парадокс с телефона
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- yos
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D E91/2010
проблем с SIM картата на телефона
И все пак колеги, къде се слага тая SIM карта в задния ляв калник?
Карам е39 525d 09 2001 г. Пробвах в подлакътника под телефона, но нищо. Отзад в калника ми стоят CD-чейнджъра, навигацията и някъкви други джаджи. Помогнете, дайте акъл.
Карам е39 525d 09 2001 г. Пробвах в подлакътника под телефона, но нищо. Отзад в калника ми стоят CD-чейнджъра, навигацията и някъкви други джаджи. Помогнете, дайте акъл.

Какъв ти е телефона? Моята е 98-ма и е с оригинален телефон BMW, нямах никакви проблеми с разчитането на картата като я сложих в подлакътника, както доста колеги тука се оплакаха че там не им ги чете телефона. Картата се поставя цяла без да се чупи и с чипчето нагоре.Когато няма карта ти казва Insert Card, а после като опиташ какво ти изписва? Иначе отзад също се пулих до калника,но нищо не видях и не намерих където ми бяха обяснили.
- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Здравейте,
Предполагам, че моя телефон може да е подобен с някой от вашите модели, за това реших да ви питам:
Слагам картата и всичко си е ОК, обаче на пустата слушалка пише само "Suche Basis" Преполагам,че е на немски.Някой от вас колеги знае ли какво означава това?
Иначе си набирам без проблем от навигацията и си говоря, ама реално не мога да използвам слушалката,което е малко кофти, защото от там по лесно се набират номерата. Този надпис ми излезе след като свалих батериите от телефона. Преди това пишеше нещо друго.Ако някой има на идея, да помага.
Благодаря предварително.
Предполагам, че моя телефон може да е подобен с някой от вашите модели, за това реших да ви питам:
Слагам картата и всичко си е ОК, обаче на пустата слушалка пише само "Suche Basis" Преполагам,че е на немски.Някой от вас колеги знае ли какво означава това?
Иначе си набирам без проблем от навигацията и си говоря, ама реално не мога да използвам слушалката,което е малко кофти, защото от там по лесно се набират номерата. Този надпис ми излезе след като свалих батериите от телефона. Преди това пишеше нещо друго.Ако някой има на идея, да помага.
Благодаря предварително.
- тодор цветков
- Потребител
-
- Кара: Е 39 525DA
- Мечтае да кара: M5
Моята Е39 525d 2001 комби е с телефон без жица simens ,когато поставя картата в подлакътникът ми зписва нещоси ------- base,мисля че нямам слот за карта в багажника или поне не га намирам някои ако може да сподели опит ще съм му благодарен
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
theOnly написа:Някой ползва ли го въобще този телефон, защото и моята бъдеща Е39-ка ще има, др. седмица я вземам. Да не би всеки път да си вадя картата от телефона и да я слагам в колата, за може докато пътувам да ми звънят на нея? Ако взема някаква фиктивна карта,която никой не й знае номера и няма да ме търси на нея, закакво ми е да стой ? Или си слагате една фиктивна и си пренасочвате разговорите от вашия към тази и така , това ли е цялата идея на удобството ?
Мтел има една услуга EXTRA SIM, влез в сайта им и прочети. Могат да ти издадат втора карта със същия номер.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
И аз съм на същото положение.Работи само на М-тел и то с карта в багажника, а под слушалката въобще не работи.Даже си мислих че е от модула нещо проблема, но щом и други го имат явно не е от модула.Интересното при мен е, че до преди 7-8 месеца си работеше на всички оператори без проблем.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Слагал сьм какви ли не карти,кьде ли не и не става и не става.Изписва CONTROL CARTA,единствената карта която подкарах беше на един приятел тя е от пьрвите излезли от мтел,чувал сьм че разчита само най пьрвите,самият чип бил по-различен.Нека някоя запознат да обобщи и да даде лек (ако има)
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
сега без да се обижда никои малко да помогна (ако е от помощ де)така,
1-чупите картата и я слагате в телефон-гсм и от настроиките на гсм-ма махате пин кода,защото телефона в колата няма фунция за пин,след като е махнат слагате картата в голямата карта и с тиксо я лепите да стане добре,зада не падне малката в телефона,но след лепене с тиксо с макетно ножче се изрязва местото на чипа на самата карта за да няма тиксо върху чипа,а ако някои измисли начин да се залепи без тиксо -по-добре,ако нестане отпред се слага в устроиството в багажника или това е самия телефон,тои не е отвън за да казвате че го няма,от ляво се намира около ченджара е но е под корите и корите се свалят за да се види щото няма капаче като ченджара,там на устроиството има процеп като на телефона в колата и се слага с чипа напред и нагоре,и ако и така нестане значи няма да стане иначе,а за бг-о5 това е глобул,90 процента е сигорно че няма да стане защото щом исписва това означава че го няма като оператор вкарано,защото всеки телефон има годирани оператори с които да работи и тогава когато е произведен телефона е нямало глобул.Надявам се да съм бил полезен
1-чупите картата и я слагате в телефон-гсм и от настроиките на гсм-ма махате пин кода,защото телефона в колата няма фунция за пин,след като е махнат слагате картата в голямата карта и с тиксо я лепите да стане добре,зада не падне малката в телефона,но след лепене с тиксо с макетно ножче се изрязва местото на чипа на самата карта за да няма тиксо върху чипа,а ако някои измисли начин да се залепи без тиксо -по-добре,ако нестане отпред се слага в устроиството в багажника или това е самия телефон,тои не е отвън за да казвате че го няма,от ляво се намира около ченджара е но е под корите и корите се свалят за да се види щото няма капаче като ченджара,там на устроиството има процеп като на телефона в колата и се слага с чипа напред и нагоре,и ако и така нестане значи няма да стане иначе,а за бг-о5 това е глобул,90 процента е сигорно че няма да стане защото щом исписва това означава че го няма като оператор вкарано,защото всеки телефон има годирани оператори с които да работи и тогава когато е произведен телефона е нямало глобул.Надявам се да съм бил полезен

