Дали тези две антени са взаимозаменяеми

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '05 BMW X5 3.0d

Дали тези две антени са взаимозаменяеми

Мнение от nuke » 30 Авг 2009, 17:08

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=50

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=50

По принцип ми трябва тази за Х5 - предлагат ми тази за Е39 като продавачът твърди че ставала за Х5 а като гледам все пак има някакви разлики...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 30 Авг 2009, 17:45

http://www.realoem.com/bmw/partxref.do? ... showeur=on май не са заменяеми според сайта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 30 Авг 2009, 19:25

Aко питаш за GPS антената, всяка една антена става, дори и тези от по 20лв в технополис ;)
Само трябва да смениш буксата, ръгаш в МК-то и ще работи дори по-добре от оригиналната модел от 2000г ;)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 30 Авг 2009, 19:37

mad_presley написа:Aко питаш за GPS антената, всяка една антена става, дори и тези от по 20лв в технополис ;)
Само трябва да смениш буксата, ръгаш в МК-то и ще работи дори по-добре от оригиналната модел от 2000г ;)

То и аз му го казах веднъж,но човека не вярва че става :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuke » 30 Авг 2009, 20:09

ivanov 530d написа:То и аз му го казах веднъж,но човека не вярва че става :mhihi:

e чак сега го видях :D - ще отида да взема една - много ме дразни че не работи пущината - не че някаква голяма файда от таз навигация.

Иначе относно почерпката гайле нямаш - обади се като си наоколо :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuke » 01 Сеп 2009, 9:39

Абе гледам ги тези антени вървят няколко вида - MCX и MMCX както и MCX/MMCX - има ли някакво значение? :roll:

или един вид няма значение тъй като накрайника така или иначе ще се сменя :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 01 Сеп 2009, 10:02

nuke написа:Абе гледам ги тези антени вървят няколко вида - MCX и MMCX както и MCX/MMCX - има ли някакво значение? :roll:

Оригиналната аннтена е с SMB-F конектор, като "F" в случая ознаава "женски".Каквата и да вземеш, ще трябва да и смениш буксата с SMBF ;)

Можеш да намериш такава букса от всяка морга, радиото също е с такава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuke » 01 Сеп 2009, 22:19

Заръчах си една антена която си е със SMB накрайник като дойде ще я закача да видя какво ще излезе :D

Аз поразглобих спойлера да огледам кое къде е. От антената има едно късо кабелче което стига до вътрешната страна на вратата където завършва със SMBF следва мъжко и кабела потъва по трасето. Предполагам няма никакъв смисъл да се подменя целия кабел, който стига до компютъра? Едва ли по него ще има някакъв проблем... Как мога да разбера къде точно влиза в МК-то все пак - ако се наложи някакъв трабълшуут. Там се виждат 2-3 кабела но ми е трудно да преценя кой какъв е.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Сеп 2009, 22:25

Като измъкнеш МК-то /комютъра/ отзад на него има всичко на всичко 3 букси синя,лилава и тази на антената . И да искаш не можеш да ги объркаш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Дали тези две антени са взаимозаменяеми

Мнение от nuke » 30 Сеп 2009, 21:48

та дойде въпросната антена.

Първи опит...

Сложих антенката на тавана и прекарах кабела вътре. Закачих антената директно на кабела който върви от спойлера до МК-то. Цял ден се мотках напред назад - без никакъв ефект - няма спътници...

Втори опит...

Ръгнах кабела направо в МК-то и за 5-6 минути вече хвана сигнал...

Та това което се чудя сега - два варианта - първия е като закачам на удължителния кабел да става много кабел и да отслабва сигнала но това ми се струва нереално - поне не и докато имаме 2-3 метра кабел. Втория и по-вероятен сценарий е кабела от спойлера до МК-то да е дал фира. И вероятно оригиналната антена все още си работи...

Някой има ли представа откъде минава удължителния кабел и горе долу колко е дълъг. До МК-то идва откъм купето а от спойлера тръгва заедно с тръбичката за течност за задното стъкло. Мисля си евентуално да прекарам кабела на новата антена (3 метра) по трасето на текущия кабел и да го ръгна в МК-то. Въпросът е какво става ако не стигне...
Или пък да пробвам да отрежа буксите на наличния кабел и да ги сложа наново - в случай че проблемът му е при буксите. особено подозирам тая дето влиза в МК-то...

Назад към E39