От къде зареждате нафта....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Re: ре
bera написа: С едно момче говорих преди време ,което работеше в ОМВ на някаква позиция не я знам каква е, ходи обикаля с колата и взема проби от горивата качествен контрол ли е не го знам, та той ми каза ,че когато ОМВ стъпиха в БГ преди колко години беше вече нямам спомен са карали горивата от Австрия с цистерни и някакви баржи по-дунава. След като вече се наложили на пазара почнали да си купуват от Нефтозавода и само да сипват по една кофа в цистерните някакви добавки, но явно има ефект аз съм много доволен от ОМВ.
ПС :
Имам впечатления ,че в Лукоил сипват с около един литър по малко и мои приятели са ми го казвали, някой друг да е усетил нещо подобно?
Смятам да отговоря и на двете ти твърдения. Понеже преди време имах контакти с определени фирми като ОМВ примерно, знам че в началото всичките им продукти различни от обикновения дизел и бензин идваха от Австрия, след това само ОМВ 100 остана от там, а после разбрах, че всичко се правело в БГ.
Относно Лукойл, за последно ама действително за последно сипвах Лук в Ахелой на връщане от една командировка. Тогава колата която карах побираше 50,85л според производителя, а повече от 49л никога не бях успявал да побера вътре, дори когато веднъж я закарах на въже до Шел. Та влизам във въпросната бензиностанция на лампа, ама още не придърпваше и спирам и викам догоре. Наляха ми 52,55л и от тогава не съм спирал на Лукойл освен да си взема кафе. Изводите ги оставям на вас, аз моите съм си ги направил. Зареждам предимно на Шел и съм относително доволен, но зареждам само по големите градове, от време на вр разнообразявам с ОМВ. Принципно не намирам разлика м-у двете бензиностанции, но според мен на Шел е по-добро обслужването.
П.П. Много съм недоволен от Шел-а който е преди Ябланица около 50км преди нея в посока Сф, а също и на повечето шелове, които са бивши Литекс, не знам защо, но там горивото е коренно различно.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колеги, аз понеже живея на село, най-близо ми е ОМВ Търговище и сипвам оттам, нямам ядове засега. Има и Лукойл, но избягвам да зареждам там, като ми дадат касовата бележка, фирмата е някакво ЕТ на някой си. Веднъж зареждах на друга Лукойл из България, не помня точно къде, пак същото. Имат ли Лукойл собствени бензиностанции, а не такива на които седи само тяхната фирмена табела, а собственика друг?
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Elesar74 написа:Колеги, аз понеже живея на село, най-близо ми е ОМВ Търговище и сипвам оттам, нямам ядове засега. Има и Лукойл, но избягвам да зареждам там, като ми дадат касовата бележка, фирмата е някакво ЕТ на някой си. Веднъж зареждах на друга Лукойл из България, не помня точно къде, пак същото. Имат ли Лукойл собствени бензиностанции, а не такива на които седи само тяхната фирмена табела, а собственика друг?
имат да в Разград е така

