CD Changer с настроение ?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
CD Changer с настроение ?!
чейнджъра ми чете когато си поиска който диск си поиска в понеделник нечете пети а след 6 чеса 3-ти едва ли не
много страно разбирам ако нечете диск да не го разчита изобщо а не някой път си тръгва от първия път някой път цял ден немога да си пусна въпросния диск ? само ми седи че го е разчел примерно 3-01 като 01 е песента и неможе да прескоча на 2ра ? взех си почистваш диск въртях го там и пак неще някой да има идеи ? 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
ако след щателно почистване на оптичната система(не с диск за почистване) не се подобри, на оптиката има едно малко тримерче , което се завърта с малка отверка в посока часовниковата стрелка, съвсем лекичко(една идея) така се вдига напрежението на лазера и тои се усилва. започва да чете като ново. имам случаи да карат така и по година и повече, но това е доста относително, то така или иначе оптиката е изтощена.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
anzak написа:магазина в който зареждаш дисковете също може да ти прави този проблем
примерно 3-01 като 01 е песента и неможе да прескоча на 2ра
това не е от магазина
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
така е колега обаче това че понякога чете някои диск а след време дава че гнездото е празно си е от магазина или поне при мен така беше
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
anzak написа:така е колега обаче това че понякога чете някои диск а след време дава че гнездото е празно си е от магазина или поне при мен така беше
мдааа може, както и да е чеиджара е за профилактика, до колегите по-горе ако решат да се свържат с мене , мисля че ще решиме проблема. и без това съм отпуска и се чудя какво да правя, даже ако някои иска да прави и снимки по процедурата, че аз немам нерви

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
На двете ми Е39-ки смених чейджъра от модел 2002-ра с модел 1997-ма точно поради тази причина
Не мога да разбера защо, но чейнджърите от 01-02-ра година винаги са ми правили точино този проблем.
Май от старото по-добро няма

Не мога да разбера защо, но чейнджърите от 01-02-ра година винаги са ми правили точино този проблем.

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
mad_presley написа:На двете ми Е39-ки смених чейджъра от модел 2002-ра с модел 1997-ма точно поради тази причина![]()
И аз имам проблем с моя чейнджър, но при мен няма проблеми с дисковете, а след работа около 1 час и започва да насича песните, няма значение на кой диск съм, направена му е профилактика + проверка за студени спойки и пак продължава да го прави

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- ham
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E60
- Мечтае да кара: Simson
- Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа
Re: CD Changer с настроение ?!
Стъпка:
1-демонтаж и размонтиране на чейнджъра/който не го е правел да не се захваща/,почистване на оптиката с издухване/много хора си мислят,че като се почисти лещата всичко е О.К. ама НЕ.Отражателя -огледалото отдолу е прашно и няма тази отражателна способност/ и почистване на лещата/с почистващ диск ,не правите НИЩО/
2-както колегата по-горе написа-ДА вдигане на тока на оптиката с завъртане на малкия тример на оптиката-внимателно и step by step.
3-ако не се оправи проблема,то смяна.
1-демонтаж и размонтиране на чейнджъра/който не го е правел да не се захваща/,почистване на оптиката с издухване/много хора си мислят,че като се почисти лещата всичко е О.К. ама НЕ.Отражателя -огледалото отдолу е прашно и няма тази отражателна способност/ и почистване на лещата/с почистващ диск ,не правите НИЩО/
2-както колегата по-горе написа-ДА вдигане на тока на оптиката с завъртане на малкия тример на оптиката-внимателно и step by step.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
как изглежда този тример и каде се намираham написа:Стъпка:

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
obi_fix написа:как изглежда този тример и каде се намираham написа:Стъпка:
Бизнес СДто подлежи ли и то на такава интервенция?

- ham
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E60
- Мечтае да кара: Simson
- Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа
Всеки CD player независимо дали е HI-FI/за домашно ползване/или auto има възможност за повишаване на тока.В тези за домашно използване са много по-лесни за тази интервенция.Друг е въпроса с автомобилните.Там е вече по-трудно защото трябва да се демонтира механиката и да се работи изкл.прецизно,защото и достъпа до тримера е много по-трудно.Който се занимава и има нерви се справя на 80%.Да и на автомобилните естествено и тези на BMW имат такъв.Намират се на самата оптика отстрани.Малки са по размер,но се виждат.
Успех,но препоръчвам-в сервиз за аудио
Христо
Плевен
Успех,но препоръчвам-в сервиз за аудио
Христо
Плевен
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
колегата е дал точно описание . един съвет от мен които не е разглобявал и незнае как точно се почиства оптична система да не се захваща защото нещата са повече от деликатни и при наи малката грешка отива подяволите.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:На двете ми Е39-ки смених чейджъра от модел 2002-ра с модел 1997-ма точно поради тази причина![]()
това е доста интересно.... по-принцип казват за един модел , че в края на годината от производството му са изчистени доста от дефектите които са се проявили в началото му. явно не е така щом чеинджър 97-ма работи по добре от 02-ра все пак са 5 години разлика което не е никак малко

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2