въпрос за 525 тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- BVGE
- Потребител
-
- Кара: Е39, X3 E83, Z4, i3
- Мечтае да кара: вече само електромобили
- Детайли за колата: BMW i3 -2015, Z4-2.5i individual, X3 -3.0d, E39 525TDS
въпрос за 525 тдс
Здравейте колеги, имам един въпрос към тези които са с дизелови мотори. Двигателя ми е на 240000км /километрите са истинските вземата е от мой много близък роднина в Германия купена е нова от него/, прави ми впечетление че при подаване рязко на газ от зад остава тъмен пушек зад колата. Днес я изфорсирах на място известно време и върху цимента остана тъмно петно като от сажди. Моля за вашето компетентно мнение по въпроса. Може би дюзи или ....
- gigov
- Потребител
-
- Кара: e 39 525tds
Според мен проблема ти е в катализатора ,провери първо него или направо го махай (ако го има разбира се)
- BVGE
- Потребител
-
- Кара: Е39, X3 E83, Z4, i3
- Мечтае да кара: вече само електромобили
- Детайли за колата: BMW i3 -2015, Z4-2.5i individual, X3 -3.0d, E39 525TDS
RE: 525
Със сигурност има катализатор, как става махането му при дизела, има ли ламбда сонди или други такива които да се отразяват върху работата на компа.
черният пушек значи богата смес според мен или ламбда сондата отчита грешно или дебитомера дава грешни стойности. Комп диагностика ти препоръчвам. Попринцип при натискане по стабилно на педала всички дори и нови дизели пушат но ако прави облак не е нормално.
Имаш ламбда само на испускателните колектори така че катализатора не е проблем да го махнеш, новите Е39 след фейса са с 2 ламбди сонди преди и след катализатора
Имаш ламбда само на испускателните колектори така че катализатора не е проблем да го махнеш, новите Е39 след фейса са с 2 ламбди сонди преди и след катализатора

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
slav4o1 написа:Имаш ламбда само на испускателните колектори така че катализатора не е проблем да го махнеш, новите Е39 след фейса са с 2 ламбди сонди преди и след катализатора
Това е tds!!! Няма ламбди сонди!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
slav4o1 написа:Имаш ламбда само на испускателните колектори така че катализатора не е проблем да го махнеш, новите Е39 след фейса са с 2 ламбди сонди преди и след катализатора
Колега,къде ги видя тия ламбда сонди в Е39 ??? Нито една дизелова Е39 няма такива дори и фейсовите. Виж Е60 вече е друга работа.....
6 мнения
• Страница 1 от 1