проблем с алармата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м52б2...

проблем с алармата

Мнение от thelux » 16 Авг 2009, 21:27

колеги здравейте,преди час отивам да си отварям колата натискам копчето за отваряне и не иска да се отвори и така нито едно копче неработи по дистанционото и отворих колата с ключа и алармата се разпищя и дръпнах кабелчето от пищялката да спре да пищи,но аварйните си светят и колата не може да запали,дори неможе да завърти стартера :help: :help: :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 16 Авг 2009, 21:33

С каква аларма си колега заводската или допълнително монтирана :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 16 Авг 2009, 21:39

Разкачи буксата на алармата за да се деактивира и да изключи имобилайзера и после при алармаджията.Пробвай-би трябвало да стане :arrow:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thelux » 16 Авг 2009, 21:51

vanchov написа:С каква аларма си колега заводската или допълнително монтирана :?:

с допълнителна съм колега SACA с това дистанционо съм дето ключа се згъва
Последна промяна thelux на 17 Авг 2009, 8:33, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 16 Авг 2009, 22:38

Колега а към тази аларма нямаш ли ключе за управлвние на модула с което да комадваш самия модул на алармата т.е. отключване заключване и имобилайзера :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thelux » 17 Авг 2009, 8:40

колеги,още вчера махнах алармата имобилайзера се деактивира
и колата запали,но сега нямам аларма и незнам каде е проблема дали е в дистанционото или в самата аларма то ако е в дистанционото незнам дали може да се програмира по мойта аларма Благодаря на всички който помогнаха :D :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 17 Авг 2009, 10:47

Според мен е в дистанционното. Може да няма батерия, а може и просто за момент да е нямало батерия и да се е разпрограмирало.
Ако проблема е от такова естество - лесно ще се реши.

Да, твоето дистанционно може да се програмира отново за твоята кола (ако не е развалено нещо де).
Ако не стане трябва да търсиш дистанционно на същата марка - най-добре при същите алармаджии, които са ти я слагали.
* Ако дистанционното е с динамичен код, може да е трудно да се програмира дистанционно от друг производител на аларми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Авг 2009, 11:33

извинявам се че ползвам темата на колегата но и аз да потърся малко хелп,с оригиналната аларма съм и в един момент и на мен дистанционното спря да бачка,батерията съм я сменявал скоро,отделно алармата я отворихме с едни колеги и я прегледахме за студени споики и нямаше на пръв поглед,а като я махна си паля без никви ядове но ми е тъпо без нея наи вече заради централното,та кво да правя и аз не знам :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 17 Авг 2009, 11:40

kiko написа:извинявам се че ползвам темата на колегата но и аз да потърся малко хелп,с оригиналната аларма съм и в един момент и на мен дистанционното спря да бачка,батерията съм я сменявал скоро,отделно алармата я отворихме с едни колеги и я прегледахме за студени споики и нямаше на пръв поглед,а като я махна си паля без никви ядове но ми е тъпо без нея наи вече заради централното,та кво да правя и аз не знам :help:

С каква точно оригинална аларма си (какво е дистанционното) ?
При оригиналните дистанционни (повечето) нещата стоят така -
ако батерията се изключи за повече от 60 секунди, дистанционното се разпрограмира и има нужда от програмиране. Програмирането се прави с последователно изпълнение на оределени операции с дистанционното и колата (нещо от сорта на "даваш 5 пъти контакт, задържаш едното копче, после натискаш другото 3 пъти и т.н."), но е в зависимост от модела на дистанционното. Ако кажеш какво точно ти е дистанционното ще се опитам да помогна!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thelux » 17 Авг 2009, 12:14

PeReZ написа:Според мен е в дистанционното. Може да няма батерия, а може и просто за момент да е нямало батерия и да се е разпрограмирало.
Ако проблема е от такова естество - лесно ще се реши.

Да, твоето дистанционно може да се програмира отново за твоята кола (ако не е развалено нещо де).
Ако не стане трябва да търсиш дистанционно на същата марка - най-добре при същите алармаджии, които са ти я слагали.
* Ако дистанционното е с динамичен код, може да е трудно да се програмира дистанционно от друг производител на аларми.

ами аз колата така си внесох с тази аларма ще видя какво може да се направи ще преказвам с Алармаджията дано да може,че иначе ще олекна с нова аларма,че така е кофти без аларма :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 17 Авг 2009, 15:33

Е и с нова аларма да се наложи да олекнеш не се притеснявай. Много по-лесно и евтино ще е сега да ти монтират новата аларма, след като имаш цялото окабеляване и т.н. Само сменят модула на алармата (и евентуално разменят някои кабели) и си готов. Даже предполагам можеш и сам да си смениш самата аларма, а вече алармите са на много ниски цени :-) Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thelux » 17 Авг 2009, 15:47

благодаря за помоща колега :) :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 17 Авг 2009, 16:31

И аз имах подобна дилема преди 2 месеца.Беше дъждовен ден и я отключих с ключа влязох почна да пищи откачих пищялката но аварийките продължиха.Прибрах я до вкъщи на аварийки и я оставих заключих я и те след 5 минути спряха да цъкат.Светеше лампичката на дистанционното но все пак реших да съживя батерийката малко /заредих я/ и после отиодх до колата и цъках сигурно 4-5 минути и преди да се откажа воала всичко дойде на мястото си.После нова батерия и нямам грижи от тогава :)
Изображение

Назад към E36