Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия

Мнение от d_angelov » 03 Сеп 2009, 9:07

От няколко дни ми прави впечатление, че когато е нормално загрял двигателя и включа от положение "Р" на D, то колата започва да се напъва да тръгва и трябва хубаво да държа спирачката. При включване на заден ход е същото.Сутрин при студен двигател почти не се усеща това. От какво може да е това? Преди не беше така и когато е спряла но е на положение D , съвсем леко потегляше при отпускане на спирачката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 03 Сеп 2009, 9:19

Радвай се, че напъва, когато спре да напъва, тогава имаш проблем ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 03 Сеп 2009, 9:24

Когато е студена колата и маслото е сгъстено и по бавно подкача турбината на автоматика, но можеби ти е малко маслото, и трябва да се долее в подходящ сервиз разбира се не в ДЖЕМИНИ или има един друг на бул.Черни Връх където нищо не разбират. В Малинова долина са най добрите за БМВ Мерцеде Ауди Порше и всички по-високи класове но трябва 1-седмица предварително да си резервираш час. Там е най евтино и супер хипер ултра качествено. Това е за София.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Re: Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия

Мнение от eddy » 03 Сеп 2009, 9:48

d_angelov написа:От няколко дни ми прави впечатление, че когато е нормално загрял двигателя и включа от положение "Р" на D, то колата започва да се напъва да тръгва и трябва хубаво да държа спирачката. При включване на заден ход е същото.Сутрин при студен двигател почти не се усеща това. От какво може да е това? Преди не беше така и когато е спряла но е на положение D , съвсем леко потегляше при отпускане на спирачката.

Да не си сменял скоро масло и филтър на кутията ? Може след като ги смениш, кутията да стане малко по-агресивна, а понякога и много по-агресивна. Радвай се на кутията си :) Но и виж нивото на маслото, ако не си го сменял скоро.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_angelov » 03 Сеп 2009, 16:48

Не съм сменял маслото в скоростната кутия и не съм гледал за нивото му. Сменено е само масло и филтри на двигателя в Камора. Ще погледна и това в авт. скоростна кутия. Благодаря Ви колеги за инфото!!!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 03 Сеп 2009, 18:24

НЕ се занимавай с глупости, звъниш тука и нямаш проблеми 0884400202 - Йонко, ще ти смени и масло и фитър на добра цена и всичко е оригинално.

И мойта сутрин на студено тръгва по трудно но все пак автомата е над 200 хиляди ... няма как да е като нов :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 03 Сеп 2009, 19:34

Незнам аз ли не съм разбрал но мисля че проблема на колегата е че колата тръгва тоест няма добри спирачки затова иди провери тях а не автомата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 525 тдс 11.98г

автоматик

Мнение от kalin_peev » 03 Сеп 2009, 22:06

Колега радвай се, че тръгва така, щотокато почне да заминава кутията спира да тръгва изтърва, и кви ли не глупости, незнам от къде си, за мене Цанко от Варна е номер едно на автоматите, не барай кутията, а погледни спирачките, пък и ако толкова те дразни, че потегля, като споиш повечко време на място слагай на P или N.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Re: Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия

Мнение от bmw_n00b » 03 Сеп 2009, 22:27

d_angelov написа:От няколко дни ми прави впечатление, че когато е нормално загрял двигателя и включа от положение "Р" на D, то колата започва да се напъва да тръгва и трябва хубаво да държа спирачката. При включване на заден ход е същото.Сутрин при студен двигател почти не се усеща това. От какво може да е това? Преди не беше така и когато е спряла но е на положение D , съвсем леко потегляше при отпускане на спирачката.

Колега, в твой интерес е да се изразиш правилно. Какво искаш да кажеш с това че се "напъва да тръгва"? Потегля ли или се вирка само, без да завърта колелата!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_angelov » 07 Сеп 2009, 8:39

Напъва да тръгва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 07 Сеп 2009, 10:24

d_angelov написа:Напъва да тръгва.

Така е при всички автомобили с АСК. Като включиш на D колата е вече на "полусъединител" и напъва да тръгва. Трябва да натискаш спирачката, за да не тръгне. Ефекта е, че се усеща едно леко "лягане" на задницата. Аналогично е и при включване на задна скорост R.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: 320 2.2 купе
Мечтае да кара: М3

Re: автоматик

Мнение от icaka875 » 25 Окт 2009, 21:40

kalin_peev написа:Колега радвай се, че тръгва така, щотокато почне да заминава кутията спира да тръгва изтърва, и кви ли не глупости, незнам от къде си, за мене Цанко от Варна е номер едно на автоматите, не барай кутията, а погледни спирачките, пък и ако толкова те дразни, че потегля, като споиш повечко време на място слагай на P или N.

колега дай някакви координати на този Цанко , че ми трябва консултация с някой добър майстор от Варна

Назад към E39