Смяна на амортисьори

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

Смяна на амортисьори

Мнение от hobotqnin » 28 Авг 2009, 12:56

Здравейте колеги!Някой може ли да обясни как се сменят задни амортисьори на 525ТДС Комби,и имат ли те някаква връзка с Нивомата.И тампоните на моста също!Мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 28 Авг 2009, 13:48

Амортисьорите се сменят елементарно.Доста по-лесно от на седан(не се разглабят толкова кори и други части на колата преди да стигнеш до тях).Просто повдигаш(разглабяш) пода на багажника ОТКЪМ СЕДАЛКАТА(знаеш,че пода е от две части-предна,откъм седалката и задна,над резервната гума) и ще ги видиш.Мисля,че болтовете за свалянето на пода бяха на мястото на металните куки за колан за багаж на кората.
Няма никаква връзка с нивомата.
Относно тампоните на задния мост,там нещата стоят доста по сериозно.Нужна е специална скоба за тяхното сваляне и поставяне-без такава е почти невъзможно(особено свалянето).С риск някой "умньо"от форума отново да ме упрекне,че пращам всички в сервиз,специално за тампоните-върви в такъв,където се занимават с такава работа и имат нужната скоба........... ;)
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

Мнение от hobotqnin » 28 Авг 2009, 14:10

joropc написа:Амортисьорите се сменят елементарно.Доста по-лесно от на седан(не се разглабят толкова кори и други части на колата преди да стигнеш до тях).Просто повдигаш(разглабяш) пода на багажника ОТКЪМ СЕДАЛКАТА(знаеш,че пода е от две части-предна,откъм седалката и задна,над резервната гума) и ще ги видиш.Мисля,че болтовете за свалянето на пода бяха на мястото на металните куки за колан за багаж на кората.
Няма никаква връзка с нивомата.
Относно тампоните на задния мост,там нещата стоят доста по сериозно.Нужна е специална скоба за тяхното сваляне и поставяне-без такава е почти невъзможно(особено свалянето).С риск някой "умньо"от форума отново да ме упрекне,че пращам всички в сервиз,специално за тампоните-върви в такъв,където се занимават с такава работа и имат нужната скоба........... ;)
Успех!

Мерси колега!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 28 Авг 2009, 14:27

joropc написа:Относно тампоните на задния мост,там нещата стоят доста по сериозно.Нужна е специална скоба за тяхното сваляне и поставяне-без такава е почти невъзможно(особено свалянето).С риск някой "умньо"от форума отново да ме упрекне,че пращам всички в сервиз,специално за тампоните-върви в такъв,където се занимават с такава работа и имат нужната скоба

:yes:

Виж и тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=#1180260

Назад към E39