Фарове за е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 03 Сеп 2009, 9:53

Аз съм с "ЛАЙТ" модул, това улеснява ли нещата ако искам да сменя рефлекторите с ксенон. Кое е по-добре: да взема 2-ра ръка оригинални или нови -реплика?
П>С. Всички пишете,че е много трудно т.е. не е ли по-добре който го е правил да го опише в няколко стъпки и така темата няма да бъде "безмислена"

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 03 Сеп 2009, 10:03

1. Едва ли някой тук го е правил;
2. Изобщо не са няколко стъпки;
3. Някой от нас доста са чели и проучвали въпроса;
4. Ако не си доволен от нашите усилия да внесем яснота по въпроса, ползвай Гугъл и не участвай в тая "безмислена тема";
5. Аман!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 03 Сеп 2009, 10:17

absix написа:1. Едва ли някой тук го е правил;
........................
...............................
5. Аман!

Няма нужда се "палиш", идеята е АКО някой го е правил да даде съвет, а не кой какво е чел, слушал подочул и т.н за да не се превърне в "безмислена" от типа: Трудно, абееее много е трудно, лее лее не се захващай и т.н

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batpepi » 03 Сеп 2009, 18:50

Аз съм го правил на Е60,може да се направи и с оригиналния модул,но не показва изгоряла крушка.Ако искаш да стане както трябва
600 -800лв лайт модул
фарове с ксенон 2000+лв
препрограмиране на всичко после 100-200лв
другия вариант -оригиналните фарове(ама нямат лупи) с китайски ксенон+чалъми да не гръмне модула 200-220лв
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Re:

Мнение от vanioboy » 23 Юни 2010, 8:16

batpepi написа:Аз съм го правил на Е60
препрограмиране на всичко после 100-200лв

Да пробвам да посъживя тази тема.
Какво е това препрограмиране което е нужно,просто да го разпознава диагностика като кит или има поспецифични работи?
Проблема при мен е,че взех втора ръка биксенон,пробвам с 5 различни модула за превключване на светлините и все нещо не е във ред,смисъл в най-добрия варянт нямам дълги :help: някой да има нещо наум как да процедирам.Ходих на 3-4 места никой неиска да се занимава(за Z4 става дума,но предполагам са на един пронцип)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Фарове за е90

Мнение от Dimitroff » 23 Юни 2010, 8:24

Преди време като мислех да минавам по този път си бях намерил за 1100 лева двата фара в комплект с ксеноновите крушки и баластите в перфектно състояние, но модулите бяха дали фира...мислих дълго дали да ги взема и да скачам във филма...и се отказах...сега не съжалявам :nono:
Последна промяна Dimitroff на 23 Юни 2010, 9:53, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 23 Юни 2010, 9:51

:( :( :( имаш право аз скочих без да искам при това,просто исках фар с бял мигач а взе че попаднах в тоя сериал :kuku: Последното което разбирам от разни чужди форуми е,че трябвало и местата на кабелите в самите букси на инсталацията да разменя,но така и непопадам на схема :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d
Детайли за колата: E30 convertible

Мнение от armen » 27 Юни 2010, 14:59

:mhihi: :mhihi: Я колега обясни по-подробно какво си решил да правиш и какво си купувал и какви фарове слагаш защото в какви филми си се вкарал си нямаш на идея или по скоро вече се усещаш ама хич не се отчаивай аз този филм съм го гледал и мисля че мога да ти помогна..... :lalala: :lalala: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 27 Юни 2010, 16:13

:confused: усещам,усещам аз че е трилър :mhihi:
Значи взех биксенон фарове и то само тях,без превключвателния блок.А колата е с обикновенни рефлекторни фарове.След няколко консултаций с хора който по-разбират от мен се оказа че и сензори за ниво ми трябват,но не това е проблема.Пробвам с 5 различни модула и немога да разбера защо с нито един несвети.Аз поне тоя проблем да засветят да реша,после е по-лесничко със сензорите.Колата е преди фейса,фаровете след и 3 от модулите са от коли със ксенон и пак нищо :dunno:
Имаш ли нещо наум?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armen » 28 Юни 2010, 0:05

:lol: Принципно колега мога да ти изнеса лекция дет се казва но накратко значи предполагам знаеш че трябва да преправиш самата инсталация в самият фар за да светне както трябва иначеще ти светят само ринговете и дългите + мигача защото им една пластина(образно казано) в самият фар който трябва да се мести за да използваш би-ксенона а иначе казано дългите светлини без въпросната пластина са за премигване един вид светлинен клаксон,а за тия модули трябва да разбереш кой точно може да стане за теб повтарям може и пак да не стане и после програмиране а гаранция няма да ли ще го уцелиш точният.... има разлики в месеците на производството на всички модули в тази кола, а най-лесният начин е да забравиш за тези филми и да си купиш нова ксенон система комплект Луксима Пемиум защото другите НЕСТАВАТ от опит го казвам и да ти обясня защо защото самите ксенон системи имат постояни електромагнитни удари и ебават самият компютър на автомбила затова оригиналният ксенон и в самата крушка има траф затова Луксима се доближава максмално до оригиналният ксенон ...:yes: :yes: :yes: :yes: Ама доста май трябва да пиша а и стана малко късно затова утре ще продължа ако ти е спешно може да звънеш през деня на тел;0899891104 ще се радвам да споделя моят опит
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 28 Юни 2010, 7:15

:( :( :( За спешно засега не ми е много имам месец някъде да свърша тая процедура.Но пък не ми се слага друг ксенон.Лошото при мен е,че ринговете светят само вътрешните и то на дълги,като габърит ми свети част от мигача и имам къси,дългите нереагират освен вътрешния ринг.Минава ми на ум във второто гнездо да забия още по еда крушка,но пък така губя ейнджълите а те ми се струват най-доброто нещо в тия фарове.Освен всичко сега останових,че късите само на контакт светят ако запаля колата загасват и те :confused: Като се вкарах сам в това ми се иска да го направя както трябва,щом ги има биксенона като ретрофит кит,значи все някък ще е възможно да се направят :dunno: Знаеш,ли къде мога да намеря схема или диаграма на самия фар,за да сравнявам едно по едно по цвят.Иначе за модул съм съгласен и нов да взема,ако не се препрограмират тези който имам,но никой (2-3 сервизчета) не се наема да ми даде парт номер,който би ми свършил работа. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armen » 28 Юни 2010, 16:10

:winky: Провери в http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1721 там има почти всичко по темата със снимков материал ако нещо те интересува питай .... :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 29 Юни 2010, 8:28

Колегата търси инфо за Z4 ако не се лъжа, а то се доближава доста повече до е46 отколкото до е90, но все пак успех...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 29 Юни 2010, 8:30

:yes: Не се не се лъжеш,май ми влезе в употреба сайта,да видим днес какво ще излезе в бокса е :mhihi: заради тях.

Аватар

Мнение от mmiro » 02 Юли 2010, 9:06

Колеги,

може ли да се прехвърлят оригинални би-ксенон фарове + всичко съпътстващо към тях от едно Е91 на друго Е91 което е със рефлекторни фарове, т.е. БМВ-то с рефлекторните фарове да стане с оригиналният би ксенон. Естествено че процедурата ще е в сервиз но с оглед прочетеното по-горе има ли смисъл да се захващам с всичко това.

Благодаря предварително.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93