Стъклото отказа ,не се вдига.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 08 Сеп 2009, 9:55

simke78 написа:Миналата седмица и на мен ми отказа задното дясно стъкло.Спуска се надолу,но на горе само прищраква и не го вдига.Аз с ръка го хванах и го издърпах до горе,за да се затвори.Сега се чудя какъв е проблема и къде да закарам колата.Някои има ли идея?

Колега ,кората се сваля много лестно най-добре си я свали и огледаи какво е положението.Положението,ще е като мойто.
Ако не знаеш как се сваля кората пиши ,ще ти обесня. ;)
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 08 Сеп 2009, 9:57

Така колегите ви казаха къде да отидете, ако искате да ви го отремонтират.
2-рия вариант е да си го оправите сами, като мога да дам повдигач, за дясната страна за няква скромна сума, аз просто не намерих начин как да го сменя моя.
3-тия вариант е да потърсите една стара тема от мен, как да си го оправите с 0лв. Малко стоманизирана тел. Единствения недостатък е че стъклото вече като е в свалено положение няма да е изцяло във вратат, а ще е малко отвън в долно положение, като на ладите :) Ако това ви бърка си го оправяте по норм. начин, мен просто не ме бърка.

При мен и двете стъка отказаха и съм си ги оправил по моя начин.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от plam81 » 08 Сеп 2009, 13:29

cable написа:Така колегите ви казаха къде да отидете, ако искате да ви го отремонтират.
2-рия вариант е да си го оправите сами, като мога да дам повдигач, за дясната страна за няква скромна сума, аз просто не намерих начин как да го сменя моя.
3-тия вариант е да потърсите една стара тема от мен, как да си го оправите с 0лв. Малко стоманизирана тел. Единствения недостатък е че стъклото вече като е в свалено положение няма да е изцяло във вратат, а ще е малко отвън в долно положение, като на ладите :) Ако това ви бърка си го оправяте по норм. начин, мен просто не ме бърка.

Колега до сега съм се ровил в твоите теми и прерових около 493мения и не намерих темата със снимки и повечко подробнсти. :help: :help: :help:
ИзображениеИзображение

Тел. 0885267795

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от plam81 » 08 Сеп 2009, 13:43

plam81 написа:
cable написа:Така колегите ви казаха къде да отидете, ако искате да ви го отремонтират.

Колега до сега съм се ровил в твоите теми и прерових около 493мения и не намерих темата със снимки и повечко подробнсти. :help: :help: :help:

В някоя от темите намерих тези линкове.Надявам се да са ви от полза.
http://www.youtube.com/watch?gl=AU&hl=e ... re=related

http://www.youtube.com/watch?gl=AU&hl=e ... JAlEhmKb-I

http://www.youtube.com/watch?gl=AU&hl=e ... re=related
ИзображениеИзображение

Тел. 0885267795

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 08 Сеп 2009, 14:10

Не снимки няма, има голямо обяснение.
Приемаме, че искаш да го направиш по моя метод, тъй като не знам кой от трите варианти си избрал.

Значи отваряш вратата. и развиваш с звъза болта, който държи прозореца към водача. Буташ прозореца на горе да не ти пречи- отзад за водача - този алуминиевия, който се движи нагоре надолу е жилото. То минава отзад. На него има пъпка, която по принцип седи точно в центъра на водача от задната страна. Там седи по принцип и леглото се износва от към горната страна. С пипане ще видиш.
Сега чети внимателно!

дърпаш назад жилото и преместваш водача нагоре, така че пъпката да дойде отдолу на водача и пускаш жилото. То е доста опънато и сега седи под водача, ако си направиш проба ще видиш, че сега можеж да вдигаш прозереца, но няма да можеж да го сваляш. До тук го направихме да се затваря.

Сега другата част - взимаш малко тънка сравнително тънка тел(стоманизирана е най-добре, аз такава ползвах) и я прегъваш в средата и вкарваш под пъпката точно и стискаш с клещи.Правиш един оборот на телта под пъпката. Телта е тънка и пъпката е отгоре, няма как да мине надолу, тъй като ти си стиснал телта с клещи, а и стоманизирана. доста твърда.
Сега погледни водача - на него в средата ще видиш една дупчища от там прокарваш телта. Целта ти е да хванеш телта за водача. Това е целта и да не опира на релсата по която се движи водача. На двете врати на различни места съм го хванал. Целта е да хванеш телта за водача. Това ти е главната цел.

Като го направиш - работи по сл. механизъм - стъклото се качва на горе, защото пъпката е отдолу под водача, а слиза надолу защото пъпката тръгва сама на долу, но под нея е хваната телта, а тя пък е затехната за водача и пъпката дърпа телта, а тя водача. всичко е много стегнато. Така че да не се чува никви чаткания.

Защо прозореца не влиза във вратата - просто защото пъпката не е в центъра на водача, а в отдолу под него. Ето за това. Но за мен това не проблем = 0.

Ако не си разбрал пиши пак!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Потребител
Аватар

Re: Стъклото отказа ,не се вдига.

Мнение от jordan_r » 14 Окт 2009, 13:02

Въпросния водач, може да ти дам този майстор и да го попитаж да ли го има,0899287199

Предишна

Назад към E39