unikalen88 написа:.... защото телефона в колата няма фунция за пин ....
Всички оригинални телефони на BMW имат възможност за задаване на PIN, съответно за разблокиране на SIM картата с PUK код.
Това става като в режим " изчакване " се въведе:
**05*######## където ######## е 8-цифрения PUK код
след това телефона иска да се въведе (и да се потвърди) нов PIN код
Дали ще иска въвеждането на PIN кода при всяко включване на телефона зависи от настройките за сигурност (от слушалката)
На практика всички GSM-и реално "четат" от носещия сигнал само националния код на мрежата (комбинация буква и цифри), а дали изписват мрежата с името и или с националния код зависи от това дали името е вкарано в софтуера на телефона, т е дали прочетения код от сигнала се асоциира със зададено за този конкретен код на мрежата име....
Това няма нищо общо с работата или не с определени мрежи - нещо повече, конкретно GLOBUL и VIVATEL по принцип не могат да са блокирани фабрично по простата причина, че когато е правен софтуера просто ги е нямало (нямало е регистрирани и съответните кодове за тези мрежи) ....
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
tsb_bg написа:unikalen88 написа:.... защото телефона в колата няма фунция за пин ....
Всички оригинални телефони на BMW имат възможност за задаване на PIN, съответно за разблокиране на SIM картата с PUK код.
Това става като в режим " изчакване " се въведе:
**05*######## където ######## е 8-цифрения PUK код
след това телефона иска да се въведе (и да се потвърди) нов PIN код
Дали ще иска въвеждането на PIN кода при всяко включване на телефона зависи от настройките за сигурност (от слушалката)
На практика всички GSM-и реално "четат" от носещия сигнал само националния код на мрежата (комбинация буква и цифри), а дали изписват мрежата с името и или с националния код зависи от това дали името е вкарано в софтуера на телефона, т е дали прочетения код от сигнала се асоциира със зададено за този конкретен код на мрежата име....
Това няма нищо общо с работата или не с определени мрежи - нещо повече, конкретно GLOBUL и VIVATEL по принцип не могат да са блокирани фабрично по простата причина, че когато е правен софтуера просто ги е нямало (нямало е регистрирани и съответните кодове за тези мрежи) ....
еми колега не говори така без да знаеш на 2 е46-ци сам махал пина щото неиска да тръгне с пин-пише че несе потдърж карта или нещо подобно,а след махане на пина става,но не ми дава да пиша пин,така че да пробват хората няма да им навреди,а аотносто оператора почети малко за кодировката и ще разбереш че съм прав

unikalen88 написа: .... еми колега не говори така без да знаеш ...
Като казвам нещо аз съм го видял/прочел/пробвал и т.н. ...

Колкото до кодировката на сигнала за различните оператори (буквено-цифровата комбинация) това си е стандартна функция на клетъчните мрежи и телефони за разпознаване на оператора в обхвата на който се е регистрирал апарата (SIM картата) и не зависи от марка, модел на приемника
Eто как изглеждат кодовете на мрежите на различни оператори когато в BG e имало само M-Tel
http://www.activexperts.com/xmstoolkit/networkcodes/
пак за телефона
Колеги извинявам се ама и аз скоро взех BMW и има телефон, прочетох по горе и вкарах картата отзад само че входа не е от кам стопа ами от другата страна и се маха една планка за да жкараш картата обаче ми изписва още от начало NON VALID и после 234-05 или подобни цифри и стои така , като набера някой номер се опитва да набира ама нестава и ми дава три сигнала като на заето и спира, картата е на вивател, някои ако може да ми каже как да го оправя ще сам благодарен от сърце
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3