Хромирани лаисни
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Хромирани лаисни
Някой може ли да ми каже как мога да изчистя лаисните? Все едно са зацапани, захабени. Или трябва нови?
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
ако имаш предвид че изглеждат матово и са оксидирали има препарати по Практикер и Бриколажа специално за тях,комеца ми беше ползвал такъв и имаше поразителен ефект само не мога да ти кажа какъв е.
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Аз използвам една немска паста за хромирани детайли.С малко повече труд нещата стават супер.Утре ще ви напиша марката,защото сега не мога да се сетя(трябва да видя тубичката).
Все пак да напомням на всички,че всичкото това матиране на лайсните се получава от лайната,който слагат по колите ни в българските автомивки......На първата ми Е39 купих нови лайсни защотто старите бяха много матирали,обаче след шест месеца беше същото.Поздрях се на Камор,че са ми пробутали ментаци,обаче след като купих втората си Е39 и след 4-5 месаца нейните лайсни станаха същите(колата беше от Германия с перфектен външен вид)установих,че всичко се дължи на родните"алхимици" по автомивките.Просто те използват обикновен обезмаслител с известно количество веро в него.Това е..ва майката на всичко хромирано по колата.....а по късно и на самата боя.
Все пак да напомням на всички,че всичкото това матиране на лайсните се получава от лайната,който слагат по колите ни в българските автомивки......На първата ми Е39 купих нови лайсни защотто старите бяха много матирали,обаче след шест месеца беше същото.Поздрях се на Камор,че са ми пробутали ментаци,обаче след като купих втората си Е39 и след 4-5 месаца нейните лайсни станаха същите(колата беше от Германия с перфектен външен вид)установих,че всичко се дължи на родните"алхимици" по автомивките.Просто те използват обикновен обезмаслител с известно количество веро в него.Това е..ва майката на всичко хромирано по колата.....а по късно и на самата боя.
Аз колата си я мия сам - имам си пароструйка, безконтактно (от Германия си го взех) и всичко за салона отвътре. Грижа си се за нея, просто защото обичам да си поддържам колите. Още като я взех обаче, имаше няколко лаисни, където бяха оксидирали и исках да ги оправя. Днеска се сетих да попитам вие какво използвате и от какво сте доволни, че да знам какво да купувам. Гледам че SONAX имат доста препарати - доволни ли сте от тях?
- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Колега забеляза ли вече впечатляващия ефект? То на слънце много си личи
Пиши да кажеш дали си доволен, аз лично съм повече от доволен 

The Ultimate Driving Machine
Изключително съм доволен от препарата, ама от фирмата, която ми го прати не съм. Когато го поръчах ме попитаха изрично дали ще го използвам за ХРОМ и НИКЕЛ да се почистят. Отговорих им за какво ми трябва и те се съгласиха, че правилния препарат вземам. На следващия ден ми звънят пак. Помолиха ме да върна препарата, защото бил грешен и не отговарял на етика. Понеже не бях в града препарата е взет от един мой приятел и го използвахме върху друг материял, пак никелиран. Ефекта беше прекрасен. Благодаря 

10 мнения
• Страница 1 от 1