КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ

Мнение от nikolayyyyyy » 07 Сеп 2009, 21:15

аз пък смених на кораба --предни амортисиори каяба,виско,водна помпа,всички ремъци,водни и бензинови съединения,антифриз,маслото на хидравликата, гарнитура на изпускателните кулектори,свещи нжк,кабели,СЕКТОРНА КУТИЯ КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ СЕКТОРНАТА КУТИЯ -е смених защото при 90-100км ми тресеше волана ,и по павиран път ми тресеше ,но и със тази новата кутия пак тресе но по леко но по павираните пътища този проблем го няма вече волана не тресе искам да попитам можели това да е от рейката че набих толкова пари а проблема нее отстранен на 100% благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Сеп 2009, 21:24

Ква реика на е-34 пич? вьрви да ти завьртят гумите на една баланс машина

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 07 Сеп 2009, 22:29

Кой ти каза че трябва да сменяш секторна кутия, понеже ти "тресе" волана? Причините могат да са много... започва се от най-лесното - гуми и джанти, след това оправяш всичко по предницата + стенд и чак тогава минаваш нататък.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 07 Сеп 2009, 23:22

виждал съм маняци ама като тебе нема :D баце отиди при пържия гумаджия и виж какво ти става с джантите :D ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Сеп 2009, 23:31

хващам се на бас че са тампоните на кривите носачи ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 07 Сеп 2009, 23:47

От тях не тресе при нормално каране. Усещат се най-вече при спиране.

Аз му казах на човека-първо да си види гумите и джантите и после да си оправи ходовата част-ако има нещо разбито... как така тръгвате от най-сложното-не знам... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 07 Сеп 2009, 23:54

изправяне на джантите,баланс,това го правех не веднъж,след смяна на сектирната кутия волана спря да тресе по неравности и павиран път само тампоните на на кривите носачи не са сменени

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 08 Сеп 2009, 0:58

може и тампони да са може и средна щанга може и сектора да ти е а може и от гуметки и джанти опитай се да направиш по-точно описание

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 08 Сеп 2009, 2:18

секторната е сменена ,при определен скорост волана почва да трепти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Сеп 2009, 3:35

nikolayyyyyy написа:секторната е сменена ,при определен скорост волана почва да трепти

еми смени тампоните и ела да почерпиш :winky: :winky: :winky: :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Сеп 2009, 7:36

Да не дойде само да му ги платиш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 08 Сеп 2009, 8:19

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 08 Сеп 2009, 9:01

А, така!

Аз от кога го размишлявам този проблем! И пиша във всяка тема по този въпрос :confused: (поне 5 са тези теми за 1 година)!

И всяка тема завършва с неизвестно.
Наблюдението ми е, че много са колегите с този феномен, но се появява при различни скорости при различните коли.

За първи път колега със същия скоростен диапазон като при мене - от 90 до 95 км/ч.

Аз лично нищо не съм сменял, освен, че гумите ми са чисто нови и джантите са изправни и балансирани.
Нямам възможност да сменям наред и затова се ослушвам, кой ще открие първоизточника на феномена и да оправя само него :confused:

Ще следя темата с интерес... (хм, това го пиша за 6-ти път... :confused: :roll: :confused: )

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 08 Сеп 2009, 9:20

Когато си купих колата имах същия проблем..... Парвих какви ли не интервенции но ефекта беше точно 0. Накрая се оказа, че въпреки моите усилия да изправя джанти и въпреки, че 2-ма майстори казаха "джантите ти са "ток"", 2 от тях са асиметрични и се наложи отново да се изправят..... Колата заспа на пътя.... а преди това тресеше от 80 до около 100 та чак ми се плачеше от яд.... И да знаете и 4-те джанти проверявайте.... не само предните!

П.П. Да е жив и здрав Gego_n - той ме светна за тях в един разговор... (задните джанти).
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Сеп 2009, 9:39

Аз докато бях по страната с кабриолета в отпуската и майка ми се возеше с мойта кола , един идиот към Нови Искър е направил опасно изпреварване и я е застрашил като насрещно движещ се и за да избегне челен удар е скочила в дясно до платното в някаква голяма дупка. Обажда ми се по телефона и ми каза веднага какво се е случило ,много ядосана и че гумата е спаднала а джантата е крива.
Казах й къде да отиде да я изправят - всичко точно ,но сега като си го карам комбито усещам ще нещо тресе при около 90 км/ч - сменях масла и филтри , основно прегледахме колата отдолу и забелязахме ,че и задната джанта от същата страна има кривина та и нея ще ходя да изправям сега. Преди всички тези глупости колата ми спеше буквално и аз съм убеден ,че наистина прави джанти и нормални гуми са нещо рядко срещано при 34-ките :mhihi:
Ако са наистина О'К остават тампоните за мен

Георги Пенчев
Изображение

Следваща

Назад към E34