Теч в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Теч в купето

Мнение от Dominik » 16 Авг 2009, 22:22

Здравейте колеги,
Имам много неприятен проблем с теч в купето на Е36 купе. Наскоро установих, че от дясно не от към водача и от пред и отзад под стелките е много мокро дори направо има огромна локва. Водата е чиста, което ме кара да си мисля, че се стича от някъде а невлиза отдолу. По пътя на логиката разглобих половината кола и установих, че когато пръскам с маркуч отпред на предното стъкло и по точно в ъгала от страната на пътника се стича в краката на пътника в купето.
Някъде някога бях чел, че има някакви отточни тръбички отпред под чистачките и се питам дали не са се запушили, но неможах да ги намеря. Ако някой има информация или идея как да спра този теч по въпроса моля да помогне, защото идва есен и зима и става страшно. :help:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Теч в купето

Мнение от metodi80 » 16 Авг 2009, 22:30

Dominik написа:Здравейте колеги,
Имам много неприятен проблем с теч в купето на Е36 купе. Наскоро установих, че от дясно не от към водача и от пред и отзад под стелките е много мокро дори направо има огромна локва. Водата е чиста, което ме кара да си мисля, че се стича от някъде а невлиза отдолу. По пътя на логиката разглобих половината кола и установих, че когато пръскам с маркуч отпред на предното стъкло и по точно в ъгала от страната на пътника се стича в краката на пътника в купето.
Някъде някога бях чел, че има някакви отточни тръбички отпред под чистачките и се питам дали не са се запушили, но неможах да ги намеря. Ако някой има информация или идея как да спра този теч по въпроса моля да помогне, защото идва есен и зима и става страшно. :help:

Колега , водата в купето може да влиза от няколко места :
1. От гарнитурата на "прасето" , която уплътнява м/у пластмасовия корпус на прасето и купето (точно под вентилатора , под чистачките)
2.От отделението на ЕКУ-то - ако уплътненията дето пазят да влиза вода в отделението на ЕКУ-то са се капали ....(намира се точно зад мястото за акумулатора)
3. От предносто стъкло (малко вероятно )...
Както сам каза , трябва да преледеаш тези отводнителни канали , те се намират пак там - под вентилатора ....
За целта трябва да отвиеш ламаринената преграда пред вентилатора и те се виждат - представляват широки , сплеснати гумени тръби...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 16 Авг 2009, 23:19

Незнам къде се намира това прасе и как да го проверя, но не е от капака на компютъра здрав е и го провверих. Точно под плаастмасата на чистачките има една като ламарина и три винта, но незнаех дали се маха и как. Утре ще проверя тази ламарина и маркучите дали са отпушени ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Авг 2009, 23:22

Не ти вярвам, че като пръскаш по стъклото и тече вътре ;)
Що ли си мисля, че отвора за конденза на климатика е разместен или запушен ;)
Намира се като свалиш барчето, точно под парното.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 16 Авг 2009, 23:29

Ето още една идея - кое барче да сваля свалил съм жабката + кората и седалките и съм махнал частично мокета за да съхне. Да махна ли барчето пред скоростния лост където се намира борда и климатроника?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 16 Авг 2009, 23:32

няма да сваляш барчето
махаш часовника/борда, след това конзолата със запалката вдигаш нагоре и вадиш и ще видиш маркуча за конденза.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 16 Авг 2009, 23:38

ОК така да бъде утре пак ще пиша с повече информация
Мерси на всички:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 17 Авг 2009, 20:57

Днес махнах ламарината, но никъде немога да намеря маркучи, които да отвеждат водата надолу. Като застана пред колата и като бръкна надолу има само една дупка от страната на пътника, а от другата страна немога да намеря нищо:( Там е толкова тясно и има толкова неща, че незнам как изобще ще разбера от къде ми влиза вода в купето:(
Махнах и часовника и там няма влага и мокро...
Помощ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 17 Авг 2009, 21:49

колега, каква ламарина си махнал? там няма ламарини.
и маркуча се пада пред скоростния лост към краката на шофьора.. между скоростната кутия и тунела и е много къс, не можеш да го набараш ако не си на канал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 18 Авг 2009, 9:28

Махнал съм ламарината под чистачките и там немога да намеря маркучите за оттичане. А пред скоростния лост няма влага проверих...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 18 Авг 2009, 9:39

Сега като се замисля ако някой се чуди какво да прави днес или утре може да намине след 18:00ч на по кафе и сок и да даде мнение относно проблема:)

Назад към E36