Колебания на стрелката на разходомера......
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
написах го в отговор на ЛС-то ти, пиша го и тук
ако си сложиш ръка на сърцето и кажеш: "моята кола гори 7 литра на 100 километра за един момент"
или ще те помисля за луд, или че резервоара на колата ти е пробит
ако си сложиш ръка на сърцето и кажеш: "моята кола гори 7 литра на 100 километра за един момент"

Въпроса е как е правилно да се нарече, напише и тълкува и има ли място за корекции, поправки и тъпи емотикони към поста на Изрода.
Би било глупаво спора да свърши така, без някакъв категоричен извод или консенсус.
Аз зададох един конкретен въпрос, на който държа да ми отговорят Stony1 или Stanchev.
Мисля че отговора на този въпрос е отговора и на спора.
Колега, стига допълнителни глупости, моля те, достатъчно ни затрудни със сложните си математически обяснения и разтълкуване на термини.
Точно за това на английски не пише моментен разход, а CURRENT CONSUMPTION - ТЕКУЩА (сегашна) КОНСУМАЦИЯ. Какви 90 секунди какви 5 лв., нито оборотомера мери оборотите за 90 секунди, нито разхода се измерва в литри за 90 секунди.
Колега, написах го вече и в темата. Естествено че и аз говоря на същия жаргон когато говоря с познат или приятел. Ако трябва да съм честен бих казал това на мой познат "моментния разход е 7 на сто" (т.е. точно в този момент, точно с толкова газ на тази предавка колата харчи 7 л/100км. (мерната единица която пише на разходомера)), но както казах напълно приемам и жаргонния вариант "колата ми гори 7 в момента".
А ако ме питаш на секунда колко ми гори колата, да, мога да го сметна ако имам показанието от разходомера, нищо сложно, то това е и идеята на този разходомер, само че да се измерва в секунди би било малоумно. Но такава простотия като написаната от теб "моята кола гори 7 литра на 100 километра за един момент"
не мога да кажа и никога не съм казвал подобно нещо, ти май наистина не четеш какво пиша...
И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИ ПИТАМ:
"В КАКВА МЕРНА ЕДИНИЦА СПОРЕД ВАС СЕ ИЗМЕРВА МОМЕНТНИЯ РАЗХОД"

