Не дига повичи от 220
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми ако дига 220 по скоростомера, тва не е ли малко нали си говорехме, че има стандартно отклонение 5-10% , демек ако е 320 би трябвало да изплни до към 230, ако 318 да си изпълни до край скоростомера, знам ли 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Има вероятност ако имаш технически проблем
иначе я си представи караш си с 90 при ограничение 90, а всъщност си със 140 и си минаваш така като на парад покрай куките
Наистина поне аз незнам друг вариант да ти показва по малко

Наистина поне аз незнам друг вариант да ти показва по малко

Има стандартно отклонение на скоростомера, като то е по-голямо при по-висока скорост и винаги отчита по-голяма скорост отколкото е реалната (при стандартен раzмер гуми раzбира се). Предполагам е направено с цел по-добър селф контрол на водача (при поддържане на скорост) да му дава място zа грешки.
А щом колата си пълни оборотомера до прекъсвач на 5та би следвало да няма технически проблеми, или по-скоро дано да няма
А щом колата си пълни оборотомера до прекъсвач на 5та би следвало да няма технически проблеми, или по-скоро дано да няма

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
само да кажа ,че моя скоростомер показва 150км при реална 145км,предполагам че и при другите е36 е така(естествено на тази който са със стандартните гуми)
пс:мерено е с GPS
пс:мерено е с GPS
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:...пс:мерено е с GPS...
Незнам, защо повечето хора си мислят, че GPS-те са много точни - даже в комерсиалните (имам предвид не за военни цели) се вкарва не малка грешка нарочно - познайте с каква цел

ре
А тези 220 с какви гуми ги развърташ? Ако си 5% по-ниски само и ще чукнеш ограничител но не с реален топ спийд!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Незнам, защо повечето хора си мислят, че GPS-те са много точни - даже в комерсиалните (имам предвид не за военни цели) се вкарва не малка грешка нарочно - познайте с каква цел
по принцип си прав ,че сравнение с военните не са много точни! но те правят грешка от сорта на няколко метра.....такаче при мерене на скорост тези метри не са от толкова голямо значение......

- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Kris написа:сори заама ако някой знае за мойта палавница (Е36 '93г. 325i 24v vanos), как стоят нещата по "книжка"(мах. скорост, обороти, прекъсвач и т.н.) ще съм благодарен.
1993 няма ванос
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:по принцип си прав ,че сравнение с военните не са много точни! но те правят грешка от сорта на няколко метра.....такаче при мерене на скорост тези метри не са от толкова голямо значение......
При 150 км/ч - за една секунда се минават около 41 метра. Няма GPS, който да дава данни по-бързо от веднъж в секунда. При нормална грешка на най-новите модули от сорта на 4-5 метра (и това е пожелание и важи, когато се виждат поне 5 сателита на хоризонта, а за съжаение на територията на БГ, това става само за около 3-4 часа през денонощието - през повечето време са 3 или 4) - това прави 10% грешка в скоростта при 150 км/ч - доста повече от грешката на километража на колата. И с колкото по-голяма скорост се движиш, толкова грешката (и умишлената и нормалната) от GPS-а расте. А дали сравнено със военните са по-малко или много по-неточни преценете сами - отклонението (грешката) при военните е от порядъка на 20-30 см. във всички координати, докато при комерсиалните е между 4 и 10 метра в хоризонталната равнина и 120-150 метра във височината.
Съжалявам за оффтопика в темата, но ми направи вече няколко пъти впечатление, че повечето хора тук приемат данните от GPS-а за чиста монета, а то не е така.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
не съм чак толкова навътре в нещата за GPS....може и да си прав!....ще изчакам бащата да се върне и ще го питам него(той се занимава с тия неща
)....до тогава приемам твоето мнение за правилно 

- Mario Andretti
- Mario Andretti
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Глупости говориш, GPS-а не мери скоростта като "разтояние за единица време" и си е перфектно точен (така мери само средна скорост, което разбира се не е показателно).
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
kay написа:Глупости говориш, GPS-а не мери скоростта като "разтояние за единица време"
А как според теб я мери скоростта, след като разполага с позиция и време.
BMW8 написа:Има вероятност ако имаш технически проблеминаче я си представи караш си с 90 при ограничение 90, а всъщност си със 140 и си минаваш така като на парад покрай куките
![]()
Наистина поне аз незнам друг вариант да ти показва по малко![]()
Аз ще споделя не на един виден френски автомобил грешката е обратна показва по-малко . Често пъти ме спират за привишена скорост не зависимо с коя кола съм и радара отчита при 120 км на колометраж 132 на радар и нямаше друг автомобил.. След това се разговорихме и ми обясни че има и такива случай.

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4