Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия
От няколко дни ми прави впечатление, че когато е нормално загрял двигателя и включа от положение "Р" на D, то колата започва да се напъва да тръгва и трябва хубаво да държа спирачката. При включване на заден ход е същото.Сутрин при студен двигател почти не се усеща това. От какво може да е това? Преди не беше така и когато е спряла но е на положение D , съвсем леко потегляше при отпускане на спирачката.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Когато е студена колата и маслото е сгъстено и по бавно подкача турбината на автоматика, но можеби ти е малко маслото, и трябва да се долее в подходящ сервиз разбира се не в ДЖЕМИНИ или има един друг на бул.Черни Връх където нищо не разбират. В Малинова долина са най добрите за БМВ Мерцеде Ауди Порше и всички по-високи класове но трябва 1-седмица предварително да си резервираш час. Там е най евтино и супер хипер ултра качествено. Това е за София.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Re: Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия
d_angelov написа:От няколко дни ми прави впечатление, че когато е нормално загрял двигателя и включа от положение "Р" на D, то колата започва да се напъва да тръгва и трябва хубаво да държа спирачката. При включване на заден ход е същото.Сутрин при студен двигател почти не се усеща това. От какво може да е това? Преди не беше така и когато е спряла но е на положение D , съвсем леко потегляше при отпускане на спирачката.
Да не си сменял скоро масло и филтър на кутията ? Може след като ги смениш, кутията да стане малко по-агресивна, а понякога и много по-агресивна. Радвай се на кутията си

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
НЕ се занимавай с глупости, звъниш тука и нямаш проблеми 0884400202 - Йонко, ще ти смени и масло и фитър на добра цена и всичко е оригинално.
И мойта сутрин на студено тръгва по трудно но все пак автомата е над 200 хиляди ... няма как да е като нов
И мойта сутрин на студено тръгва по трудно но все пак автомата е над 200 хиляди ... няма как да е като нов

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Незнам аз ли не съм разбрал но мисля че проблема на колегата е че колата тръгва тоест няма добри спирачки затова иди провери тях а не автомата.
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
автоматик
Колега радвай се, че тръгва така, щотокато почне да заминава кутията спира да тръгва изтърва, и кви ли не глупости, незнам от къде си, за мене Цанко от Варна е номер едно на автоматите, не барай кутията, а погледни спирачките, пък и ако толкова те дразни, че потегля, като споиш повечко време на място слагай на P или N.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Въпрос и евентуално помощ относно авт. скоростна кутия
d_angelov написа:От няколко дни ми прави впечатление, че когато е нормално загрял двигателя и включа от положение "Р" на D, то колата започва да се напъва да тръгва и трябва хубаво да държа спирачката. При включване на заден ход е същото.Сутрин при студен двигател почти не се усеща това. От какво може да е това? Преди не беше така и когато е спряла но е на положение D , съвсем леко потегляше при отпускане на спирачката.
Колега, в твой интерес е да се изразиш правилно. Какво искаш да кажеш с това че се "напъва да тръгва"? Потегля ли или се вирка само, без да завърта колелата!?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
d_angelov написа:Напъва да тръгва.
Така е при всички автомобили с АСК. Като включиш на D колата е вече на "полусъединител" и напъва да тръгва. Трябва да натискаш спирачката, за да не тръгне. Ефекта е, че се усеща едно леко "лягане" на задницата. Аналогично е и при включване на задна скорост R.
- icaka875
- Потребител
-
- Кара: 320 2.2 купе
- Мечтае да кара: М3
Re: автоматик
kalin_peev написа:Колега радвай се, че тръгва така, щотокато почне да заминава кутията спира да тръгва изтърва, и кви ли не глупости, незнам от къде си, за мене Цанко от Варна е номер едно на автоматите, не барай кутията, а погледни спирачките, пък и ако толкова те дразни, че потегля, като споиш повечко време на място слагай на P или N.
колега дай някакви координати на този Цанко , че ми трябва консултация с някой добър майстор от Варна
12 мнения
• Страница 1 от 1