Детонация!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0i, E61 530xd
Мечтае да кара: Турбо Комби :-)

Детонация!

Мнение от denis_dimirev » 13 Авг 2009, 23:57

Здравейте колеги,

След малка ваканция отново сме тук а? Форума пак се раздвижи малко :) А с това и проблемите зачесиха май.
Та и ас да си споделя мъката, но ще започна с малка предистория.

Миналата седмица пътуваме към морето с приятелката ми и едни наши приятели. Значи момчето се занимава основно с поръчккови генераций но и туннинг и така нататък. Та той ми вика по едно време абе ти имаш ли катализатор или е изкормен. Аз му казах че имам, и неговите думи бяха да ходя да го махат че гаранция бил запушен и спъвал много колата. Разбрахме се след известно време да мина да я видят. Та така до днес. Ходихме на ветеринар и на връщане спирам за един светофар натискам си съединителят и БАМ!!!! Много здрава детонация. Не съм сигурен дали беше от двигателя или генерацията.

Та въпроса мие следният Възможно ли е питата на катализатора да се счупила и от това да е бамнало или си идва от ДВГ-то. Може би си въобразявам но всякаш колата тругна по добре. Усещам мощност в по ниски обороти, но и звука на мотора се промени малко и сякаш стана по неспокоен, някак си сес тресе малко на празни обороти. В момента в който тръгна вече не се усеяат вибраций.

Карам с газов инжекцион и досега не съм имал други проблеми освен на два три пъти да ми подскочат обороти, и няколко пъти колата ми се задави в движение. Както си карам придърпва един път или два и си върви нормално след това.

Ще се радвам да споделите малко опит понеже тая детонация ме притесни както и малко неспокойната работа на двигателя на празен ход. Дали може да е станало нещо по сериозно или само си внушавам.

Поздрави и мерси предварително
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 14 Авг 2009, 0:11

Не съм чул катализатор да гърми , но щом мотора не работи равномерно имаш проблем и мисля че е сериозен. Пуши ли колата гори ли масло?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denis_dimirev » 14 Авг 2009, 0:27

Колега можеби не съм се изразил правилно за което се извинявам.
Та значи мотора по своему мисля работи равномерно. Няма проблеми с обороти и прочие. Просто сякаш звука се измени малко. Иначе масло до сега не ми е горял а пък имам вече бая километри с нея. Просто тая случка днес малко ме притесни. Някаква идея какво може евентуално да последва от една такава детонация?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 14 Авг 2009, 1:23

Колега от детонация в мотора стават дупки на буталата , счупени сегменти, веригата превърта троши ваноса, клапан среща бутало и тн. Все сериозни работи. Ходи на сервиз бих казал аз :)

Иначе щом на празен ход играят оборотите не работи равномерно мотора :) Това е признак след детонация мотора се разбалансира тресе не подържа обороти..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 14 Авг 2009, 3:19

Щом си на газ задължително махай катализатора.Махай го и си карай.
ИзображениеИзображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 14 Авг 2009, 10:13

Много често съм чувал коли които са на газ да правят детонация и както по-горе колегата беше казал това може да доведе до сериозни последици, а относно катализатора ако го имаш след тази детонация да се е разрушил или да се е отворила дупка в питите и затова да ти се струва, че колата върви по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 14 Авг 2009, 10:29

DAEL написа:Много често съм чувал коли които са на газ да правят детонация и както по-горе колегата беше казал това може да доведе до сериозни последици, а относно катализатора ако го имаш след тази детонация да се е разрушил или да се е отворила дупка в питите и затова да ти се струва, че колата върви по-добре.

Правят тези които са с обикновенно газово и имат една клапа на плочката която гърми при повече подаван на газ а си на ниска скорост.При газовия инжекцион няма как да се получи това гърмене......ако имаш предвид тази детонация де

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 14 Авг 2009, 11:39

im0tep написа:
DAEL написа:Много често съм чувал коли които са на газ да правят детонация и както по-горе колегата беше казал това може да доведе до сериозни последици, а относно катализатора ако го имаш след тази детонация да се е разрушил или да се е отворила дупка в питите и затова да ти се струва, че колата върви по-добре.

Правят тези които са с обикновенно газово и имат една клапа на плочката която гърми при повече подаван на газ а си на ниска скорост.При газовия инжекцион няма как да се получи това гърмене......ако имаш предвид тази детонация де

Незнам, не съм много запознат с газовите уредби, но това гърмене при колегата не би трябвало да е нормално, ако е с този газов инжекцион както казваш ти!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 14 Авг 2009, 11:41

DAEL написа:
im0tep написа:

Незнам, не съм много запознат с газовите уредби, но това гърмене при колегата не би трябвало да е нормално, ако е с този газов инжекцион както казваш ти!

Определено не е нормално да ! Според мен детонацията му не е била от газовото

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 14 Авг 2009, 11:47

А колегата сигурен ли е, че е с газов инжекцион или е с обикновена газова уредба?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 14 Авг 2009, 11:51

Чувал съм на винтилирани двигатели да се слага обикновенно газово да но това е мн голяма глупост,защото е много голям риска да се пръсне всмукателен колетор.По принцип на м52б20 а и на свички други над 2000 кубика се слага инжекцион. Примерно при 1.8 двигателя на 318 които е 4 цилиндара мисля,че не е проблем да се сложи и обикновенно газово

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denis_dimirev » 14 Авг 2009, 13:39

Здравейте колеги,

Значи колата е с газов инжекцион Ловато, и не мисля че проблема идва от него понеже още няма и година от както е сложен.

Някой да има друга идея на какво може да се дължи гадната детонация и идея къде да я закарам да я погледнат. И най-важното, довечера ми престой пътуване в провинцията. Дали мога да разчитам на нея или мога ояаквам някакви случки. От случката вчера си вурви нормално няма промяна в оборотите само дета малко звука се промени, но това мисля може и на катализатора да се дължи ако се отяупило нещо вътре. Не Знам
Изображение

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 14 Авг 2009, 13:46

denis_dimirev написа:Здравейте колеги,

Значи колата е с газов инжекцион Ловато, и не мисля че проблема идва от него понеже още няма и година от както е сложен.

Някой да има друга идея на какво може да се дължи гадната детонация и идея къде да я закарам да я погледнат. И най-важното, довечера ми престой пътуване в провинцията. Дали мога да разчитам на нея или мога ояаквам някакви случки. От случката вчера си вурви нормално няма промяна в оборотите само дета малко звука се промени, но това мисля може и на катализатора да се дължи ако се отяупило нещо вътре. Не Знам

Колега, това че е на една година не означава, че не може да е от уредбата, а напротив, защото ако е центровка на запалването на мотора би трябвало постоянно да ти прави проблеми, но за всеки случай мини през някой сервиз за АГУ да ти погледнат колата!

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 14 Авг 2009, 15:08

Бубина! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 14 Авг 2009, 18:03

колега прегледаи си свещите лулите и всичко свързано с токовете но колата но и според мен проблема ти е в газовата уредба

Следваща

Назад към E39