Проблем с регистрацията в КАТ.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с регистрацията в КАТ.

Мнение от genq » 29 Авг 2009, 19:29

Колеги и фенове,купих си 523i с регистрация от Хасково от 06.2009година със съответни Хасковски номера.При опита ми да сменя табелите в КАТ-Бургас ми заявиха ,че колата е 125 киловата и би следвало да бъде акцизна.Това не би трябвало да засяга мен,поради простата причина ,че колата която купувам си е с български табли ,не е нов внос и акциза не ме късае пряко.По големият талон издаден в Хасково колата е 120 киловата и акциза е неуместен.Моля за съвет.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Re: Проблем с регистрацията в КАТ.

Мнение от eddy » 29 Авг 2009, 19:39

genq написа:Колеги и фенове,купих си 523i с регистрация от Хасково от 06.2009година със съответни Хасковски номера.При опита ми да сменя табелите в КАТ-Бургас ми заявиха ,че колата е 125 киловата и би следвало да бъде акцизна.Това не би трябвало да засяга мен,поради простата причина ,че колата която купувам си е с български табли ,не е нов внос и акциза не ме късае пряко.По големият талон издаден в Хасково колата е 120 киловата и акциза е неуместен.Моля за съвет.

Преебал си се. Освен да върнеш колата или да съдиш държавата, в частност местния хасковски КАТ не виждам какво можеш да направиш, ако и това можеш.

П.П. до всички. Това че една кола е с БГ регистрация, отдавна не означава, че е платен акциз. Може да се внесе един гаранционен фонд от 500лв мисля беше и да се придобият БГ номера и да се случи същата случка. Затова търсете си бележката за платения акциз.

Потребител
Аватар

Мнение от genq » 29 Авг 2009, 19:44

Не е ли логично акциза да се плаща от вносителя на колата.И ако КАТ Хасково са направили "грешка",те да се оправят с местният КАТ.
Аз несъм оторизиран да проверявам акцизна ли е една кола или не когато я закупувам с българска регистарация.А кой какво не е видял не е моя работа ,има си органи за това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 29 Авг 2009, 20:43

пич колата явно е регистрирана по втори начин в кат на града от където си я купил или е било преди доста време когато ставаха тия номера сега единия ти вариант е технотест ама там колата ще излезе на 120 кв или да си я караш със старите табли докато падне акциза

Потребител
Аватар

Мнение от genq » 29 Авг 2009, 20:58

Пич,това какво е ставало преди да я купя не ме интересува,как е получил табели и регистрирана също.Интересува ме как мога да си помогна за да сложа номера на Бургас и да не се притеснявам от набези.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 29 Авг 2009, 21:00

ми никак да ти кажа особено така като вдигна шум във форума и 100 човека прочетоха за проблема ти пък какъв ти е проблема да си направиш каско със нотариалния договор и стария талон........

Потребител
Аватар

Мнение от genq » 29 Авг 2009, 21:09

Това да я оставя на старите табли и да направя каско го знам и ако за теб това е решение за мен не е.Това значи ,че ако реша другата година да я продам ще имам проблеми.Ако за теб това е решение то за мен не е ,май написах че искам помощ а не да ми обясняваш,че нямам проблеми и че излишно занимавам форума и неговите съмишленици.И ако това те дразни просто не пиши.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 29 Авг 2009, 21:11

хак да ти е :mhihi: така се бяга от акциз :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 29 Авг 2009, 21:16

абе мен аз ти казвам как ще ти е по лесно пък ти раздувай тука какъв ти е проблема и чакай да минеш кат по леко знаеш ли колко слабо ме вълнува че си се набутал и са те минали с нередовна кола просто ти предложих вариант как да си караш колата и догодина като падне акциза да си я пререгистрираш нормално пък ако искаш по 35 кинта е киловата смятай си ги плащаш в митницата и ставаш редовен друг начин май НЯМА

Потребител
Аватар

Мнение от genq » 29 Авг 2009, 21:16

От човек като теб коментар не искам.Продавай си моргите и не си ври нахалното и лъжливо мнение където те знаят поне.

Потребител
Аватар

Мнение от genq » 29 Авг 2009, 21:19

Anzak,просто смятах ,че е редно КАТ да си свърши работата като не се занимава с купувач като мен а да се разрови по канален ред кое не е както трябва и да вземе съответните и адекватни мерки без да замесва мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 29 Авг 2009, 21:19

:dummy: Успех с акциза :kuku:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 29 Авг 2009, 23:12

Стига сте дрънкали глупости ве...
Колата е внесенан от Белгия и по ОРИГИНАЛНИ документи е 120 КВта.
Вие не сте ли чували за Хасковси и Кържалииски Кат.
Те са с други закони работят още.
Тази кола по документи нема акциз.
Нема приебани -.Има институции които са за тотално уволнение.
Колата е знам -на личен приятел ми е и смея да кажа че е много читава.
ВИЕ ще платите ли акциз на кола 120 КВта по голем талон :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Авг 2009, 0:45

bmwfena написа:Стига сте дрънкали глупости ве...
ВИЕ ще платите ли акциз на кола 120 КВта по голем талон :twisted: :twisted: :twisted:

Абе и аз наскоро гледах една 523i да се продава в Кърджали и продавачката ми вика че е 120 киловата и не е акцизна.Ама аз нещо не и повярвах защото искаше да ме убеди че мотора е 2300 кубика защото пише 523 :mhihi: Иначе и то беше внос от Белгия и т.н.
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 30 Авг 2009, 22:06

Ivo_Borisov написа:
bmwfena написа:Стига сте дрънкали глупости ве...

Абе и аз наскоро гледах една 523i да се продава в Кърджали и продавачката ми вика че е 120 киловата и не е акцизна.Ама аз нещо не и повярвах защото искаше да ме убеди че мотора е 2300 кубика защото пише 523 :mhihi: Иначе и то беше внос от Белгия и т.н.
това е същата кола ако си я гледал преди 2-3 месеца.Колата наистина дойде от Кърджали :confused:
Изображение

Следваща

Назад към E39