Въпрос за "камионски" английски...-превод на някол
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Въпрос за "камионски" английски...-превод на някол
Колеги, малко странна молба за помощ имам...
Превеждам 12 обяснителни изречения към ръководство на Скания 144 ,при което изникват няколко неясноти...Малко съм слаб в техническите термини,а тва че е на английски не ме улеснява
Та ето за кфо иде реч :
indication of extended footstep- май значи че е пуснат някъф борд ли,не се ориентирам по картинката...
EDC system fault-някаква грешка в EDC системата е,ама каква е таа EDC система??...
EDC са щатска фирма ,видях у гоогле,ама правят прекалено мноо неща,а на ламбата пише само ЕДЦ
flame start-тука колегата фламе требе да каже :muhaha: -аз си го превеждам като изчакване на подгревните свещи-дизел е все пак..
air suspension and active load transfer -въздушното окачване е ясно,ама това за прехвърляне на натоварването между осите ли е,нищо не разбрах..
Мерси предварително
Превеждам 12 обяснителни изречения към ръководство на Скания 144 ,при което изникват няколко неясноти...Малко съм слаб в техническите термини,а тва че е на английски не ме улеснява

Та ето за кфо иде реч :
indication of extended footstep- май значи че е пуснат някъф борд ли,не се ориентирам по картинката...
EDC system fault-някаква грешка в EDC системата е,ама каква е таа EDC система??...
EDC са щатска фирма ,видях у гоогле,ама правят прекалено мноо неща,а на ламбата пише само ЕДЦ
flame start-тука колегата фламе требе да каже :muhaha: -аз си го превеждам като изчакване на подгревните свещи-дизел е все пак..
air suspension and active load transfer -въздушното окачване е ясно,ама това за прехвърляне на натоварването между осите ли е,нищо не разбрах..

Мерси предварително

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Ще скалъпим буквален превод, но няма да е достатъчно конкретен. Защо не питаш дилъра, ако има такъв?
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
Re: Въпрос за "камионски" английски...-превод на н
Bogat-Beden написа:indication of extended footstep-
бордовете/стъпенките са подвижни (с цел подобряване на аеродинамичноста) - този индикатор показва кога са "изкарани"
EDC system fault
edc на сканииски - "electronic diesel control" - управлението на двигателя.
- скания/ман система за студен старт (подгряване) - подгревните свещи са част от тази система.flame start
- това е индикатор за "здравето" на въздушното окачване- помпи, маркучи, възглавници ..и управлението им (актив лоуд трансфър) което отреагирва динамично при движение на влекача (примерно ако набие рязко спирачки предните възглавници се надуват за да намалят "гмуркането" ... и обратно - при тръгване от място задните се напомпват за да се намали "клякането" при голям товар... също системата работи да намали клатенето от ремаркето и тн.. с две думи превода е "динамично въздушно окачване" ...air suspension and active load transfer
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
alx написа:.....

Е в най смелите си надежди не бях очаквал такъв отговор...
Голямо и искрено благодаря!

дължа ти услуга

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
alx написа:Bogat-Beden написа:indication of extended footstep-
бордовете/стъпенките са подвижни (с цел подобряване на аеродинамичноста) - този индикатор показва кога са "изкарани"EDC system fault
edc на сканииски - "electronic diesel control" - управлението на двигателя.- скания/ман система за студен старт (подгряване) - подгревните свещи са част от тази система.flame start- това е индикатор за "здравето" на въздушното окачване- помпи, маркучи, възглавници ..и управлението им (актив лоуд трансфър) което отреагирва динамично при движение на влекача (примерно ако набие рязко спирачки предните възглавници се надуват за да намалят "гмуркането" ... и обратно - при тръгване от място задните се напомпват за да се намали "клякането" при голям товар... също системата работи да намали клатенето от ремаркето и тн.. с две думи превода е "динамично въздушно окачване" ...air suspension and active load transfer
има ли нещо от което да не знаеш бе човек ???

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
Ако ми позволите и аз да се включа за една малка неточност ТИР е конвенция, а не вид камион.Сигурен съм че не се сърдите
- Bogat-Beden
-
-

Мерси още еднаж

11 мнения
• Страница 1 от 1