Проблем с регистрацията в КАТ.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
bmwfena написа:това е същата кола ако си я гледал преди 2-3 месеца.Колата наистина дойде от КърджалиIvo_Borisov написа:bmwfena написа:Стига сте дрънкали глупости ве...
Колата е внесенан от Белгия и по ОРИГИНАЛНИ документи е 120 КВта.
Вие не сте ли чували за Хасковси и Кържалииски Кат.
Те са с други закони работят още.
Тази кола по документи нема акциз.
Нема приебани -.Има институции които са за тотално уволнение.
Колата е знам -на личен приятел ми е и смея да кажа че е много читава.
ВИЕ ще платите ли акциз на кола 120 КВта по голем талон![]()
![]()
Абе и аз наскоро гледах една 523i да се продава в Кърджали и продавачката ми вика че е 120 киловата и не е акцизна.Ама аз нещо не и повярвах защото искаше да ме убеди че мотора е 2300 кубика защото пише 523Иначе и то беше внос от Белгия и т.н.
Точно

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
genq написа:Акциз се плаща само при нов внос,поне според закона.И ако някой трябва да плаща акциз то би следвало това да е вносителя на колата.В случая аз взимам Регистрирана кола ,а не кола която е нов внос.Ако ще и да е дошла и от Каспичан.
Колега май не ми четеш постовете. Като се регистрира акцизна кола, може да се плати и 500лв гаранция, че акциза ще бъде внесен в държавата. Ако след това продам колата, акциза ще се търси от новия собственик, когато реши да я прехвърли. А ти какво мислиш и според теб би следвало си е твоя работа. Затова друг път като купуваш кола искай бележка за платен акциз, ако няма такава си прави сметката. В твоя случай е друго,но като принцип е същото. Незнанието не е оправдание и никой не се интересува знаел ли си или не си знаел, закона си е закон и ако искат могат да се хванат не за буквата, а за запетаята.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
eddy написа:Колега май не ми четеш постовете. Като се регистрира акцизна кола, може да се плати и 500лв гаранция, че акциза ще бъде внесен в държавата. Ако след това продам колата, акциза ще се търси от новия собственик, когато реши да я прехвърли. А ти какво мислиш и според теб би следвало си е твоя работа. Затова друг път като купуваш кола искай бележка за платен акциз, ако няма такава си прави сметката. В твоя случай е друго,но като принцип е същото. Незнанието не е оправдание и никой не се интересува знаел ли си или не си знаел, закона си е закон и ако искат могат да се хванат не за буквата, а за запетаята.
Май никой не иска да те чуе, а си е точно така.Просто по този начин на никого не му изнася

Акциза се дължи за колата, без значение кой я е внасял.Точно така става сега и с тези, които преди време си мислеха, че могат да регистрират накцизна кола на някой манго и след това уж я купуват от него.Да, ама не, сега пак си им търсят акциза, а манго си е чист като сълза.
Тази 523-ка си е акцизна от всякъде и по-лошото е, че няма такъв двигател с 120kw.Това, че някой си е направил ментак документи при вноса и си намерил е правилния човек в КАТ, няма да помогне на новия собственик.
Единственият вариант е, да се кара колата така с пълномощно и да се регистрира догодина на твое име

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2