Смяна на амортисьори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
Смяна на амортисьори
Здравейте колеги!Някой може ли да обясни как се сменят задни амортисьори на 525ТДС Комби,и имат ли те някаква връзка с Нивомата.И тампоните на моста също!Мерси предварително
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Амортисьорите се сменят елементарно.Доста по-лесно от на седан(не се разглабят толкова кори и други части на колата преди да стигнеш до тях).Просто повдигаш(разглабяш) пода на багажника ОТКЪМ СЕДАЛКАТА(знаеш,че пода е от две части-предна,откъм седалката и задна,над резервната гума) и ще ги видиш.Мисля,че болтовете за свалянето на пода бяха на мястото на металните куки за колан за багаж на кората.
Няма никаква връзка с нивомата.
Относно тампоните на задния мост,там нещата стоят доста по сериозно.Нужна е специална скоба за тяхното сваляне и поставяне-без такава е почти невъзможно(особено свалянето).С риск някой "умньо"от форума отново да ме упрекне,че пращам всички в сервиз,специално за тампоните-върви в такъв,където се занимават с такава работа и имат нужната скоба...........
Успех!
Относно тампоните на задния мост,там нещата стоят доста по сериозно.Нужна е специална скоба за тяхното сваляне и поставяне-без такава е почти невъзможно(особено свалянето).С риск някой "умньо"от форума отново да ме упрекне,че пращам всички в сервиз,специално за тампоните-върви в такъв,където се занимават с такава работа и имат нужната скоба...........

Успех!
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
joropc написа:Амортисьорите се сменят елементарно.Доста по-лесно от на седан(не се разглабят толкова кори и други части на колата преди да стигнеш до тях).Просто повдигаш(разглабяш) пода на багажника ОТКЪМ СЕДАЛКАТА(знаеш,че пода е от две части-предна,откъм седалката и задна,над резервната гума) и ще ги видиш.Мисля,че болтовете за свалянето на пода бяха на мястото на металните куки за колан за багаж на кората.
Относно тампоните на задния мост,там нещата стоят доста по сериозно.Нужна е специална скоба за тяхното сваляне и поставяне-без такава е почти невъзможно(особено свалянето).С риск някой "умньо"от форума отново да ме упрекне,че пращам всички в сервиз,специално за тампоните-върви в такъв,където се занимават с такава работа и имат нужната скоба...........![]()
Успех!
Мерси колега!
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
joropc написа:Относно тампоните на задния мост,там нещата стоят доста по сериозно.Нужна е специална скоба за тяхното сваляне и поставяне-без такава е почти невъзможно(особено свалянето).С риск някой "умньо"от форума отново да ме упрекне,че пращам всички в сервиз,специално за тампоните-върви в такъв,където се занимават с такава работа и имат нужната скоба

Виж и тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=#1180260
4 мнения
• Страница 1 от 1