Би било глупаво спора да свърши така, без някакъв категоричен извод или консенсус.
Аз зададох един конкретен въпрос, на който държа да ми отговорят Stony1 или Stanchev.
stony1 написа: Момент - мярка за време, равна на 90 секунди. Може да посмятате.
Колега, стига допълнителни глупости, моля те, достатъчно ни затрудни със сложните си математически обяснения и разтълкуване на термини.
Точно за това на английски не пише моментен разход, а CURRENT CONSUMPTION - ТЕКУЩА (сегашна) КОНСУМАЦИЯ. Какви 90 секунди какви 5 лв., нито оборотомера мери оборотите за 90 секунди, нито разхода се измерва в литри за 90 секунди.
Stanchev написа:написах го в отговор на ЛС-то ти, пиша го и тук
Колега, написах го вече и в темата. Естествено че и аз говоря на същия жаргон когато говоря с познат или приятел. Ако трябва да съм честен бих казал това на мой познат "моментния разход е 7 на сто" (т.е. точно в този момент, точно с толкова газ на тази предавка колата харчи 7 л/100км. (мерната единица която пише на разходомера)), но както казах напълно приемам и жаргонния вариант "колата ми гори 7 в момента".
А ако ме питаш на секунда колко ми гори колата, да, мога да го сметна ако имам показанието от разходомера, нищо сложно, то това е и идеята на този разходомер, само че да се измерва в секунди би било малоумно. Но такава простотия като написаната от теб "моята кола гори 7 литра на 100 километра за един момент"
не мога да кажа и никога не съм казвал подобно нещо, ти май наистина не четеш какво пиша...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
PeReZ написа:Въпроса е как е правилно да се нарече, напише и тълкува и има ли място за корекции, поправки и емотикони към поста на Изрода.
Та на твоя въпрос. Още във един от първите си постове написах, че при измерване на разхода ние задаваме параметрите спрямо, които отчитаме а именно разстояние и време. Също казвам, че ние отчитаме усреднен разход едиколко си литра за едиколко си километра или часа. Ако внимателно прочетеш постовете ми ще видиш, че през цялото време се опитвам да обясня, че това, което показват приборите не е моментен разход, а не как се измерва.
Това е теорията:
Измерването на разхода на течности и газове се осъществява с уреди, наречени разходомери, а на количеството - с броячи.
В зависимост от единиците, в които се измерва, разходът е масов или обемен. Преминаването от масови единици в обемни се извършва по равенството Qм = Qoρ
Където Qм е масовият разход, напр. kg/s; Qo - обемният разход, m3/s; ρ - плътността на флуида, kg/m3.
Ако това те удовлетворява
И все пак какво точно показва разходомера или борда, който си снимал?
stony1 написа:
И все пак какво точно показва разходомера или борда, който си снимал?
Сниманото показва това:
1. Current consumption (Liters/100km) = текущ разход в литри/100км.
2,3. Current consumption (Liters/hour) = текущ разход в литри/час
Това е големия борд на е36 (моя).
Показанията са под номер 2 и 3 от сервизните функции на борд компютъра.
Ти пак избегна въпроса ми със някви странични изчисления и термини. Питам те само "каква мислиш че е мерната единица, с която се измерва моментния разход на гориво" ? В литри ли се мери, в литри на 100 км. ли се мери, в литри на час ли се мери, в какво ? Благодаря!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
PeReZ написа:Въпроса е как е правилно да се нарече, напише и тълкува и има ли място за корекции, поправки и тъпи емотикони към поста на Изрода.
Мисля че отговора на този въпрос е отговора и на спора.stony1 написа: Момент - мярка за време, равна на 90 секунди. Може да посмятате.
Точно за това на английски не пише моментен разход, а CURRENT CONSUMPTION - ТЕКУЩА (сегашна) КОНСУМАЦИЯ. Какви 90 секунди какви 5 лв., нито оборотомера мери оборотите за 90 секунди, нито разхода се измерва в литри за 90 секунди.Stanchev написа:написах го в отговор на ЛС-то ти, пиша го и тук
Бях решил да не пиша повече, но ти с този 'Моментен разход" вече ме разби.
Къде видя моментен разход? И вземи да четеш по-внимателно какво пиша. А това за момента, че е 1,5 минути или 90 секунди си го пропуснал в час по физика. Що се отнася до термините и значенията им и това, че са ми понятни не ме прави смешен.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Абе не ви ли писна?
Колкото и да го мъдрите,колите няма да почнат да връщат бензин...ае стига толко по тая тема
Колкото и да го мъдрите,колите няма да почнат да връщат бензин...ае стига толко по тая тема

- stony1
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:
Ти пак избегна въпроса ми със някви странични изчисления и термини. Питам те само "каква мислиш че е мерната единица, с която се измерва моментния разход на гориво" ? В литри ли се мери, в литри на 100 км. ли се мери, в литри на час ли се мери, в какво ? Благодаря!
Аз не съм избягнал въпроса, но ти явно не си видял отговора:
Qм = Qoρ
Където Qм е масовият разход, напр. kg/s; Qo - обемният разход, m3/s; ρ - плътността на флуида, kg/m3.
Стига с този моментен разход, сам си го написал CURRENT CONSUMPTION - ТЕКУЩА (сегашна) КОНСУМАЦИЯ, което е правилно.
- stony1
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:Колега, ти явно си дребнав и се правиш на ударен.
Окей, в каква мерна единица се измерва текущия разход на гориво ?
На английски е current fuel consumption - текущ (сегашен) разход на гориво.
Колега не съм дребнав просто говоря за това, кое какво дава като информация без да използвам това, което е прието като изрази.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
PeReZ написа:. . . При разходомера, нещата стоят както при оборотомера
Оборотите които показва оборотомера са "моментните обороти", а мерната единица е обороти в минута (x1000), т.е. когато стрелката сочи 1, значи караме с 1000 оборота в минута, моментните обороти на двигателя са 1000 в минута (не в секунда... ако беше в секунда двигателя щеше да е червеникаво-син).
PeReZ ви го е написал пределно ясно , остава да го разберете
Може да се теоретизира дълго и да се пишат формули но уредите си показват точно това което пише в ръководството.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4