Моля за малко помощ за е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Моля за малко помощ за е39

Мнение от niksana » 01 Сеп 2009, 19:47

Здравейте приятели :D Напоследък имах проблем с е39 525 тдс м51 двигател. Ускоряваше много бавно и започнах да се ровя вав форума, за да откирия проблема, но нищо не намерих. Та питането ми е ако може да ми кажете къде се намира Мап сензора, датчика за въздух и агр (егр) клапана. Също чух от приятели че дебитомера имал някаква жичка в гърлото си (дебела колкото конски косъм) а моя няма нищо, освен пластината. Така ли трябва да е или да го сменям - дебитомера ми е pierburg. Надявам се на помощ :mhihi:
Последна промяна niksana на 01 Сеп 2009, 22:43, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 01 Сеп 2009, 20:11

Колега щом питаш къде се намират тия неща те съветвам изобщо да не пипаш по двигатела, това е дизел, притенциозен двигател и без диагностика нищо не става... както си мислиш по думите ти ...." започнах да се ровя, за да откирия проблема".... най- много още повече да почне да не върви....

кандидат ентусиаст
Аватар

Отговор

Мнение от niksana » 01 Сеп 2009, 22:07

Като казах това имах предвид вав форума, не по колата. Винаги първо чета, после пипам. Всичките ми коли са дизели и мисля, че доста добре познвам двигателите. Миналата ми кола беше е34 524 тд, но двигателя е доста по различен, затова питам за тези подробности. Също така имам и една опел фронтера 2.3 тди, но е без никаква електроника и не стават за сравнение. Ако има кой да ми помогне и да ми каже къде се намират нещата бих му бил благодарен. Благодаря ви предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 02 Сеп 2009, 2:04

Мап-а въобще не го барай виж си дебитомера той стои под тялото на въздушния филтър от към перката пробвай да откачиш буксата и виж как е колата тогава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 02 Сеп 2009, 9:14

И колега не знам как е при ТДС -а, но при М57 демек Д врианта се оказа, че дебитомерите които се вграждат ориганално, не са същите като тези които се продават като резервна част, има разлика в корубата и ако се наложи да сменяш дебитомер, може да се налага и да се обучи съответния дебитомер. А иначе по твоя проблем още, виж дали ти надува изобщо турбината, демек дали я чуваш да свисти, да не се окаже, че е от нея. Ако е така провери си вакумите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Re: Моля за малко помощ за е39

Мнение от Dien » 02 Сеп 2009, 14:08

niksana написа:Здравейте приятели :D Напоследък имах проблем с е39 525 тдс м51 двигател. Ускоряваше много бавно и започнах да се ровя вав форума, за да откирия проблема, но нищо не намерих. Та питането ми е ако може да ми кажете къде се намира Мап сензора, датчика за въздух и агр (егр) клапана. Също чух от приятели че дебитомера имал някаква жичка в гърлото си (дебела колкото конски косъм) а моя няма нищо, освен пластината. Така ли трябва да е или да го сменям - дебитомера ми е pierburg. Надявам се на помощ :mhihi:

За дебитомера колегата @anzak ти каза каде е ... :yes:
Мап сензора, се държи на една "Г" образна пластина която е монтирана на стойката на горивния филтър .
Разгледай добре да не се е е откачило маркучето от сензора или от смук. колектор ,
както и дали самото маркуче не се е задръстило ...
Агр (егр) клапана се намира на входа на смук. колектор .
Може да провериш за неплътно затваряне на клапана ,
но мисля че не е там проблема ...
Погледни тръбите на турбото ( от/към ) както и кулера за неплътности , пропуски ...
Успех !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

re

Мнение от bera » 03 Сеп 2009, 8:19

AGR клапана:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... hlight=agr
(мотора е м52 май, но ще се ориентираш не са толкова различни)
МАП сензора:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... =%F2%E4%F1
и тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... =%EC%E0%EF

УСпех.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Re: Отговор

Мнение от milennyc » 03 Сеп 2009, 8:33

niksana написа:Като казах това имах предвид вав форума, не по колата. Винаги първо чета, после пипам. Всичките ми коли са дизели и мисля, че доста добре познвам двигателите. Миналата ми кола беше е34 524 тд, но двигателя е доста по различен, затова питам за тези подробности. Също така имам и една опел фронтера 2.3 тди, но е без никаква електроника и не стават за сравнение. Ако има кой да ми помогне и да ми каже къде се намират нещата бих му бил благодарен. Благодаря ви предварително.

Вече са ти казали кое каде е ;)

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Re: re

Мнение от DAEL » 03 Сеп 2009, 9:27

bera написа:AGR клапана:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... hlight=agr
(мотора е м52 май, но ще се ориентираш не са толкова различни)
МАП сензора:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... =%F2%E4%F1
и тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... =%EC%E0%EF

УСпех.

Колега, М52 е бензинов двигател и няма АГР клапан, а този от снимките е М57 комън рейл! :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Благодаря

Мнение от niksana » 03 Сеп 2009, 13:39

Благодаря на всички ви за помощта. Много ми помогнахте :) Желая ви лек ден и приятно и безопастно каране :mhihi:

Назад към E39