свистене спирачки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

свистене спирачки

Мнение от mandorg » 17 Авг 2009, 11:18

търсих във форума но не открих и да ви питам някой има ли следния проблем. по време на движение без натиснати спирачки се чува яко скърцане от към колелата от вън. понякога спира после пак без видима причина. от различни колела по някога от повече от 1. накладки и дискове са сменяни скоро и не светят да са изтъркани бяха ми обяснили че имало някакви метални ламаринки предпазители върху накладките които се накланят и опират в диска и не било страшно но звучи адски зловещо и срамно :mhihi: дали е така наистина, някой имал ли е подобен проблем и може ли да се оправи в "домашни условия" :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 17 Авг 2009, 11:20

Някой ако разбра нещо да ми обясни ако може?!?! :roll: :roll: :roll:

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 17 Авг 2009, 11:57

Може и от накладките да е, щом са нови докато се напаснат ще е така.
Какви накладки си сложил?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mandorg » 17 Авг 2009, 12:25

ммм нямам идея какви са че брат ми ги беше сменял. като спирам посвирват и накладките но е друг шума. а това си скърца при свободно движение ускорение и тн даже май спира при натискане на спирачките. явно сервиз ще трябва де. ама реших да питам да не би да е известен проблем

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 17 Авг 2009, 14:01

Възможно е да ти задържат буталцата на спирачните апарати или имаш камъчета между предпазната ламарина... Карай някъде на път където изобщо да не натискаш спирачки, спираш само на инерция, и провери дали са загряти дисковете, ако са горещи буталцата задържат... Да не стържат лагерите от главините?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 18 Авг 2009, 0:34

като се свали диска , зад него има една предпазна ламаринка която е нитована за едни планки и с времето се откъсва от нитовете и започва да опира във вътрешната част на диска. а звука е наистина зловешт :D
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 18 Авг 2009, 0:36

Някой чувал ли е за обслужване на спирачките?
... така и сви знаех. :mhihi:
С други думи, или накладките са лоши, но тогава сврирукат само при спиране, дори леко, или не са ти обслужени спирачките.
Имам човек за това, пиши ми ЛС да ти дам координати. Лека. 8)

ПП. Заглавието на темата, както и началото на изречението започва винаги с главна буква.
Спазвайте тези прости правила, за да бъде на всички приятно разглеждането и четенето във Вашата тема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mandorg » 18 Авг 2009, 9:57

Мерси за отговорите. Това с ламаринката значи най-вероятно е вярно просто исках потвърждение :) Мда ще се пристъпи към обслужване на спирачки, но ще гледам да го оправя това някъде близо до вкъщи или работата, че иначе голямо разкарване за такъв проблем.

ПП. Съжалявам за главните букви, и с това се боря да оправя напоследък като пиша във форуми :D

Назад към E39