Колата стана на 200'000 км
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Колата стана на 200'000 км
Здравейте,
Тъй като автомобила който шофирам, скоро ще стане на 200 хиляди, искам да попитам дали има детайли (консумативи), които е желателно да се сменят при достигане на такъв пробег.
Другият ми въпрос е относно маслото в автоматика - прочетох всички налични теми по въпроса, но всичките са с неясен завършек или са доста стари. По-точно ме интересува - с какво масло - оригиналното от Дару или Камор, или това което продават в Джемини ? също така и къде да се извърши процедурата, някой дали е правил скоро подобна процедура и какви са отзивите.
Поздрави на всички !
Тъй като автомобила който шофирам, скоро ще стане на 200 хиляди, искам да попитам дали има детайли (консумативи), които е желателно да се сменят при достигане на такъв пробег.
Другият ми въпрос е относно маслото в автоматика - прочетох всички налични теми по въпроса, но всичките са с неясен завършек или са доста стари. По-точно ме интересува - с какво масло - оригиналното от Дару или Камор, или това което продават в Джемини ? също така и къде да се извърши процедурата, някой дали е правил скоро подобна процедура и какви са отзивите.
Поздрави на всички !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... &start=120
Колегата Biggy пише че го е сменял.Питай него!
Колегата Biggy пише че го е сменял.Питай него!

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: Колата стана на 200к.
lowlevel написа:Здравейте,
Поздрави на всички !
Колега от мен съвет, ако не ти прави проблеми кутията не я пипай!
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
КОЛЕГА 200000 КМ СИ Е ЗА СМЯНА МАСЛОТО АКО ЧАКАШ ДА ТИ НАПРАВИ ПРОБЛЕМИ КУТИЯТЯ ДЕТО Е ПИСАЛ КОЛЕГАТА ПО ГОРЕ ЗНАЧИ НЕ СМЕНЯВАИ И МАСЛОТО В МОТОРА
вземи си смени маслото и филтара и кутиятя ще живне свежото масло определено ще и доиде чудесно,

- DAEL
- Дакела
-
miroalpina написа:КОЛЕГА 200000 КМ СИ Е ЗА СМЯНА МАСЛОТО АКО ЧАКАШ ДА ТИ НАПРАВИ ПРОБЛЕМИ КУТИЯТЯ ДЕТО Е ПИСАЛ КОЛЕГАТА ПО ГОРЕ ЗНАЧИ НЕ СМЕНЯВАИ И МАСЛОТО В МОТОРА![]()
![]()
вземи си смени маслото и филтара и кутиятя ще живне свежото масло определено ще и доиде чудесно,
Те това беше сравнение!
Ами тогава най добре да си смени и греста в лагерите на главините, знаеш ли как "мазно" ще се въртят, то тая грес е станала на двеста хиляди все пак!
П.С И , ако можеш другия път болтвай текста, ще е мноу яко!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
И аз съм за смяна на маслото в кутията и си го сменям де,според мен и в трите сервиза ще ти свършат работа.
обичам BMW
- DAEL
- Дакела
-
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
И него си сменям.1л.и си готов.DAEL написа:А за смяната на маслото в диференциала никой нищо не казва, или то не е толкова важно?
обичам BMW
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
DAEL написа:А за смяната на маслото в диференциала никой нищо не казва, или то не е толкова важно?
Колега ти имаш ли представа с каква скоростна кутия си ? Имам впредвид освен че е автоматична ?
- DAEL
- Дакела
-
ivanov 530d написа:DAEL написа:А за смяната на маслото в диференциала никой нищо не казва, или то не е толкова важно?
Колега ти имаш ли представа с каква скоростна кутия си ? Имам впредвид освен че е автоматична ?
Да колега, имам много добра представа!
И?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
DAEL написа:ivanov 530d написа:DAEL написа:А за смяната на маслото в диференциала никой нищо не казва, или то не е толкова важно?
Да колега, имам много добра представа!
И?
И каква марка ти е кутията ?
- DAEL
- Дакела
-
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
DAEL написа:GM A5S390R, и мисля повече да не осираме на колегата темата!
Съгласен съм с теб за "осирането",направи си труда да провериш колко би струвал един евентуален ремонт на тази кутия и после ми кажи дали не би било полезно да се сменя маслото

- DAEL
- Дакела
-
ivanov 530d написа:DAEL написа:GM A5S390R, и мисля повече да не осираме на колегата темата!
Съгласен съм с теб за "осирането",направи си труда да провериш колко би струвал един евентуален ремонт на тази кутия и после ми кажи дали не би било полезно да се сменя маслото
Много е спорено на тази тема и нямам намерение пак да стане така!
Искам само да те питам, мислиш ли, че точно маслото е проблема да се скапе една кутия, т.е. неговото не сменяне, или по-скоро други фактори като "дрифтене" буксуване и тн.?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Смяната на масло, сосбено при GM кутиите е повече от задължително, за разлика от ZF-ките.
Дрифтиш не дрифтиш, ако един път си сменял масло на такава кутия и си видял на какво прилича самото масло, филтъра и електромагнитите за обиране на едри частици, ще разбереш значението на LifeTime.
Още по-лошо е, че като усетиш някакъв проблем, вече е късно, за това превантивната смяна на масло си е повече от добра идея
Дрифтиш не дрифтиш, ако един път си сменял масло на такава кутия и си видял на какво прилича самото масло, филтъра и електромагнитите за обиране на едри частици, ще разбереш значението на LifeTime.
Още по-лошо е, че като усетиш някакъв проблем, вече е късно, за това превантивната смяна на масло си е повече от добра идея

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2