Като загрее Умира..

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Авг 2009, 23:09

пусни и повечко газ да идва
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 12 Авг 2009, 23:27

_65536_kb_sec_ написа:пусни и повечко газ да идва

добре... защо да и пускам повече като имам чувство че тя се дави.. ве пак мирише доста.. :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Авг 2009, 23:29

защото обикновенно гърми ако е бедна сместта
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 12 Авг 2009, 23:31

_65536_kb_sec_ написа:защото обикновенно гърми ако е бедна сместта
ахам... понеже последно като ходих на газаджия ми я нагласи да не гърми и каза че я е скопил..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Авг 2009, 23:36

uricatoli написа:
ахам... понеже последно като ходих на газаджия ми я нагласи да не гърми и каза че я е скопил..

а бе стига пита, ами ходи пусни мъничко още газ на колата защото тя си иска и гориво иначе те псува като гърми.
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 12 Авг 2009, 23:39

_65536_kb_sec_ написа:
uricatoli написа:

а бе стига пита, ами ходи пусни мъничко още газ на колата защото тя си иска и гориво иначе те псува като гърми.

хихихихихихи Добре де.. ще го пробвам но по закона на логиката като е студена колата нали трябва да и е богата сместа.. демек ако и идва по малко газта значи ще гърми и ще е още по-зле.. а пък е точно обратното.. като е студена е перфект..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 12 Авг 2009, 23:45

махни газовата щом прави ядове. Може нещо да се ебава винтила и да си пуска газчица и на бенз и да става прекалено богата сместа, пък на газ да е бедна. Шитня е аз моита съм махнал плочка и кихалката и си я возя вече година и разхода падна от 20 бенз градско докато беше с газовата вече до 15-16 бенз в града. Истината е,че си иска кадърни маистори и е кофти когато някоя майстор пипа без да разбира.
Понеже имам 5 коли и другите 4 всичките са с газови, ама там изпарителите се регулират от вакум докато на БМВ-то беше някъв с електронно регулиране и си прави квото си иска. Има и един друг момент,че като се регулира моторчето за празен ход регулира оборотите и ти се лъжеш,че си я настройл. По сложно е от карбураторен мотор затова повечето газаджии нещо не се справят и викат ох тея БМВ-та са много сложни за газифициране БМВ на газ еди кво си и т.н.
Отърви се от газовата и я подкарай първо да работи перфект на бензин.
След това може да се оправя газовата.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 13 Авг 2009, 0:47

павката написа:колата е перфектна
Кьорав карти не играе :weed:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: Като загрее Умира..

Мнение от Vasko » 13 Авг 2009, 3:15

uricatoli написа:Колеги.. почна ми пак главоблъсканицата.. Карам си е32ката на газ.. примерно паля си я сутрин на Бензин, сменям на газ тръгвам си всичко ок.. и като позагрее и си влезе в 12 часа и почва филм.. няма обороти. гасне гърми.. Ходих на диагностика не изписа грешки.. прегледах всички маркучи.. оплатнения.. също и да не би да смуче въздух някъде.. Не.. Като карам на бензин е по същия начин.. :confused: по едно време се оправи.. след това пак същата.. интересното е че го прави до 2000 оборота.. от тях нагоре си е пушка..

КОлега, пусни и повече Газ и това е решението ако не отивай при Борко от Пазарджик.Той със сигурност има решение на проблема ти .. И от мен да знаеш-щом колата ти гърми на ГАЗ,проблема е някъде по токовете- ел.системата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 13 Авг 2009, 14:00

Той, колегата докато се замъкне до Пазарджик ще му излезе колкото да си купи нова АГУ.

Аз си мисля първо колегата да провери в дебитомера останала ли е някаква жичка, че с тези гърмели много ме съмнява...

Та, искам да кажа, че дебитомера е логично обяснение на това поведение... мисля... :roll:

Поздрави и успех,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 13 Авг 2009, 14:11

ddddk написа:Той, колегата докато се замъкне до Пазарджик ще му излезе колкото да си купи нова АГУ.

Аз си мисля първо колегата да провери в дебитомера останала ли е някаква жичка, че с тези гърмели много ме съмнява...

Та, искам да кажа, че дебитомера е логично обяснение на това поведение... мисля... :roll:

Поздрави и успех,
Д

какви жици бре колега, Зайо има М30 а той е с механичен дебитомер. :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 13 Авг 2009, 16:03

отиди на газаджия от там е проблема както казваш че е гьрмяла
и понеже си с обикновенна газ значи си и с железни колектори а не пластмаса икато е грьмнала налягането е отишло при филтьра и дебитомера :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 13 Авг 2009, 17:02

ей аман....колегата с проблема е много прав сместа е твърде богата или просто некоректна...кви са тия съвети да я обогати още не ми е ясно....била гърмяла като и е бедна сместа...айде бе....детонациите било то в колекторите или в генерацията се получават от непоето гориво....демек горивото е повече - двигателя не успява да го отработи то се натрупва тук там и бауууу....отделно от това колега не си махай газовата....мани ги тех :) ...славянко много правилно каза преди време - що па да не карам на газ било то и 750...щото като съм на газ ще ми останат 5 лв да ги похарча за мен и семейстово....много е прав човека - най пошлата гъзария е да не караш на газ при настоящите цени....отклоних се яко....
пак по проблема...закарай я на газаджия да пробва дали може да я настрои, но като се има впредвид че проблема го има и на бензин се съмнявам да е от газовата....
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 13 Авг 2009, 17:04

а и ако сте баш гъзари бензинджии да ви кажа че сте демоде - хората карат и на нитрометан ;) така че къв е тоя умрел бензин бе....не ви ли е срам :D

sniper74 е как па реши с кви колектори е....и що сметна че ако е с пластмасови треа да е с ГИ....мнооооого неща не знаеш ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 13 Авг 2009, 18:30

Стоян пак се оказа прав.. понеже при гърмежа беше се спукал един вакум без да знаем сме разбутали газовото.. след това оправихме вакума ама не оправихме и газовото.. сега като го нагласихме колата е пак пушка :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34