Лукойл имат малко франчайзи и дилърски бензиностанции - около 20 от 200 и .... докато за пример всички ОМВ-та и Шелове са дилърски или франчайз.Горивото пак идва с пломби и се правят проби.
Никой от персонала няма никакъв смисъл да мами с количеството или да меси горивата понеже хората са на щат във фирмата и дори някой да направи нещо парите няма как да влязат в неговия джоб понеже всичко минава през колонката и фискалния апарат, което от своя страна обесмисля всичко.
В Търговище няма такава бензиностанция която да не е собственост на Лукойл - допреди година едната се управляваше от Петрол.Колегата нещо се бърка с това че фирмата била ЕТ.... Относно това колко литра събира колата едва ли пройзводителя включва и тръбите. Като пример мога да кажа ,че моята кола Е39 ТДС я дават за 70литра но си събира спокойно 75 литра без значение къде ще заредя(зареждал съм на ОМВ,Шел,Еко ,Лукойл) само че си познавам достатъчно добре колата и не подскачам за глупости. Истината е да се гледа в последствие колко километра ще минеш с въпросното гориво и тогава да се правят изводите. Борд компютъра също лъже доста преди да си сменя дебитомера ми показваше разход градско 6.8л а гореше 10-11 литра. След като го смених с чисто нов показва 11.5-12 литра разход а гори 10.5-11 литра. Така че всичко е много относително.Засечката е правена винаги пълно - пълно до капачката.
Като цяло много се съмнявам ,че поплавъка в резевоара на 10-15 годишна кола каквито караме ние може да даде някаква абсолютна точност за литрите гориво и точно кога ти светва лампата- спокойно може да варират до 2-3 литра. Това важи особено за хора който постоянно си карат колите с малко гориво и поплавъка едва ли не заяжда и отразява промените в количеството със закъснение.
Всеки си е набелязал любимо място доволен е от горивото и си зарежда от там. Това че някой на някоя бензиностанция(както колегата даде пример с ОМВ) са му объркали вида гориво не означава че всички който зареждат на ОМВ ще им бъдат сбъркани горивата ,защото това може да се случи и на "любимата" ви в момента бензиностанция (човешкия фактор в обслужването предразполага към грешки и никой не е застрахован).
Като цяло едва ли от тази тема някой ще си направи кой знае какви изводи ,защото всеки казва по нещо хубаво и нещо лошо за дадена верига и най накрая пак се стига до личния избор на "любима" бензиностанция .В смисъл че ако си доволен от горивото и обслужването на дадена верига си зареждаш там и твърдиш че всички други са мошенници и некадърници и понеже си имал еди какъв си случай на едната и друг случай на другата повече там няма да стъпиш.Абе локуми всякакви.
Май прекалено голям стана поста съжалявам ако съм досадил.
Никой от персонала няма никакъв смисъл да мами с количеството или да меси горивата понеже хората са на щат във фирмата и дори някой да направи нещо парите няма как да влязат в неговия джоб понеже всичко минава през колонката и фискалния апарат, което от своя страна обесмисля всичко.
В Търговище няма такава бензиностанция която да не е собственост на Лукойл - допреди година едната се управляваше от Петрол.Колегата нещо се бърка с това че фирмата била ЕТ.... Относно това колко литра събира колата едва ли пройзводителя включва и тръбите. Като пример мога да кажа ,че моята кола Е39 ТДС я дават за 70литра но си събира спокойно 75 литра без значение къде ще заредя(зареждал съм на ОМВ,Шел,Еко ,Лукойл) само че си познавам достатъчно добре колата и не подскачам за глупости. Истината е да се гледа в последствие колко километра ще минеш с въпросното гориво и тогава да се правят изводите. Борд компютъра също лъже доста преди да си сменя дебитомера ми показваше разход градско 6.8л а гореше 10-11 литра. След като го смених с чисто нов показва 11.5-12 литра разход а гори 10.5-11 литра. Така че всичко е много относително.Засечката е правена винаги пълно - пълно до капачката.
Като цяло много се съмнявам ,че поплавъка в резевоара на 10-15 годишна кола каквито караме ние може да даде някаква абсолютна точност за литрите гориво и точно кога ти светва лампата- спокойно може да варират до 2-3 литра. Това важи особено за хора който постоянно си карат колите с малко гориво и поплавъка едва ли не заяжда и отразява промените в количеството със закъснение.
Всеки си е набелязал любимо място доволен е от горивото и си зарежда от там. Това че някой на някоя бензиностанция(както колегата даде пример с ОМВ) са му объркали вида гориво не означава че всички който зареждат на ОМВ ще им бъдат сбъркани горивата ,защото това може да се случи и на "любимата" ви в момента бензиностанция (човешкия фактор в обслужването предразполага към грешки и никой не е застрахован).
Като цяло едва ли от тази тема някой ще си направи кой знае какви изводи ,защото всеки казва по нещо хубаво и нещо лошо за дадена верига и най накрая пак се стига до личния избор на "любима" бензиностанция .В смисъл че ако си доволен от горивото и обслужването на дадена верига си зареждаш там и твърдиш че всички други са мошенници и некадърници и понеже си имал еди какъв си случай на едната и друг случай на другата повече там няма да стъпиш.Абе локуми всякакви.
Май прекалено голям стана поста съжалявам ако съм досадил.
Доста кончета в един обор.

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
ре
Днес имах удоволствието да напълня една прозрачна туба с нафта от ЕКО, останаха 2 пръста парафин от долу,че не се сетих да го снимам да го видят всички- 5л. нафта 300грама парафин от долу.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Пич ,в тая жега няма начин да видиш парафина,освен ако не си я вкарал тубата в хладилника.Чети повече,пиши по малкоbera написа:Днес имах удоволствието да напълня една прозрачна туба с нафта от ЕКО, останаха 2 пръста парафин от долу,че не се сетих да го снимам да го видят всички- 5л. нафта 300грама парафин от долу.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
I.V.G. написа:Пич ,в тая жега няма начин да видиш парафина,освен ако не си я вкарал тубата в хладилника.Чети повече,пиши по малко
Дали е парафин или някаква друга жмел, все тая, важното е, че го има и определено не е съставна част от нафтата

Аз зареждам само ОМV Premium, поне така да знам, че УЖ не е толкова зле

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
I.V.G. написа:Пич ,в тая жега няма начин да видиш парафина,освен ако не си я вкарал тубата в хладилника.Чети повече,пиши по малко
Какво друго да е ве пич бяло мазно толкова много ,че даже не може да се разтвори в нафтата вече и се е утаило. Ти като сложиш едно кило течен парафин на едно кило нафта разтваря ли се целия в нафтата? Отива на дъното.Поинтересувах се за тея и ми казаха ,че мешали газьол с нафтата.
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
аз зареждам от колегат с камиона на 1.20-1.30 и ЗА сега нямам проблем естественно я прецеждам
и с добавка на кастрол

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
щеше да е хубаво да пуснете 1 анкета към темата
така най-добре ще се види коя е най-използваната нафта и от коя доволни хората 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d