От радиото ми светва километража. Идеи? - Отстранено

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '93 318 IS COUPE
Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18

От радиото ми светва километража. Идеи? - Отстранено

Мнение от Gerch » 14 Авг 2009, 13:19

Колеги, някой има ли идея защо когато си включа радиото ми светва осветлението на километража. Съответно като иключа колата зумера почва да писка все едно съм си забравил фаровете - много дразнещо. Когато работи на CD го няма този проблем. Като превключа на радио и пак светнат, като изключа радиото гаснат :shock: .
Чудна работа, това е CD-то http://www.sonicelectronix.com/item_2436_Sony+CDX-F5505X.html.
По принцип съм вързал жълтата жица към червената, на буксата отзад, за да си го включвам когато си искам, ама немисля че това е проблема.
Последна промяна Gerch на 14 Авг 2009, 23:05, променена общо 1 път
Изображение
Един път закрастиш ли се, няма оттърване !!!!

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 14 Авг 2009, 14:19

Успял си да вържеш жичката която е за управление на осветлението на плеъра към захранващия кабел на плеъра по този начин връщаш 12в във осветлението по таблото!!!
Разглобяваш, махаш плеъра и откачаш всичко що е вързано на + после взимаш мултицеп и проверяваш на коя жичка имаш 12в при включени фарове а при изключени нямаш, като я намериш просто я изолираш и не я ползваш!!
Ако плеъра ти има управление на осветлението на екрана си търсиш коя е жичката отгоаряща за това и ги свързваш двете!!
Приемаме че нямаш такива екстри за това директно изолираш първата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
M42B18

Мнение от Gerch » 14 Авг 2009, 14:52

ХУбаво ще проверя, ама те отзад не са 100 жици. Вход за осветлението на плеъра няма, жицата за осветлението не е вързана, остават за масата, паметта, за захранването от ключа, за усилвателя и за говорителите. Коя да изолирам?Която и да махна спира музиката.

Интересното е, че при привключване от CD към радио, се вклюва това осветление и обратно. Много ми е чудно при това положение защо и как се променя подаване на напрежението на жиците от плеъра към буксата.
Ама ще меря и ще се чудя на място като остане малко време.
Благодаря за съвета. Някой ако има други идеи да не си ги пази :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 14 Авг 2009, 18:17

Gerch написа:ХУбаво ще проверя, ама те отзад не са 100 жици. Вход за осветлението на плеъра няма, жицата за осветлението не е вързана, остават за масата, паметта, за захранването от ключа, за усилвателя и за говорителите. Коя да изолирам?Която и да махна спира музиката.

Интересното е, че при привключване от CD към радио, се вклюва това осветление и обратно. Много ми е чудно при това положение защо и как се променя подаване на напрежението на жиците от плеъра към буксата.

Ако си от Варна давай да ти го оправя, че ще направиш някоя по-голяма бела. Ако не дай снимка на кабелака и буксите и ще ти кажа кое къде да свържеш.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 14 Авг 2009, 19:00

stony1 написа:
Gerch написа:ХУбаво ще проверя, ама те отзад не са 100 жици. Вход за осветлението на плеъра няма, жицата за осветлението не е вързана, остават за масата, паметта, за захранването от ключа, за усилвателя и за говорителите. Коя да изолирам?Която и да махна спира музиката.

Ако си от Варна давай да ти го оправя, че ще направиш някоя по-голяма бела. Ако не дай снимка на кабелака и буксите и ще ти кажа кое къде да свържеш.

Ако беше от Варна до сега да съм му го оправил :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
M42B18

Мнение от Gerch » 14 Авг 2009, 23:04

Колеги благодаря за мненията. Искам да кажа, че не сам толкова неграмотен :mhihi: Мога и сам да се оправя само да ми дойде идея. Но и чужда помощ никога не е излишна, най - малко можем да си шернем по някоя биричка :bchug: Варна за сега ми е далеко.
Благодаря на колегата Icco , който ме насочи накъде да гледам. И на другите, които се опитаха да помогнат на ЛС.
В крайна сметка се оказа, че при включване на радиото се подава 12V на синята жица за да се вдигне антената на колите, на които се вдига :D . При мен тази т.нр. екстра слава богу я няма.
Явно прехода, който съм взел от евробуксата на Сонито към букста на БМВ- то нещо е с объркани изводи, щото подаваше ток към осветлението. Не е първата объркана жица в този преход :( Ама трябваше да ми остане и малко време за да мога да проверя тези калапви жици. Пък и чесно да си кажа хич не миидваше на ум що като включа радиото светваха тези лампички( няма кой да помисли, че тогава се подава ток на антената и жиците може да са оплетени) :)
Сега всичко си е ОК и съм много доволен, беше досаден проблем.
Изображение

Назад към Car аудио и видео