Аномалия с лампата на акумулатора 525tds

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Аномалия с лампата на акумулатора 525tds

Мнение от Barovski » 07 Сеп 2009, 23:31

Тази вечер както се прибирах към вкъщи и ми направи впечатление,че лампата на акумулатора ми свети. Ама не свети както трябва (силно нали като преди да запаля),а едва едва - лекичко. Веднага си помислих,че може нещо генератора да не зарежда. Почнах - къси,дълги,музики... консумация да видя дали ще светне по-силно,ама не. Спрях колата,изгасих,изчаках малко,запалих я и това го нямаше вече. След като запали колата лампата си изгасна. Малко ме притеснява да не да има някакъв проблем колата,щото ще заминавам за чужбина и ще оставям колата на жената - да не да вземе да я остави някъде по пътя... Дано да не е повреда а само да се е пообъркало нещо. Мерси предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Сеп 2009, 23:46

виж как са връзките към алтернатора и към акумулатора ;)
Изображение

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 08 Сеп 2009, 0:07

Четките на алтернатора .. ;) Свалят се лесно, ще можеш и сам да провериш дали за заминали, а ако са - 35лв. и ги сменяш ..
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Сеп 2009, 7:42

те четките лесно се свалят ,но не може да се каже същото за алтернатора .. освен тях най често и колектора е за смяна

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 08 Сеп 2009, 15:26

Не съм пробвал, но според мен ще стане и на място, без да се сваля алтернатора .. А иначе са 2 болта и не е кой знае колко гърч ..
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 08 Сеп 2009, 17:52

щом свети слабо и зарежда е изправителя диода за лампата е на път да избие година го чакам да избие но няма
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Назад към E34