Колата гасне в движение и на място 525ДА - РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 525DA/177hp
Мечтае да кара: E60 M5

Колата гасне в движение и на място 525ДА - РЕШЕН

Мнение от donibrasko » 03 Сеп 2009, 19:31

Здравейте колеги, наскоро отново се върнах в отбора на БМВ и отново започнаха проблеми с колата. Колата е 525 Д автомат, 2001г.
Симптомите са следните:
1. Гасне в движение понякога - няма значение с каква скорост, просто пусна ли педала и сваля оборотите до долу и изгасва( днес ми се случи на бургаските завои със 100км/ч-доста неприятно ако возиш жена и дете отзад)
2. Гасне и на място понякога докато съм на светофар като преди това претрисва няколко пъти колата, дигат се съвсем леко оборотите и падат до долу.
3. Колата вибрира когато е спряна на едно място но оборотите не играят

Нямам никакъв проблем с паленето, колата не се оставя никога под 30л гориво, момчето от което взех колата си я е пазело. Сменени са всички дюзи, малко я чипосах от 1-2 седмици но проблема с гасненето започна след като ми смениха езика на колата от немски на английски във Варна Карс
Благодаря Ви предварително
Последна промяна donibrasko на 05 Сеп 2009, 12:57, променена общо 1 път
Не искам много, искам всичко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 03 Сеп 2009, 21:06

колега тука маи нема ГНП :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 03 Сеп 2009, 21:14

presko79 написа:колега тука маи нема ГНП :D

има бре, ама има и рейл за високо налягане и електронни дюзи :D

на мен ми се струва, че има за смяна датчик на разпределителни валове, като загрее го прави предполагам, ама като знам още от колко неща може да го прави тоя номер... без диагностика нищо не може да се конкретизира, просто е ясновидство

таз кола дето си я взел да не е едно зелено комби

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 03 Сеп 2009, 21:33

LUCIFER'S написа:
presko79 написа:колега тука маи нема ГНП :D

има бре, ама има и рейл за високо налягане и електронни дюзи :D

на мен ми се струва, че има за смяна датчик на разпределителни валове, като загрее го прави предполагам, ама като знам още от колко неща може да го прави тоя номер... без диагностика нищо не може да се конкретизира, просто е ясновидство

таз кола дето си я взел да не е едно зелено комби
То диагностиката ясно че трябва дае пьрва ,ама ГНП няма,бая помпи има по тоя мотор ама са викат другоятче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 03 Сеп 2009, 21:49

presko79 написа:,ама ГНП няма,бая помпи има по тоя мотор ама са викат другоятче

Гориво Нагнетателна Помпа = помпа за високо налягане, разликата точно на теб ;) каква е няма да я обяснявам, просто и двете са си помпи за високо налягане/ нагнетяване. Преско ! :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 03 Сеп 2009, 21:53

LUCIFER'S написа:
presko79 написа:,ама ГНП няма,бая помпи има по тоя мотор ама са викат другоятче

Гориво Нагнетателна Помпа = помпа за високо налягане, разликата точно на теб ;) каква е няма да я обяснявам, просто и двете са си помпи за високо налягане/ нагнетяване. Преско ! :D
ок ок ,мир да има

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 03 Сеп 2009, 23:30

Колега провери си помпата под шоф седалка, може тя да се ебава нещо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

ре

Мнение от bera » 04 Сеп 2009, 8:33

Колеги, това е комон реил нали? Как става подаването на газ там, при ТДС е плочка на ГНП ,при бензинките сръпково моторче и потенциометър на дроселовата клапа, съмнявам се да не е и при колегата това дето подава газта ама не знам на комон реила как стоят нещата ,нека който е на ясно да каже.

Потребител
Аватар

Re: ре

Мнение от bidonaipf » 05 Сеп 2009, 12:34

имах такав проблем преди 2 седмици тресеше на място и гаснеше на светофарите колата е същата 525да
парво мислех че е дюза но като я закачих за диагностика вси4ко с дузите беше наред но се оказа дебитомера смених го и всичко се оправи
парво ми искаха 633лв но като се растарсих намерих в АУТО ПЛЮС за 307лв пак на бош само кадето няма щампа на БМВ така че си провери дебитомера братле :D
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 525DA/177hp
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от donibrasko » 05 Сеп 2009, 12:56

Здравейте колеги, след няколко дена ходене по мъките вчера закарах колата в Бош сервиз до метро и оправиха всичко за няколко часа. Оказаха се протрити жици някъде към колекторите, които не са правели добър контакт(честно и аз не разбрах много много) и някаква букса ми смениха и колата е като нова сега. Няма придърпване на постоянна скорост, колата нито изгася нито оборотите играят нито вибрира като седи на едно място вече.
Оказа се че този проблем може да е от много причини сещам се,че старата ми кола праеше същия проблем но не беше автомат но там след като ми изчистиха грешките и всичко заспа.

П.С Добре, че отидох навреме оказа се че колата има проблем с щеката на маслото някаква гумичка износена и колата нямаше почти никакво масло така,че в бързината и това направиха.

Благодаря на всички за отговорите
Не искам много, искам всичко

Назад към E39