят стартера!Поредния нов ще взема ако и той не е наред-вземам си оригиналния ии го ремонтирам!
![]()
![]()
- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
momo-1st написа:Включватела се оказа при мен нещо не наред!И утре ще ми сменят стартера!Поредния нов ще взема ако и той не е наред-вземам си оригиналния ии го ремонтирам!
Колега ти май не ме разбра неси купувай нов бе просто да ти го свалат твоя да видят дали проблема е в стартера или в шалтера.
Ако проблема е в шалтера сменят само него, ако пък е встартера поправят ти го и си готов.
За какво трябва да купуваш нов

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2