CD Changer с настроение ?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 17 Авг 2009, 22:48

NAPSTERS написа:това е доста интересно.... по-принцип казват за един модел , че в края на годината от производството му са изчистени доста от дефектите които са се проявили в началото му. явно не е така щом чеинджър 97-ма работи по добре от 02-ра все пак са 5 години разлика което не е никак малко :roll:

И аз така знам, но в случая явно не е така :D
При един чейджър може да е случайност, но при 2 с много близка дата на производство и абсолютно идентични бъгове, според мен не е случайност.

М/у другото, по едно време бях установил, че ако винтчетата на кутията на чейнджъра са силно затегнати, този проблем е като постоянен.След разхлабване на винтчетата, както и тези, които държат самия чейнджър за стойката, нещата се оправят до някаква степен (поне не забива при всяка смяна на дисковете, а един път на 5 смени).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 18 Авг 2009, 9:50

mad_presley написа:М/у другото, по едно време бях установил, че ако винтчетата на кутията на чейнджъра са силно затегнати, този проблем е като постоянен.След разхлабване на винтчетата, както и тези, които държат самия чейнджър за стойката, нещата се оправят до някаква степен (поне не забива при всяка смяна на дисковете, а един път на 5 смени).

"Ефекта на затворения капак" :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 18 Авг 2009, 15:25

дайте снимка как изглежда тоя тример де ? кое да врътна така не се живее ? :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E60
Мечтае да кара: Simson
Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа

Мнение от ham » 18 Авг 2009, 16:06

За да ти снимам тримера,то трябва да размонтирам моя от колата или този ,който имам за продаване .Разглобяването на чеънджъра няма нищо ама нищо общо с eдно авто CD.To са болтчета,пружинки,4 тампона/мехчета,та платка/и и какво ли не още.Ако съм знаел то да съм снимал и други.Скоро правих профилактика на един KENWOOD-MP3 10-CD,а може би му сменях оптиката и да съм снимал ама..не обещавам ама утре ще извадя /имам доста оптики/и ще ви снимам различни модели за да се орентирате.
Все пак ви съветвам,ако няма те поне 1/2 познания НЕ се захващайте.Много тънка и щчокотлива работа.Въртиш една идея и ПРОБВАШ/не забравяйте,че радиото/BUSINEES RDS/ви е в колата,ако не сте го свалили на работното място и захранели с +12 V/малко вероятно/и от там в разглобено състояние проба,после пак леко врътване и проба.Може /и това е правено ако имате добро зрение/в разглобено състояние ,присъединено с захр.и интерфейсен кабел да "му са бае" в багажника.Абе ебана работа.Беднотията до там води.Не казвам за вас ами и за мен се отнася.
Живот и здраве до утре.
Христо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 18 Авг 2009, 21:52

ham написа:За да ти снимам тримера,то трябва да размонтирам моя от колата или този ,който имам за продаване .Разглобяването на чеънджъра няма нищо ама нищо общо с eдно авто CD.To са болтчета,пружинки,4 тампона/мехчета,та платка/и и какво ли не още.Ако съм знаел то да съм снимал и други.Скоро правих профилактика на един KENWOOD-MP3 10-CD,а може би му сменях оптиката и да съм снимал ама..не обещавам ама утре ще извадя /имам доста оптики/и ще ви снимам различни модели за да се орентирате.
Все пак ви съветвам,ако няма те поне 1/2 познания НЕ се захващайте.Много тънка и щчокотлива работа.Въртиш една идея и ПРОБВАШ/не забравяйте,че радиото/BUSINEES RDS/ви е в колата,ако не сте го свалили на работното място и захранели с +12 V/малко вероятно/и от там в разглобено състояние проба,после пак леко врътване и проба.Може /и това е правено ако имате добро зрение/в разглобено състояние ,присъединено с захр.и интерфейсен кабел да "му са бае" в багажника.Абе ебана работа.Беднотията до там води.Не казвам за вас ами и за мен се отнася.
Живот и здраве до утре.
Христо

:yes:

пак казвам които не го е правил или не е виждал как ства да не се залавя щото ще го уморите тотално ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 19 Авг 2009, 9:51

аз си нямам и на представа за какво става въпрос в тоя чейнджър такаче няма да го захващам но ме дразни адски много няма ли някой пичага който да се занимава с тия работи и може да подаде ръка на човек в нужда :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E60
Мечтае да кара: Simson
Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа

Мнение от ham » 19 Авг 2009, 11:08

Винаги мога да ти помогна ,но съм от Плевен.Е идвали са от различни градове да и монтирам фабрични,но с тези цени на горивото.Ето снимки на въпросният тример.Не са с добро качество ,но се добива представа.То тази тема си е за подфорум CAR AUDIO,че стана много досадна.
Успех!
Христо 0898/378824,0878/378824,0884/514626
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 19 Авг 2009, 22:06

obi_fix написа:аз си нямам и на представа за какво става въпрос в тоя чейнджър такаче няма да го захващам но ме дразни адски много няма ли някой пичага който да се занимава с тия работи и може да подаде ръка на човек в нужда :roll:

ами по горе бях писал , че мога да помогна ...........
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E39